Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu či ujištění, že je to ještě normální. Dcera má od čtvrtka min. týdne teploty, tak jsme v sobotu vyrazili na pohotovost, prý angína, tak dostala ATB, dnes v poledne to bylo 72 hod od první dávky. Z nedele na pondělí ( od 17 do 17 ) byla bez antipyretik, ale včera zase teplota stoupla a zase srážíme co 6-7 hodin. Tak jsem dnes šla s ni znovu k Dr ( prý brzo ) a máme ještě vydržet, ale mě se ty teploty nelíbí
, podle mě je má už moc dlouho. Díky za zkušenosti.
Delali crp? Prijde mi divny, ze by 6 dni brani atb mela zas teploty. Bud to to neni angina, ale proste jen viroza, nebo nezabraly atb a chtela bych ster, at se vi, co je v krku.
@Verun83 : crp nedělala a bere je 4 den ( v poledne to bylo 72 hodin od první dávky ).
@myskalucka může se to stát. Synovi jednou při angíně teplota klesla snad až pátý den. Jindy mu antibiotika zabírali během 1-2 dnů. Taky jsem byla hodně překvapená, ale může se to stát.
@myskalucka A kolik ma? Pises o teplote, ta je do 38 st. Teplota se nema srazet, je to obrana organismu proti bakteriim.
@cecetka : srážíme až když má přes 38, co je teď tak po 7 hodinách
, že začátku to bylo po 3-4 hodinách ( ty první dny ).
@myskalucka Muze se stat, ze atb nezaberou nebo jsou slabe. Synovi takto Dr. menila atb asi 3. nebo4. den brani, protoze zabiraly pomalu, dala mu silnejsi.
@myskalucka mě dr. při dávání atb říká, že po dobu 5-ti dní může být horečka, tj. když v pondělí dostane atb, tak do soboty může mít horečky, ale sobota už bez horeček.
@elen-ka : no právě že jsem zvyklá že do 3 dnů ATB zaberou. A teď nic. A Dr to zatím nechce řešit, že to dořešíme v pátek na kontrole.
@myskalucka píše:
@elen-ka : no právě že jsem zvyklá že do 3 dnů ATB zaberou. A teď nic. A Dr to zatím nechce řešit, že to dořešíme v pátek na kontrole.
ale já píši 5 dnů, pokud počítám správně, tak má den čas. Ale ano, je to náročné, synovi zabrali atb až po 5 dnech, pak přestal chrchlat. Ale přiznám se, že horečku měl jen jeden den. Letos jsou ty bacily nějací divní ![]()
@myskalucka počkej do pátku
Pokud je tam vidět zlepšení, tak bych ještě počkala
Vím jak je to nepřijemné
Ahoj holky, tak se jim pravděpodobně přidružilo ještě něco virového, protože syn, který byl od neděle bez teplot teď měl taky 1,5 dne teploty ( znova ). Ale dcera už je bez teplot. Tak snad už dobrý.
Zdravim maminy.. U nas od stredy Ospen na hnisavou anginu..vysoke horecky odeznely v patek. A vcera ( v sobotu) se objevily teploty prez 38.. Taky se ptam, jestli je to normalni, kdyz bere od stredy antibiotika..
Ne, to je urcite spatne. Kdyby to pokracovalo, mazala bych k dr.