Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s alternativní moukou z luštěnin atp.? Je chuťově neutrální? Nadýmá? Můžete doporučit nějakou vychytávku, která vás mile překvapila? Věnujete se klíčení obilí, hrášku? Co je na to potřeba? Pište prosím, ráda bych nám trochu ozdravila jídelníček. ![]()
Mám ráda naklíčenou čočku…do salátů,
k masu., na pečivo…
Přes noc namočit
Slít, postavit na teplé místo
Pak už jen dle potřeby proplachovat
Klíčky se objeví za 2 - 3 dny
@1010 Jde to z jakékoliv čočky? Máš nějakou tu speciální sadu na klíčení? To zní dobře, díky za tip! Nakupuješ kde? Předpokládám, že to stejné jde udělat se zeleným hráškem. Právě se mi líbí v restauracích zdobení z naklíčených luštěnin.
@1010 píše: Více
Kupuješ speciální semínka na klíčení, nebo mi naklíčí i obyč čočka co koupím?
Já jsem teď začala pěstovat, koupila jsem si hrách, mungo a pohanku. Mungo nejjednodušší, to naklíčí hned, ten hrách docela taky, pohanka moc ne. Tu si nechám asi na rostlinky než na klíčení. Mám tu klíčící misku třípatrovou. Jím to buď jen tak, nebo jsem si to dala teď do snídaně, do vajec. Jiný využití zatím nevím, pěstuju fakt krátce.
Holky…vůbec nic spešl. Čočka z Lidlu ![]()
Prostornější misečka.
A fakt po slití vody jen protřepávám
a koukám ať to není suché.
Nebo úplně mokré.
Případně jen propláchnout, slít.
Hrách jsme naposledy dávaly jako malé na vatu…je potřeba vyzkoušet…jestli takhle jednoduše to půjde i s hrachem.
@1010 tak já to tedy zkusim
asi před rokem jsem zkoušela mungo na mokrou vatu, jako za školních let a nic nevyklíčilo. Zkusím tedy tu čočku ![]()
Nechci kupovat nějakou kličící krabičku, další krám.
Nějak nechápu souvislost mouky a nakliceneho hrášku… my mame doma celiaka, takže alternativních muk (mouk?) máme plnej spajz. Samotná rýžová je fuj, stejně tak rýžový těstoviny, nemám to ráda, ale synovi to nevadí. Na pečení používáme Jizerku nebo mouku přímo od zdroje, značku ani nevím, mám to po známosti. Na zahuštění polivky je super červená čočka, stejně tak je dobrá do pomazánky. Klicici cokoliv nevedeme, tedy ano, ale jíst se to bude až v létě.. jinak bez mouky jde dělat spousta věcí. Zeleninové placky, sladké placky (super lepidlo je banan s vajickem), bilkovej chlebíček…
Ano. Nedávno jsem začla klíčit. Děckám chutná hrášek a fazole. Mi ředkvička. Zatím jsem nadšená, že se daří. Kupovala jsem na klíčení v uni hobby a něco na e-shopu. Mouky jedeme běžně špaldové, žitné, hrašku nebo rýžovou. Chci koupit cirznovou. Nebo si namlet.
Teď mám oblíbenou pečenou cirznu v HF místo křupek.
Kolegyně má skleničky na klíčení. Líbila se mi otevřená miska, ale to by lákalo kocoury. Což nechceme. Takže jsem vybrala tohle na klíčení.
Jo a prvně jsem klíčila na vatě. Jednak to fakt takhle otevřené lákalo kocoury. Co je zelené, tak chtějí. A pak se dohadovala dcera a syn. Mu nadávala, že mu strašně smrdí ponožky, ať je dá do prádla a jde si umýt nohy. Chudák v tom byl nevinně. To byla ta vata. Takže jsme šli koupit ten domeček na klíčení a je.
@mado
Dám semínka si jedno patra. 2-3× za den propláchnu. Většinou ráno a večer.
Příspěvek upraven 24.02.25 v 17:01
@Kelsey1 normální semínka? Tak ty tady mám, to můžu zkusit hned.
@mado píše: Více
Kupuji tahle semínka, jak mám na fotce. Jiná zkušenost nemám. Ale to snad bude stejné
.