Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takhle popsané to zní opravdu strašidelně. Nevím, jestli je to normální, ale já bych se tím vyděsila dost a šla k dětskému.
Vím, že to není jednoduché, ale zkusila bych to natočit a řešit s pediatrem. Normální to určitě není.
@Anonymní píše:
Dobrý den mám dotaz jestli máte někdo zkusenost. Syn 5 mesicu od narození jsem si několikrát cca 6× všimla hlavně při spánku v kocarku, že malý z ničeho nic začne lapat po dechu a nejde lehce probudit(vypadá že upadne do hlubokého spánku) velmi zřídka ale velmi nepříjemné. Po probuzení pomocí štípnutí do ouška nebo zvednutí se probudí s obrovským placem. Stalo se již někomu? Děkuji za odpovědi
Ahoj. Řešila jsem možná něco podobného. Malej se jakoby několikrát za sebou nadechl. Jakoby vzdychal. A rychle dýchal. Videa viděl dětský, kardiolog, plicní a nevěděli… Čím je starší, tím to dělá méně. Myslím, že tak jakoby zrychleně dýchá, že se mu něco zdá ![]()
Přesně všimnu si díky tomu že začne vzdychat a rychle dýchá pak zase vzdychne a nejde snadno probudit. A manžel má spánkovou apnoe a malý i často chrápe nebo spí tak nahlas že ho slyšíme do další mistnosti.
@Anonymní píše:
Přesně všimnu si díky tomu že začne vzdychat a rychle dýchá pak zase vzdychne a nejde snadno probudit. A manžel má spánkovou apnoe a malý i často chrápe nebo spí tak nahlas že ho slyšíme do další mistnosti.
Nám řekli, že to apnoe není
Nám to taky dělá, beru to že se mu něco zdá. Mimi přece mají nepravidelný dech ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den mám dotaz jestli máte někdo zkusenost. Syn 5 mesicu od narození jsem si několikrát cca 6× všimla hlavně při spánku v kocarku, že malý z ničeho nic začne lapat po dechu a nejde lehce probudit(vypadá že upadne do hlubokého spánku) velmi zřídka ale velmi nepříjemné. Po probuzení pomocí štípnutí do ouška nebo zvednutí se probudí s obrovským placem. Stalo se již někomu? Děkuji za odpovědi
Měli jsme asi něco podobného. Z ničeho nic zalapal po dechu, jakoby pískal nebo jak to popsat. A spal jak špalek. Časem to odeznělo. Doktor o tom věděl a říkal, že máme jen pozorovat a pokud dýchá a zjevně mu nic není tak neřešit.
moniort dechu jsme měli ale pro jistotu docela dlouho.