Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@chaela ja tedy starwars vubec neznam, nevim ze se tam tak jmenuje nejaka postava a reknu ti ze i tak mi prijde naprosto hrozny. Ze bylo ve filmu by mi vadilo asi nejmin.
Mam Alexe (ne Alexandra), tak jse asi trochu predpojata, ale Anakina bych nedala stejne😂 (a jen tak stranou, Alexik mu nerikame
, ani nic z uvedenych, vetsinou je proste Alex)
@Anonymní píše:
(Alex, Alexík, Ali..) nebo (Anýsek, Any, Aňousek..)Otázka zní jasně. Jaké jméno z těchto dvou se Vám líbí více? Popřípadě proč. Třeba mi to trochu pomůže v rozhodování. Odpovědi typu “ani jedno” si prosím nechte pro sebe. Opravdu se mi jedná pouze o tyto dvě jména.
Alex, Anakin je jak název léku.
@veria chápu, jméno je samozřejmě věc vkusu. Mně přijde naprosto strasna spousta jmen a přitom je rodiče běžně dávají a jiným se líbí. Ale i tady v diskuzi spousta lidí zmiňovala ten film a troufám si tvrdit, že i v okolí toho dítka by si to většina lidí pomyslela, a to ne zrovna v kladnem kontextu. A já se jen pozastavuju nad tím, proč je existence jména ve filmu pro lidi překážkou toho, to jméno dát.
@Anonymní píše:
(Alex, Alexík, Ali..) nebo (Anýsek, Any, Aňousek..)Otázka zní jasně. Jaké jméno z těchto dvou se Vám líbí více? Popřípadě proč. Třeba mi to trochu pomůže v rozhodování. Odpovědi typu “ani jedno” si prosím nechte pro sebe. Opravdu se mi jedná pouze o tyto dvě jména.
Anakina ma Erik Meldik, chteli byt originální, tak jim to nekazte
!.
Chapu, ze mate asi radi Star Wars…
Za me je stejne hezci Alex…
Anakin
takže ti laskavější spolužáci by mu říkali „vole, Darth Vader de“ a ti méně laskaví, nebo naopak ti nejlepší, by se spokojili s Anusem? A hezká základoškolská příprava by mohla být „Aňousek Hovňousek“… Stačilo by jednou zaslechnout neopatrnou matku ![]()
Samozřejmě, puberta dokáže zlikvidovat jakékoliv jméno, ale jít tomu AŽ TAK naproti? ![]()
Taky čekáme a kdybych doma navrhla jméno Anakin tak bych byla asi super matka protože děti star wars milují
a v podstatě je Anakin hezké jméno, ale osobně bych měla taky strach že by to ditku každý předhazoval. ![]()
Jako za me Anakin ne…Budou se mu deri posmívat..
Alex je sice hezci, ale nelibilo by se mi osloveni Sašo
Alex… Anakin je možná hezký dokud je dítě malý a říkáš mu zdrobnele.. Ale co pak? Jo, pak vyroste a půjde se nechat přejmenovat ![]()
@_.Emilyyy píše:
Jako za me Anakin ne…Budou se mu deri posmívat..
Alex je sice hezci, ale nelibilo by se mi osloveni Sašo
To je ale se vším.. Mně se třeba strašně líbí jméno Daniela, ale každej by jí říkal Dana a to je hrozný ![]()
@chaela píše:Řekla bych, že to není o jménu ve filmu, ale spíše asociace. Tedy Anakin - Darth vader (temná strana síly), Lexa z Comebacku moc rozumu nepobral, Saša z Pelíšků zapřísáhlej komouš s nabídkou kvalitního sexu. Asi tak stejně jako by člověk nedal jméno svého bývalého ex svému dítěti nebo holky či kluka, kterou na základce/střední/v práci nesnášel… Mě se třeba líbí jméno Bára, ale bohužel mám negativní zkušenosti s děvčaty tohoto jména a tak bych ho nedala už z principu, ale vím, že ne každá je špatná. Jednu máme už teď v rodině a je zlatá, ale prostě to tam ve mě je a nedala bych ho.
@veria chápu, jméno je samozřejmě věc vkusu. Mně přijde naprosto strasna spousta jmen a přitom je rodiče běžně dávají a jiným se líbí. Ale i tady v diskuzi spousta lidí zmiňovala ten film a troufám si tvrdit, že i v okolí toho dítka by si to většina lidí pomyslela, a to ne zrovna v kladnem kontextu. A já se jen pozastavuju nad tím, proč je existence jména ve filmu pro lidi překážkou toho, to jméno dát.
@Lainaire8 píše:
To je ale se vším.. Mně se třeba strašně líbí jméno Daniela, ale každej by jí říkal Dana a to je hrozný
Tak se vším ne.
@Čičorečka píše:
Anakina má mamadomisha a přijde mi to dost uhozený. I když Aňousek se mi celkem líbí. Alexík je strašný, tuto zdrobnělinu bych vynechala. Jinak teda Alex, to se jeví jako normální jméno.
No ještě horší je že to mají Anakin Meldík ![]()