Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tyto znamínka má už snad už více jak 10roků. Poslední kontrola byla před pár lety zpět, ale bylo mi řečeno, že ok, ale znaménko povyrostlo a objednaná ke kožní jsem 10.12. poté výsledky, asi až po Vánocích… no jsem z toho úplně na dně, protože mě nenapadlo nic jiného, než listovat internet
Měl někdo něco takového?
Ano mám na břiše takové znaménko - bylo nejdřív úplně ploché a časem vyrostlo, vypouklo se a potom ještě na něm vyskákaly černé tečky - tak šlo pryč. Časem se vedle jizvy udělalo malé znaménko, zase ploché - po čase úplně to samé. Nemá sice černé tečky, ale prostě zavazí - např. při jízdě na tobogánu na břiše. Tak mám v plánu si zase vysedět 3 hodiny u kožního a na chiře nechat dát pryč. Je to lepší pro tvůj klid.
Já dávala ještě znaménka na zádech a v podpaží pryč.
@Lucie1903 Víte, mám doma malého špunta, tak člověk prostě má strach.
No, kožní by měla odstranit toto a ještě vedle toho menší znaménko + nechám se komplet prohlédnout. Pryč jsem zatím dávala znaménko na krku, no a to byla taková bradavička s černou tečkou, ale o je už hodně roků. No a pak ještě na tváři a to byla tmavě hnědá piha.
@hanabenešová Je mi to jasné, já to všechno dávám pryč. Jen pak záleží kdo a jak Vám to bude dělat. Jednou jsem měla šikovného chirurga a jizva nejde ani vidět, podruhé to byl někdo jiný a mám tam jizvu větší. Ještě jsem byla i na vyoperování takové hrčky - tukové bulky s hnisem ze zad - to bylo také ambulantně. Jinak co se bolesti týče, tak je to absolutně v pohodě - nejdřív píchnou látku na umrtvení, to trošku štipká a pak už to jenom tak tahá, žádná hrůza. Možná se to dá odstranit i laserem, to jsem nikdy neřešila.
Radši si to dát pryč, než pak řešit nějakou rakovinu/jinou nemoc - i lékaři jsou radši, když se to dává pryč. Navíc teď je ideální čas v zimě ![]()
@hanabenešová dobry den, muzu se zeptat jak jste dopadla s timto utvarem, mam neco podobneho a tak se bojim🙈