Alternativní výchova a problém s autoritami

11620
4.5.15 22:04

Alternativní výchova a problém s autoritami

Ahoj, u starší (3 a 3/4 roku) jsem začala hledat správnou cestu pro její výchovu. Snažím se o výchovu bez plácání, v poslední době se ale dcerce moc nechce spolupracovat. Já se s ní ještě domluvím, manžel také, ale problém je s jinými dospělými. Nereaguje na příkazy, jak na ni někdo „hukne po staru“, prostě nereaguje. A když se rozjede ve společnosti ostatních dětí, nereaguje ani na požadavky vyslovené po dobrém od cizích dospělých. Jinak je to moc šikovná, chytrá a docela klidná holčička. Vy, co se snažíte o jinou výchovu, pozorujete také, že kdo s dítětem „neumí mluvit“, toho nerespektuje? Jsem z toho nešťastná, dneska mě kárala učitelka ve školce, že se nechtěla oblékat ať trénujeme doma oblíkání a taky poslouchání, že jí musejí všechno říkat víckrát :oops: :? :nevim:. Vy co vychováváte klasicky, zdržte se, bo nebudete tušit, o čem je řeč. Díky

Příspěvek upraven 04.05.15 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Spirála Respektovat a být respektován?

Přidejte zkušenost s Spirála Respektov...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
4.5.15 22:07

Velmi by mě zajímalo, jak si představuješ někoho, kdo s tvým dítětem „umí mluvit“.To není nic ve zlém, ale jak si představuješ třeba učitelku s dvaceti dalšími dětmi, která s tvou dcerou umí mluvit. Když rozjetá nereaguje ani na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.5.15 22:09

No, není to o ostatních, že s ní neumí mluvit. Je to o tvé výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
4.5.15 22:11

No tak to si počkám, třeba se přiučím, jak mám mluvit s chytrým a šikovným dítětem, na které nestačí ani vlastní rodiče. Nejlépe ve větším kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620

Abych si mohla být jistá, že je to konkrétně mojí výchovou, potřebuju zkušenosti matek, které se snaží vychovávat podobně. Ostatní komentáře jsou v tento moment irelevantní pro mě, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094

Mě taky zaujalo to s tím mluvením. Jak by se na dítě podle alternativní výchovy mělo mluvit. Pokud si dítě například musí obléct tričko, normální dospělý člověk by prostě řekl „obleč si tričko“, jak se to dělá podle alternativního způsobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463

Jasne :-) Musis vybrat skolku, kde jedou v rabru :-) Ne, sranda, ale pravdou je, ze starsi syn, ke kteremu jsme pristupovali opravdu striktne rabrovsky /bez sikulkovani, prirozene dusledky, misto „houknuti“ a „musis, protoze jsem rekl“ bylo „je potreba“…/ a byl zvyklej na tenhle styl fungovani, pak mel problem s autoritami - ne ze by se vzpiral nebo nechtel vyhovet, ale on to proste neslysel, nechapal.

Aspon v tomhle veku. Ve ctyrech nastoupil do skolky /kde tedy, ac statni, maji stejny pristup a komunikaci, to hodne ulehcilo/ plus setkavani s bezne komunikujicimi lidmi, krouzky atd… proste se naucil fungovat i jinak. Ale do tech tri-ctyr opravdu „neslysel“ :-)

Oni si zvyknou, ze doma je doma, tam se jedna nejak a venku/ve skolce/ve skole je to zase jine. Dej tomu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620

@neumisa Já jsem nepasala, že na ni my nestačíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.5.15 22:12

@Genovesa Ale odpovědět mi můžeš, ne? Pokud tedy nějakou představu máš. Proč ta tvoje paní učitelka s tvou dcerou podle tebe neumí mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
4.5.15 22:13

Co znamená „hukne po staru“ a „neumí s ní mluvit“? Taky dítě neplacam, ale kooperuje normálně, se mnou i s ostatními. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.5.15 22:14
@Genovesa píše:

Aha - takže úprava textu. Tak to potom jo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
4.5.15 22:14
@Genovesa píše:

ještě před chvílí tak tvůj text vyzníval. Moje chyba, měla jsem dát citaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
4.5.15 22:15

@majdula1 Super, díky. Oni si na ni jiné učitelky nestěžujou, jen ta jedna a tam máme problém s tím, že i jí vadí, že dcerka nejí každé jídlo a první týden ve školce od ní co by ne tříleté dítě 2× dostala za snahu lézt na zahrádce na strom. Takže její způsob výchovy je jasný. Jako já vím, že dcerka při tom oblíkání lelkuje a snažím se fakt trénovat, ale někdy se jí prostě nechce, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.5.15 22:16
@Genovesa píše:
Abych si mohla být jistá, že je to konkrétně mojí výchovou, potřebuju zkušenosti matek, které se snaží vychovávat podobně. Ostatní komentáře jsou v tento moment irelevantní pro mě, pardon.

A jak tedy vychováváš ty po novu, když po staru ona nereaguje?

• Citovat
  • Upravit
11620
4.5.15 22:16
@neumisa píše:
ještě před chvílí tak tvůj text vyzníval. Moje chyba, měla jsem dát citaci.

Já vím a omlouvám se, proto jsem ho upravila, kvůli ostatním čitatelkám :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí