Antidepresiva a bolest zubů

22
2.3.16 10:06

Antidepresiva a bolest zubů

Ahojte. Před týdnem mi psychiatrička předepsala antidepresiva (konkrétně escitalopram, mají být velmi slabá) kvůli dlouhotrvající lehké depresi. hned ten den co jsme je začala brát mě začaly bolet zuby, možnost, že bych mohla mít něco se zubem (kaz,..) jsem vyloučila, protože mě bolí zubů po víc, na obou stranách. Vždy přes noc a ráno je to v pohodě, pak si ráno vezmu tabletku, začne to tak, že mi jakoby ztěžkne brada a spodní čelist a pak mě začnou bolet zuby, někdy jen jeden, někdy 4, ale každý den mě nějaký bolí. Bolest přichází při kousnutí nebo prostě při doteku. Když mám zuby vklidu, nebolí. Ve vedlejších příznacích nic o bolesti zubů není, tak nevím jestli už jsem fakt regulérní blázen :D Měli jste někdo tento problém taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
420
3.3.16 09:25

Ahojky, já beru AD více než 4 roky (aktuálně jsem tedy už ve stádiu postupného vysazování) a stejný problém jsem měla na začátku - nebyl to ale vedlejší příznak AD, spíše té deprese. Zjistila jsem (respektive jsem se několikrát „přistihla“ hned po probuzení), že v noci zatínám zuby - a to fakt silně. Následně mě z toho přes den bolely tak, jak popisuješ. Nemůže to být stejná příčina?
PS: S nástupem účinku AD noční zatínání postupně odeznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.3.16 09:58

@Sumiko Tak to nevím, tato verze mě vůbec nenapadla, mě to vždy začne tak, že mi ztěžkne ta brada (jak kdyby bylo najednou hrozně těžké udržet zavřenou pusu, když ji ale otevřu, nic se nezmění) a pak začnou bolet ty zuby, většinou tak kolem 10-12 hod dopoledne. V noci jsem se teda nepřistihla, že bych něco takového dělala, tak nevím :D Tebe to taky začlo vždycky bolet až s nějakým odstupem nebo hned po probuzení? Takže podle tebe to mám ještě vydržet? V pondělí jdu na kontrolu tak asi už to do pondělí nějak přežiju a uvidím, co mi poradí doktorka. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.3.16 10:01

@Sumiko a měla jsi to teda už před braním AD nebo až po? Mě to totiž přišlo s tím jak jsem začla brát ty prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
3.3.16 10:10
@Evca49 píše:
@Sumiko a měla jsi to teda už před braním AD nebo až po? Mě to totiž přišlo s tím jak jsem začla brát ty prášky.

Zaregistrovala jsem to až poté, co jsem začala brát AD. Jestli jsem to dělala i dříve netuším. Nějaké „ztěžknutí brady“ si nepamatuju, kažodopádně zuby mě následně bolely prakticky celý den. Nebyla to bolest, která by nešla vydržet…spíš hodně nepříjemná. Ty zuby a čelist byly prostě „namožené“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.3.16 15:31

@Sumiko promin, že se tě pořád tak ptám, ale chtěla bych zjistit pár věcí a ty s tím máš zkušenosti. Mělas ty bolesti takové, že bys nemohla jíst (kousat)? A ještě by mě zajímalo jak AD reagují na alkohol a na prášky proti bolesti (ibalgin třeba). Vím že se alkohol nedoporučuje, ale chtěla bych vědět co se stane, když ho požiju, nemyslím nějaký tvrdý, spíš když si sem tam dám dvě sklenky vína nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
3.3.16 18:31

Ty bolesti mi nebránily jíst, ale při kousání jsem to cítila - bolestivé to bylo. A co se alkoholu týká, tak já první cca rok nepila vůbec. Ale pak jsem to probírala s psychiatrem a ten říkal, že samozřejmě bych neměla vypít celou flašku, ale sklenka nebo dvě (vína) mi neublíží. Takže si příležitostně dám ;)
Klidně se ptej - když budu vědět, tak ráda poradím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.3.16 12:44

Super, tak děkuji, já jsem se nakonec rozhodla to ještě vydržet a v pondělí na kontrole se zeptam psychiatričky na ty zuby. A ty léky? Myslím třeba ten ibalgin. Nemá to na sebe nějaké vlivy navzájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
4.3.16 13:29

Evi pokud vím já, tak nemá (a jsem migrenik, takže se lékům od bolesti bohužel občas nevyhnu). Ale beru jiné léky než ty (Arketis) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.3.16 17:50

Tak jsem na kontrole psychiatričce řekla, že mě bolí z léků zuby a říkala, že to teda ještě neslyšela :D ale že zkusíme jiné léky. Předepsala mi setaloft a hned mi bolesti zubů přestaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí