Alimenty u střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2201
12.2.16 14:09

@andelka83 hele a když jsou 4 moc tak to kdyz jsme zjistili že to budou dvojčata mela jsem jit na redukci nebo po porodu jit jedno utopit??
ale jako nema smysl se dohadovat protoze se neshodneme.. nesouhlasim s tim ze se ublizi staršímu dalším dítětem… samozřejme je potřeba počítat s tim kolik deti člověk uzivi ale apriori říkat mas-li uz jedno dite a jste od sebe nemas narok si pořídit další je prostě nesmysl…
stejne tak jako si stojim za tim ze by anonymni nevadilo mela-li by se podilet partnerka ex ale vadi ji ze se totez ceka od jejiho partnera…
 howgh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
12.2.16 14:20
@Anonymní píše:
Krouzky hradime pololetne. Jedno on a jedno ja a kdyz se mi sejdou tri krouzky, tak jsem v zadeli financne a pritel musi pomahat

Tri ruzne krouzky? I pres alimenty plati ex pulku krouzku?
a ty na to nemas? tak asi tri krouzky nejsou v moznostech rodicu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.16 14:20

@kacenice neměli jste vůbec souložit!

@andelka83 tak jasně, pokud není na jídlo, je to rozumný přístup. pokud se řeší, že by první dítě nejelo každý rok k móři, mělo starší mobil, míň dárků/nového oblečení a tak - taky byste si děsně zodpovědně řekli, že další fakt ne, že starší prostě nebudete šidit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 14:28
@soney píše:
Tri ruzne krouzky? I pres alimenty plati ex pulku krouzku?
a ty na to nemas? tak asi tri krouzky nejsou v moznostech rodicu… :zed:

Jezisi ona aliky nedostava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33043
12.2.16 14:30

@kacenice osobně se bojím mít další i proto, že mám v rodině hodně dvojčat. Pět už bysme nedali ani náhodou, když si tak moc rozmyslim čtvrté. Když se postesti, člověk se s tím musí nějak vypořádat, ale dobrovolně plánovaně se můžu rozumně rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33043
12.2.16 14:34
@Knihomyš píše:
@kacenice neměli jste vůbec souložit!@andelka83 tak jasně, pokud není na jídlo, je to rozumný přístup. pokud se řeší, že by první dítě nejelo každý rok k móři, mělo starší mobil, míň dárků/nového oblečení a tak - taky byste si děsně zodpovědně řekli, že další fakt ne, že starší prostě nebudete šidit?

O moři a mobilu to fakt není. Ty nemáš děti že to nechápes? Co třeba oblečení, boty, mimoškolní aktivity, vzdělání, tábory ( dovolené tolik není, někam ty děti musíme upichnout během různých prázdnin a jeden příměstský tábor je celé jedno výživné, to samé dvoje dobré boty), nějaké spoření.. A ano, třeba i ta jedna rodinná dovolená v tuzemsku. Doufám že i na tu jednou dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
12.2.16 14:40
@Šarlota4 píše:
Jezisi ona aliky nedostava

Ale on plati ty ctyri tis., ona jemu taky… on muze platit pulku krouzku a ona ne… tak ocividne neni v moznostech rodicu uplatit tri krouzky naraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 14:44

@soney neni to v jejich moznostech. On to dava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
12.2.16 14:47

@kacenice taky to tak mam. Celkove mi prijde tahle diskuse vtipna. Zakladatelka ma dvoji metr a odmita to uznat. A ostatni se tu ted budou hadat podle toho jestli jsou ex, next nebo muz :D at zije zdravy rozum a vynechani emoci, kdyz se resi pece o dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:06

@anivbl ja nejsem ani next ani ex. Jen si myslim, ze by se rodice meli dohodnout na financovani potreb pro jejich deti tak, aby mely vse na co jsou zvykle. At uz procentuelne nebo rovnym dilem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.16 15:23

@andelka83 ale jo, já chápu, že konkrétně vy máte málo peněz a taktak vyjdete. proto píšu, že v tom případě je rozumné další dítě nepořizovat.
Ale jsou na tom lidi finančně líp - přesto se dozvídají, že nemají co mít další děti, aby ty první neošidili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
12.2.16 15:51
@Šarlota4 píše:
@anivbl ja nejsem ani next ani ex. Jen si myslim, ze by se rodice meli dohodnout na financovani potreb pro jejich deti tak, aby mely vse na co jsou zvykle. At uz procentuelne nebo rovnym dilem

Vzdyt jo, jenze jak to tu tak ctu tak dohodnout se umi malokdo a pak vznikaji takovyhle diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
12.2.16 15:52

@Knihomyš kdes byla minulý podzim ja to nevedela :) I když my co se mnozime jak králíci stejne tyhle rady nechceme ;)
@anivbl vynechani emoci je asi mission impossible ale trochu soudnosti by to chtělo ;) a cas od času je sranda se do podobny diskuze zapojit ;)
@Šarlota4 dohodnout by se urcite meli ale o tom ze by dite melo nadale mit VŠECHNO na co je zvykle je podle me diskutabilní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:58

@kacenice co se tyce obnovitelky, tak tam zadne nove deti nejsou nebo o nich aspon o nich nepise. V zakladu se ale shodnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.16 16:11

@kacenice kdyby stačilo to, na co je zvyklé, tak je to v pohodě. jenže mám tucha, že se ty nároky budou měnit. našemu novorozeněti stačily plíny, mlíko a libovolné body, teď chce do ZOO a kostým princezny :lol: a mám pocit, že za rok - dva ještě přituhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna