Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
je tady nějaká, která byla buď na AMC nebo CVS ve fakultce v Porubě?
Mě to čeká zítra ráno a už mám z toho docela nervy
Zajímaly by mně Vaše zkušenosti s tímto pracovištěm…(v podstatě jsem ani jiné na výběr nedostala).
Předem děkuji za každý příspěvek ![]()
@luccretia byla jsem na odběru choriových klků v Dubnu, všichni jsou tam hrozně moc milí, nečekala jsem dlouho a manžela vzali v pohodě dovnitř, aby mi byl oporou, neboj, jsou šikovní.
@PeBe24
![]()
Mě vyšlo docela vysoké riziko na DS, takže se mi asi nikdo divit nebude(čeká mě CVS) ![]()
No jsem zvědavá, na jednu stranu si konečně oddychnu, až to budu mít za sebou, ale ty nervy z toho…brrr
(navíc na to „zbytečně“ čekám už týden!
)
Snad natrefím na dobré doktory jako ty…
@xCharlie Moc děkuji za povzbuzující příspěvek ![]()
Přítel tam sice pojede se mnou, ale musíme vzít i naši malou dcerku, takže mě budou čekat v čekárně a já si to musím „přetrpět“ sama ![]()
@luccretia píše:
Ahoj holky,je tady nějaká, která byla buď na AMC nebo CVS ve fakultce v Porubě?
Mě to čeká zítra ráno a už mám z toho docela nervyZajímaly by mně Vaše zkušenosti s tímto pracovištěm…(v podstatě jsem ani jiné na výběr nedostala).
Předem děkuji za každý příspěvek
Ahoj, já jsmem po AMC v Potubě (3 dny poté)jela sanitkou do nemocnice v Karviné s odtokem plodové vody. Zůstala jsem tam měsíc a bylo to šíííílené, stále mi tekla voda. Teprve po měsíci se ta dírka po vpichu zacelila. A malou jsem zdárně donosila. Ale stále jsme měla méně vody. A můj gynekolg říkal, že jsem jeho první pacientka, která dítě po AMC a odtoku vody donosila dítě!!! je to velké riziko a nikdy bych již na to nešla. Ale je to individuální, takže težké rozhodnutí.
Omlouvám se za chyby..píšu v rychlosti a pak to již po sobě nečtu… ![]()
@luccretia tak ti budu držet palce, určitě to dobře zvládnete, já měla riziko 1:2, takže se na mě taky nikdo nedíval špatně a to, žes čekala je jen dobře, dá se to sice dělat jen do určitého týdne těhu, ale čím je to později, tím je to jistější, lépe se jim trefuje větší placenta samozřejmě, takže bych byla ráda, to nejhorší čekání máš za sebou a teď už jen vsleek, ten jsem měla druhý den ve dvanáct… ![]()
@sosacka10 píše:
Ahoj, já jsmem po AMC v Potubě (3 dny poté)jela sanitkou do nemocnice v Karviné s odtokem plodové vody. Zůstala jsem tam měsíc a bylo to šíííílené, stále mi tekla voda. Teprve po měsíci se ta dírka po vpichu zacelila. A malou jsem zdárně donosila. Ale stále jsme měla méně vody. A můj gynekolg říkal, že jsem jeho první pacientka, která dítě po AMC a odtoku vody donosila dítě!!! je to velké riziko a nikdy bych již na to nešla. Ale je to individuální, takže težké rozhodnutí.
Za chyby se neomlouvej! To je to poslední, na co se dívám ![]()
To je mi líto, žes prožila takový horor, hlavní je, že to nakonec dobře dopadlo a máš zdravé dítko!
Já nejdu na odběr plodovky, ale choriových klků…
Ono rozhodování tak těžké nebylo, máme riziko 1:17 na DS, takže jsem ani na chvilku neváhala ![]()
@xCharlie Zítra mám přesně 13tt.
Při představě, že bych měla čekat další měsíc na plodovku by mě asi šlak trefil(a pak další 3 týdny na výsledky)
Proto jsem nakonec ráda, že je tu ta možnost odběru klků, i když je to prý náročnější ![]()
Výsledek bych měla mít do konce týdne, tak snad…Hlavně ať je dobrý ![]()
Nervozní jsem už teď, ale co teprve zítra ráno!!! ![]()
@sosacka10 píše:
Tak držím palce aby vše dobře dopadlo…![]()
Moc děkuji ![]()
@luccretia ještě jedna věc, vím, že to není zrovna příjemné o tom přemýšlet, ale musíš být rozhodnutá, že to dítě nemocné nebudeš chtít, protože pokud jsi rozhodnutá, že ho budeš chtít porodit i kdyby bylo nemocné, tak je blbost na to vyšetření jít, neřekne ti nic víc, než to, jestli bude zdravé, neřekne ti nic o případném stupni postižení nebo schopnosti miminka přežít. Bylo by to jenohrožení těhotenství.
ALe to je jen taková rada, nechci tě nijak strašit, jen je dobré toto mít ujasněné než tam půjdeš… ![]()
Nemyslím si, že by plodovka byla méně nebezpečná, nebezpečí je hlavně ve vpichu a ten je pořád stejný… CVS je dost nepříjemné, ale dá se to přežít. Pro miminko všechno zvládneš, uvidíš…
@xCharlie píše:
@luccretia ještě jedna věc, vím, že to není zrovna příjemné o tom přemýšlet, ale musíš být rozhodnutá, že to dítě nemocné nebudeš chtít, protože pokud jsi rozhodnutá, že ho budeš chtít porodit i kdyby bylo nemocné, tak je blbost na to vyšetření jít, neřekne ti nic víc, než to, jestli bude zdravé, neřekne ti nic o případném stupni postižení nebo schopnosti miminka přežít. Bylo by to jenohrožení těhotenství.
ALe to je jen taková rada, nechci tě nijak strašit, jen je dobré toto mít ujasněné než tam půjdeš…
Ano, tuhle otázku už mám(e) vyřešenou taky. Věř, že zbytečně bych to těhotenství neohrožovala..Ale chceme mít jistotu, já vím, že nic není 100%,ale potřebuju hlavně vyloučit ten DS.
Děkuji za podporu ![]()
Nepočítám s tím, že se mi ten odběr bude líbit, ale od toho jsme ženské, my to prostě zvládnout musíme, obvzlášť, když jde o děti ![]()
Můžu se zeptat, jak vyšetření dopadlo tobě? Předpokládám, že dobře?!?
@luccretia mám to v popisku… ale nenech se děsit, mám genetickou translokaci, takže je u nás DS s 30% pravděpodobností…
@xCharlie
uffff…je mi moc líto, co všechno sis musela prožít, dočetla jsem to se slzami v očích ![]()
Nezbývá než popřát, ať se co nejdříve zadaří a hlavně zdravé miminko ![]()