Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Brintellix beru 11 dnů, nejdřív jsem vše odmítala (náhlá ztráta syna), ale půl roku utrpení… Musím vydržet, protože tomu věřím, že na tom budu lépe, už pláču méně a dokážu se přemoci a něco dělat, vydržet bez neustálých špatných myšlenek, ikdyž se vkrádají často. Vzpomínky bolí, smutek. Na noc beru 1/2 Neurolu a 1/3 Trittica. Chce to čas a díky moji paní doktorce za trpělivost se mnou to snad bude jen lepší. Začínám s terapii.
![]()
@Hator to je mi moc líto, držím všechny palce a přeji ti hodně síly, než přijde den, kdy se budeš moci zase plně nadechnout
.
Já beru Brintellix podobně dlouho a pomalu se to začíná zlepšovat, oproti prvotnímu zhoršování. Musíme vydržet ![]()
Beru Brintellix 3 týdny, nyní jsem přešla z 5 na 10, bolí mě dost žaludek a nejsem nějak hapy. Často mě bolí hlava a kosti, do zpěvu mi není. Každý večer mám pocit, že mám chřipku nebo omicron…, zašla jsem na testy, byly v pořádku, ale zajdu zase. Bude to už měsíc co ho beru, sice už tolik nepláču, smutek strašný, ale fyzicky mi je hůř, nálada žádná. Přibíráte po něm na váze? Půl roku jsem skoro denně proplakala a zůstaly mi z toho takové pytle pod očima, černé kruhy a vrásky. Což jsem neměla. Můžete mi někdo poradit, jak bych mohla to mohla zmírnit??
Vypadám o10 let starší, což je jasné, ale hlavně unaveně a nemocně. Pak se každý ptá co je mi, ale já to všem neříkám co se mi strašného přihodilo.
Děkuji za každou radu.
![]()
Ahoj, beru Brintelix několik měsíců a musím říct, že jsem nikdy neměla tak dobré antidepresiva.
Brintelix jsem brala víc než 6 měsíců a nic. Dokonce jsem se nechala hospitalizovat v Dobřanech a tam mi ho nasadili znova. Nechápu. Prostě ho neberu je na nic akorát mi bylo po něm zle. Doktoři to věděli a pořád mi ho cpali. Tak takhle fungují taková to zařízení. Znovu všechny prosím, aby tam nikdo nechodil. Opravdu Vám tam nepomůžou. Ještě teď z toho místa mám psychické následky. Děkuji.
Beru brintellix 2. měsíc. Prvních 5 týdnů 10mg a nyní navýšeno rovnou na 20mg z důvodů nespavosti a přetrvávajících úzkostí v noci i dopoledne. Těch 20mg beru cca týden a spaní se vrátilo do normálu. Bohužel úzkosti, hlavně ráno a s tím i nálada pod psa stále zůstavají. Přecházel jsem z Argofanu, který mě fakt uklidnil, ale ty NÚ byly šílené (strašné pocení, nechuť na sex, pocit mimo realitu). Mám kontrolu za 3 týdny, to už budu brát 20mg měsíc, ale jsem trochu skeptický a pesimistický. Vkládal jsem do té změny hodně nadějí, ale zatím nevím nevím.
@Lcvr
Ahoj, můžu se zeptat, jestli ti nakonec Brintellix zabral a případně po jaké době?
Děkuji moc.
@Anonymní píše:
@Lcvr
Ahoj, můžu se zeptat, jestli ti nakonec Brintellix zabral a případně po jaké době?
Děkuji moc.
Ahoj, zabral tak, že funguju a chodím do práce, nicméně se každý den potýkám s lehčí bolestí žaludku a nevolností.
Dr mi na nevolnost předepsal Prosulpin, ale ten vytváří Prolaktin (ženský hormon), který zabíjí testosteron, takže ho už neberu…
S počátku byla ta bolest břicha hrozná, teď po cca 3 měsících cítím stále nevolnost a nepohodu. Bohužel.
@Lcvr děkuji za odpověď… věřím, že to asi není úplně příjemné. A co se týče úzkostí, tak ty vymizely? Já nemám vedlejší účinky tohoto typu, ale psychika po 5 týdnech beze změny bohužel…
@Anonymní píše:
@Lcvr děkuji za odpověď… věřím, že to asi není úplně příjemné. A co se týče úzkostí, tak ty vymizely? Já nemám vedlejší účinky tohoto typu, ale psychika po 5 týdnech beze změny bohužel…
Není za co, rád se o těch hnusech s někým pobavím a tady je to poslední dobou mrtvé, což je vlastně dobře
.
Úzkosti úplně nevymizely. Příjde mi, že na Brintellixu musí člověk víc bojovat, jelikož i víc vnímá. Takový Argofan vymazal všechny deprese a úzkosti během pár měsíců, ale člověk byl úplně mimo a otupělý, takže taky nic moc.
Já do Brintellixu vkládal velké naděje, ale dle mě to žádná hitparáda není (sex nula, bolest břicha, citová otupělost a někdy i pochmurné myšlení atp.). To není život, to je přežívaní…
@Lcvr aha, takže žádná hitparáda
já jsem do něj taky vkládala velké naděje…předtím jsem brala Zoloft (ten mi před pár lety pomohl, cítila jsem se perfektně) ale tentokrát nezabral a Brintellix zatím taky nic, takže jsem z toho dost zoufalá a vyčerpaná. Dokonce bych řekla, že je to na něm ještě horší
tento týden jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to budem řešit
@Anonymní píše:
@Lcvr aha, takže žádná hitparáda ![]()
No, dle mého doktora je to prý nejméně invazivní a nejnovější antidepresivum, ale očividně asi né všem sedne, viz. diskuze zde.
Na Argofanu jsem byl jak robot a tady na brintellixu je mně nevolno a nálada nic moc.
Nevím, připadá mi to už trošku beznadějné a nevidím nějaké východisko, které by to mohlo změnit.
Dej pak vědět, jak si dopadla na kontrole ![]()
@Lcvr píše: @Anonymní píše:
@Lcvr aha, takže žádná hitparáda![]()
No, dle mého doktora je to prý nejméně invazivní a nejnovější antidepresivum, ale očividně asi né všem sedne, viz. diskuze zde.
Na Argofanu jsem byl jak robot a tady na brintellixu je mně nevolno a nálada nic moc.
Nevím, připadá mi to už trošku beznadějné a nevidím nějaké východisko, které by to mohlo změnit.
Dej pak vědět, jak si dopadla na kontrole
Ahoj, já taky brala Brintellix a kromě toho, že mi po něm bylo hodně blbě od žaludku, tak jsem pak i každé ráno po jeho užití zvracela. Takže jsem ho po čase musela vysadit. Ale stejně mi moc nezabíral. Jako ano, je to u nás nejnovější AD (nějak od roku 2015, nebo 2016), ale taky znám dost lidí, kterým nesedl a to zvracení po něm mi psychiatrička říkala, že je docela často, nebo ta nevolnost. Argofan jsem taky brala, po něm jsem NÚ neměla, ale nepomohl mi ani trochu. Taky už moc nevidím východisko, protože jsem brala 52 druhů psychiatrických léků a už mi jich moc k vyzkoušení nezbývá… Držím palce, ať je lépe.
AD Brintellix jsem brala min 3 měsíce a nemám s ním dobré zkušenosti. Vůbec mi nepomohl a bylo mi pomalu ještě hůř. Na mě byl asi hodně slabý nebo nevhodně zvolený.
@Adulinka186
já to mám podobně, mám pocit, že je mi spíše hůře…a co ti nakonec pomohlo, jen pro zajímavost?