Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bibík13
Někdy je alergická reakce natolik překotná, že pomohou jen glukokortikoidy. Antihistaminika 2. generace – loratadin, desloradatin, cetirizin, levocetirizin (anti-H1; pozn.: anti-H2 se používají pro vyvolání hypoacidity žaludku spolu s inhibitory protonové pumpy = PPI) by měla pomoci u zjištěných potravinových alergií, ale i tam mnohdy selžou. Pokud byste byla alergická na penicilinová ATB, tak vězte, že by se to již dávno projevilo. Mohla byste prozradit, na jakou dg. berete chráněný aminopenicilin?
Nene aerius beru kvuli „alergii“ nealergickeho puvodu…pise mi je alergolog. Augmentin jsem mela v zivote moc krat a krom divnych pocitu, zaludecnich potizi, mi nebylo z nich noc. Ale staci precist pribalovy letak a nektere diskuse, tak jsem strasne vydesena
@Bibík13 píše:
Nene aerius beru kvuli „alergii“ nealergickeho puvodu…pise mi je alergolog. Augmentin jsem mela v zivote moc krat a krom divnych pocitu, zaludecnich potizi, mi nebylo z nich noc. Ale staci precist pribalovy letak a nektere diskuse, tak jsem strasne vydesena
a četlas už letáček z Paralenu? ![]()
@Bibík13 a čeho se konkrétně bojíš? nerozumím tomu.
pokud jsi ho brala mockrát, není důvod očekávat alergickou reakci anafylatického typu, které by se člověk mohl bát..
hlavně klid!!!
každý lék má NU,.. a příbalové letáky jsou prostě takové děsivé,..
@Nataša ja vim, jja jsem proste hloupa, nasla jsem super diskusi o augmentinuu, kde popisovali pri uzovani otoky, zavrate, halucinace a potize s dychanim i po ukonceni lecby
a tef mam od 22hod uzity prasek a myslim, ze me vse svedi, picha, atd! ![]()
@Bibík13 jednou jsem si precetla pribalovy letak a dopadla stejne jako Ty. Od te doby ho nectu, jen to, zda se uziva lek ored jidlem nebo po jidle. S moznou alergii na lek pocitam vzdy, ale nepripoustim si ji. Az kdyz u sebe zaznamenam neco neobvykleho, mrknu do pribalaku, zds to nemuze byt z toho ![]()
@Bibík13 no jo, příbaláky a diskuze ![]()
víš co, buď v klidu. navíc, jetsli si ho už někdy měla,..
setkávám se víceméně s nějakými nevolnostmi po něm (to ten klavulonát), ale třeba já osobně (pokud tě to uklidní) mám augmentin nejraději.
a klacid. To jsou dvoje antb. která mi nezpůsobí žádné NU, a to ani průjem!!! Starší syn trpí na flegmony po kousnutí středomořskými asi komáry nebo čím, ale pokaždé u moře mu nateče oko, což je nebezpečné, a musí se řešit, a vždy tedy u moře bere augmentin!!a taky bez problémů. Vlatsně v okolí nemám nikoho, kdo by ho nesnášel. Takže klid, nohy v teple a žádné extrémní pozorování se. a hlavně nečti diskuze!!
![]()
@Nataša diiiky holka, ty vis jak pred vecerem potesit.
Snad to bude bez problemu i tentokrat
Ahoj, prosim Vás, dnes dcera dostala přípravek augmentin duo, má ho brát po 12 hodinách 5ml a mě se právě těch 5ml zdá moc je jí 17měsícu a má 9.200g, nemáte nějakou zkušenost jak se to rozpočítavá na tu váhu? Nikde nemůžu nic najít
děkuju za info
@JayLee to jo, jen bych rada věděla zda to jde někde najít, tomu našemu Dr už moc nevěřím pravě a hledám nového
@JayLee malá už je nemocná cca 2 měsíce, vždy nemoc pak týden dobrý a pak zas nemoc a takto stále dokola a on něj jsem slyšela vždy jen že je to viróza
v ponděli už jsem mu řekla že chci výtěry a krev aby jí vzal tak OK i jí poslechnul prý dobrý a dnes rtg a že má zápal plic
a to je stále něco s ním… Tak už mě to štve, děkuju
Holky syn 3 roky je po vyndání nosní mandle týden. Po vyndání měl zelené hnusné nudle. Vcera jsme šli na orl pohotovost a dostal augmentin ma prý zánět nosohltanu a prý velkou rýmu která je zaražena. Ono se to po těch antibiotikách nějak uvolní nebo by měla rýma přestat úplně? Dekuji
Pokud je infekce bakteriální tak ji ATB preleci… ale na uvolnění těch hlenů pomůžou hlavně mukolytika napr. mukosolvan. A naředit ty hleny třeba sprejem phisiomer pro děti…jo a ten. mucosolvan určitě dávat jen dopoledne kdyztak
@Vladusxx dekuji, dáváme uz týden sinupret, sterimar a skončili jsme s olythem. Prave ze po něm to šlo ven ale když uz ho nemuze brát tak jsme radši jeli a jeste ze tak. Jinak nekašle.