Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V klidu..takových už bylo co se ztřískaly a byly těhotné, protože o tom nevěděly ![]()
Jak píše Nina - je to úplně OK..kámoška se mi minulý rok střískala ve 2. měsíci a nevěděla, že je těhu a žádné „stopy“ to malém nenechalo…buď v klidu.
Ale směju se větě „Takže mě tam opili do němoty…“ - tys nepila sama???
![]()
Neřešila bych, nám se zadařilo den před silvestrem, na silvestra jsem se sice neopila do němoty, ale lahvinka vína padla a v pohodě
slyšela jsem od spoustu kamarádek, že byli na začátku těhotenství a opili se a všechny máme normální děti ![]()
No to ja vim, moje prvni tehu jsem taky prvni mesic netusila, a tesne nez se nedostavila menstruace tak jsme byli se tridou z vejsky na vode!!
takze velka kalba..a dite ok. Me spis zajimalo, jestli to vubecn ejaky vliv mit muze tesne po styku v podstate. Nebo zda to ma vliv az od chvile kdy se vajicko uhnizdi..
@Sinquinita píše:
Jak píše Nina - je to úplně OK..kámoška se mi minulý rok střískala ve 2. měsíci a nevěděla, že je těhu a žádné „stopy“ to malém nenechalo…buď v klidu.Ale směju se větě „Takže mě tam opili do němoty…“ - tys nepila sama???![]()
No ja taky casto nepiju sama
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvam se za anonym. Chtela bych se zeptat, zda vite, jak to v tele funguje po oplodneni, mela jsem nechraneny styk 10 a 11 den cyklu (docela nepravidelny max 28dni) a ten 11 den vecer jsem sla slavit bratrovy tricetiny. Takze me tam opili do nemoty kdyz to tak reknu. Muze to mit vliv na pripadne tehotenstvi, nebo jeste neni spojeno s krvi matky takhle brzy po pripadnem oplodneni? Dekuji..Jeste je brzo na tehu test, je to jen par dni, ale jsem od te doby nejaka unavena porad a je mi zima..
klid - do cca 8 tt s mrnětem ani nejsi spojená.. já chudáka malého prolila několikrát a je v klidu.
@mattez píše:
No ja taky casto nepiju sama![]()
Já taky nepiju sama, ale většinou opiju sama sebe
bohužel…
Jééééje, holka ja otěhotněla někdy na začátku letních prázdnin a zjistila to až na konci, a celé prázdniny, dovedeš si to představit, jsem propila,… A mimi se teda ještě nenarodilo, ale všechno je podle testů v pořádku ![]()
@martina.se píše:
klid - do cca 8 tt s mrnětem ani nejsi spojená.. já chudáka malého prolila několikrát a je v klidu.
Diky. No a kdy nejdriv se da udelat testik? Po deseti dnech cca?
@střepina píše:
Neřešila bych, nám se zadařilo den před silvestrem, na silvestra jsem se sice neopila do němoty, ale lahvinka vína padla a v pohoděslyšela jsem od spoustu kamarádek, že byli na začátku těhotenství a opili se a všechny máme normální děti
Já otěhotněla loni na Silvestra
teda vlastně předloni. Taky žádné následky.
Vím. V začátku vyživuje plod žloutkový váček a progesteron. Ty nikoliv. Ty na tom začneš mít svůj podíl někdy kolem 12tt., kdy výživu plodu přebírá placenta. Takže buď naprosto v klidu. Takových, co o těhotenství nevěděly a pily alkohol, jsou po světě miliony. A mezi námi, i kdyby to bylo už jinak, tak z jednoho opití asi nic hrozit nebude.
@Sinquinita píše:
Já taky nepiju sama, ale většinou opiju sama sebe![]()
![]()
bohužel…
No zalezi koho mas kolem sebe
me treba opijou at chci nebo nechci..proste me drzi a nepusti
![]()
@Anonymní píše:
Diky. No a kdy nejdriv se da udelat testik? Po deseti dnech cca?
když má nepravidelný cyklus, tak tak 2-3 dny po očekávané ms, dřív to nemá smysl.
@Fima píše:
Vím. V začátku vyživuje plod žloutkový váček a progesteron. Ty nikoliv. Ty na tom začneš mít svůj podíl někdy kolem 12tt., kdy výživu plodu přebírá placenta. Takže buď naprosto v klidu. Takových, co o těhotenství nevěděly a pily alkohol, jsou po světě miliony. A mezi námi, i kdyby to bylo už jinak, tak z jednoho opití asi nic hrozit nebude.
Dekuji za uklidneni i informace. Stejne nemusi dojit k oplodneni hend ten den styku ne? Nekde jsem cetla, ze spermie i vajicko muzou az 36h po styku splynout. Jinak opiti to bylo dost velke, pili jsme cca od desiti od vecera do dvou do odpoledne :/
Ahoj, omlouvam se za anonym. Chtela bych se zeptat, zda vite, jak to v tele funguje po oplodneni, mela jsem nechraneny styk 10 a 11 den cyklu (docela nepravidelny max 28dni) a ten 11 den vecer jsem sla slavit bratrovy tricetiny. Takze me tam opili do nemoty kdyz to tak reknu. Muze to mit vliv na pripadne tehotenstvi, nebo jeste neni spojeno s krvi matky takhle brzy po pripadnem oplodneni? Dekuji..Jeste je brzo na tehu test, je to jen par dni, ale jsem od te doby nejaka unavena porad a je mi zima..