Angína - jaké antibiotika s na jak dlouho?

4243
17.2.14 11:04

Angína - jaké antibiotika s na jak dlouho?

Ahoj, když měly děti angínu - jaké antibiotika dostaly a na jak dlouho? My je dostali na 10dní - Ospen a přijde mi to na dlouho - sousedky děti mají vždy na pár dní a za 2týdny jsou ve školce.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
G12
17.2.14 11:06

10 dní, i u dospělých. Ale snad to rozhoduje doktor, ne?

• Citovat
  • Upravit
9450
17.2.14 11:06

Ospen 10 dnů.
Penicilin 10 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
17.2.14 11:08

Teď napsoledy taky ospen(tuším, už si to nepamatuju úplně :oops: ) ale měl taky na 10dní. Takže bez školky byl 14dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
17.2.14 11:10

Dera měla taky pokaždé na 10 dní, Ospen i penicilín. Angínu je nutné dobře vyléčit, ráda se vrací a pár dní na rekonvalescenci taky neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9761
17.2.14 11:15

@Osmanka
Kauzální terapie angíny (tonsilopharyngitis acuta), která je způsobena beta-hemolytickým Streptococcus pyogenes, spočívá v 7- až 10-denním podávání acidostabilního fenoxymethylpenicilinu (Ospen™, PenBene™ atd.). V případě, že by u pacienta byla zjištěná alergie na peniciliny (a částečně zkříženě i na ostatní beta-laktamy, tedy cefalosporiny, monobaktamy a karbapenemy), volíme zástupce z řad bakteriostatických makrolidů. Výše uvedená ATB jsou velice bezpečná, horší než prolongovaná terapie je její zkrácení.

Příspěvek upraven 17.02.14 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
17.2.14 11:15

Díky, mně to přišlo na dlouho oproti sousedkám - asi děti měly je od prvního dne a hned po dobrání šly do školky - protože nám je dala lékařka až po týdnu doma, byť nejdřív měl jen zvýšenou teplotu a krk čistý, tak to vypadalo na virózu, povaloval se jako unavený a jestli pak bude ještě týden po dobrání doma, tak bude doma 4týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
17.2.14 11:19

Penicilín na 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
17.2.14 11:21

Penicilin na 10dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.2.14 11:25

Vždycky měla na 10 dní, Ospen i Zinnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9761
17.2.14 11:26

@celipipka54
Proč Zinnat™ = cefuroxim-axetil = cefalosporin II. generace? Jeho volba u angíny není opodstatněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21912
17.2.14 11:33

Doporucuju zustat doma co nejdyl, jinak jste s velkou pravdepodobnosti, do par dnu doma zas s necim.Po Atb je telo dost oslabeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
17.2.14 11:35

@Osmanka Bych moc neporovnávala, tohle je neporovnatelné. Jinak malá měla Klacid v sirupové formě, pokud se to tak dá nazvat, dávkoval se 3,5 ml po 12ti h. Vyšlo to asi na 11 dní.

Měla bakteriální zánět průdušek. V necelých třech letech měla antibiotika prvně a mě málem švihlo z toho kolik toho do ní leju.

Antibiotika, antipyretika, probiotika, sirup na splasknutí sliznic, sirup na kašel, kapky do nosu, antibiotika do očí - poněvadž se jí tam dostal infekt z nosu.

Doma jsme byly skoro měsíc, to se dalo říct, že je v pořádku.

Byl to hnus a pediatra mě zaskočila tvrzením, že do školky by ji dříve rozhodně nepustila. Ale když jsem se nad tím tak zamyslela, tak měla pravdu. Pokud by se tam po dobrání antibiotik vrátila, tak by za dva dny byla doma například se zápalem plic. Nepřeháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.2.14 11:38

@Doctus No malá dostala ve čtvrtek večer horečku, tak jsme v pátek letěli k doktorce a ono prý ještě nebylo poznat jestli to má od krku nebo něco snad s močákem nebo ledvinama, už přesně nevím (nakonec to byl krk) tak nám prý dá širokospektrální ATB, protože měl být víkend, jinak by si nás prý pozvala druhej den hned na kontrolu. Já tomu nerozumím, jen píšu jak to bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9761
17.2.14 11:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat