Lapání po dechu během spánku

Anonymní
4.7.20 21:55

Lapání po dechu během spánku

Dobrý den mám dotaz jestli máte někdo zkusenost. Syn 5 mesicu od narození jsem si několikrát cca 6× všimla hlavně při spánku v kocarku, že malý z ničeho nic začne lapat po dechu a nejde lehce probudit(vypadá že upadne do hlubokého spánku) velmi zřídka ale velmi nepříjemné. Po probuzení pomocí štípnutí do ouška nebo zvednutí se probudí s obrovským placem. Stalo se již někomu? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2692
4.7.20 22:09

To zní divně. Řešila bych s pediatrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
4.7.20 22:11

Takhle popsané to zní opravdu strašidelně. Nevím, jestli je to normální, ale já bych se tím vyděsila dost a šla k dětskému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
4.7.20 22:23

Vím, že to není jednoduché, ale zkusila bych to natočit a řešit s pediatrem. Normální to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
4.7.20 22:30
@Anonymní píše:
Dobrý den mám dotaz jestli máte někdo zkusenost. Syn 5 mesicu od narození jsem si několikrát cca 6× všimla hlavně při spánku v kocarku, že malý z ničeho nic začne lapat po dechu a nejde lehce probudit(vypadá že upadne do hlubokého spánku) velmi zřídka ale velmi nepříjemné. Po probuzení pomocí štípnutí do ouška nebo zvednutí se probudí s obrovským placem. Stalo se již někomu? Děkuji za odpovědi

Ahoj. Řešila jsem možná něco podobného. Malej se jakoby několikrát za sebou nadechl. Jakoby vzdychal. A rychle dýchal. Videa viděl dětský, kardiolog, plicní a nevěděli… Čím je starší, tím to dělá méně. Myslím, že tak jakoby zrychleně dýchá, že se mu něco zdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
4.7.20 22:31

Dost pravděpodobně spánková apnoe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.20 22:41

Přesně všimnu si díky tomu že začne vzdychat a rychle dýchá pak zase vzdychne a nejde snadno probudit. A manžel má spánkovou apnoe a malý i často chrápe nebo spí tak nahlas že ho slyšíme do další mistnosti.

• Citovat
  • Upravit
1105
4.7.20 22:42
@Anonymní píše:
Přesně všimnu si díky tomu že začne vzdychat a rychle dýchá pak zase vzdychne a nejde snadno probudit. A manžel má spánkovou apnoe a malý i často chrápe nebo spí tak nahlas že ho slyšíme do další mistnosti.

Nám řekli, že to apnoe není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.7.20 22:47

Jak často se to u malého projevovalo jestli se mohu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
4.7.20 23:00

@Lucixxs občas. Ale čím je starší, tak už téměř vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.7.20 23:38

Nám to taky dělá, beru to že se mu něco zdá. Mimi přece mají nepravidelný dech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.7.20 23:41
@Anonymní píše:

Měli jsme asi něco podobného. Z ničeho nic zalapal po dechu, jakoby pískal nebo jak to popsat. A spal jak špalek. Časem to odeznělo. Doktor o tom věděl a říkal, že máme jen pozorovat a pokud dýchá a zjevně mu nic není tak neřešit. :nevim: moniort dechu jsme měli ale pro jistotu docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí