Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, jelikož dělám jen noční, tak ho užívám ráno, než jdu spát. Zabere mi za hodinu spolehlivě. Beru 45 mg celou tabletu. Jinak o volno chodím spát hodně pozdě, založením jsem totiž sova, takže to si ho vezmu třeba ve tři ráno a ve čtyři vytuhnu. Beru ho 11,5 roku a jsem s ním spokojená.
Ahoj, můžu se zeptat, proč ho bereš tak dlouho?
Ahoj holky, beru asi 7mesicu Mirzaten 15mg večer a ráno Eliceu 10mg.
Mirzaten byl předepsán na klid v hlavě před usnutim a dobrý spánek (což funguje skvěle) a nechutenství (díky špatnému období jsem dost zhubla a to i tak jsem byla jak proutek, takže nic o co bych stála)
Přibrala jsem asi 12kg.
Nevadilo by mi to v jiných partiích, ale to břicho…jsem z něj totálně nešťastná. Nejen, že mám tzv „madla lásky“,ale trpím i nafouklostvim.Rano dobrý, ale večer jsem jak kdybych byla těhotná tak v 5mesici.
Psychiatricka mi naordinovala ještě na půl roku.Ono to tam je jak na běžícím páse. Zepta se, jak se máte a tím to hasne.
Je tu někdo, kdo to měl stejně a poradí někdo jak ho vysadit, aby to nebylo ráz naráz??
Děkuji 🌸
@Martina 19 píše:
Ahoj holky, beru asi 7mesicu Mirzaten 15mg večer a ráno Eliceu 10mg.
Mirzaten byl předepsán na klid v hlavě před usnutim a dobrý spánek (což funguje skvěle) a nechutenství (díky špatnému období jsem dost zhubla a to i tak jsem byla jak proutek, takže nic o co bych stála)
Přibrala jsem asi 12kg.
Nevadilo by mi to v jiných partiích, ale to břicho…jsem z něj totálně nešťastná. Nejen, že mám tzv „madla lásky“,ale trpím i nafouklostvim.Rano dobrý, ale večer jsem jak kdybych byla těhotná tak v 5mesici.
Psychiatricka mi naordinovala ještě na půl roku.Ono to tam je jak na běžícím páse. Zepta se, jak se máte a tím to hasne.
Je tu někdo, kdo to měl stejně a poradí někdo jak ho vysadit, aby to nebylo ráz naráz??
Děkuji 🌸
Ještě dodávám, že mě to dohnalo k zdravější stravě a cvičení, ale stejně se plavek desim…
Ahoj, dostala jsem Mirzaten 15mg, jelikoz dlouhodobe trpím nevolnostmi a jsem velmi hubena, takže pribrani na váze je žádoucí. Ale bojím se, ze když je začnu brat, tak mi bude nevolno ještě víc.. bylo po nich někomu na zvraceni? A pomohly někomu na žaludeční potíže?
@mesiah
Mě nebylo nevolno vůbec a dost jsem přibrala. Upravila se mi chuť k jídlu, taky jsem měla s jídlem problémy a byla hodně hubená. V tom to zabralo dobře. Měla jsem ale problém spíš s takovou „přibržděností“, nemyslelo mi to jako normálně, nefungovala jsem dobře v práci. Ale zas ve spojení s Eliceou na den mě to asi docela dalo dohromady, po 3 měsících jsem to brát přestala a už jsem zvládala jen kritické situace s frontinem a dnes už beru jen na noc přírodní preparáty z třezalky, jinak jsem bez léků a chuť k jídlu mám zase až moc.
Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.
Příspěvek upraven 13.08.25 v 10:19
Ahoj, oživuji diskuzi. Teď pár dní beru Mirtazapin na noc 15mg kvuli nespavosti. Ale přes den je to děs běs. Strašná únava, útlum. Přejde to? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi. Teď pár dní beru Mirtazapin na noc 15mg kvuli nespavosti. Ale přes den je to děs běs. Strašná únava, útlum. Přejde to?
ano, přejde až se vytvoří hladinka. Nebo zkus vzít půlku tablety, pokud se spaní trochu srovná, mě to stačilo a utlumená jsem nebyla.
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi. Teď pár dní beru Mirtazapin na noc 15mg kvuli nespavosti. Ale přes den je to děs běs. Strašná únava, útlum. Přejde to?
U mě se to nesrovnalo a musela jsem ho po pár týdnech vysadit. Nemohla jsem vůbec fungovat, byla jsem jak praštěná.
@Anonymní píše:
Ahoj, já začínala Mirtazapin na 30 mg a spala jsem snad 2-3 týdny téměř v kuse, ani na wc jsem pomalu nedošla, když jsem to volala pak Dr., tak říkal navýšit na 45 mg, což jsem odmítla a Mirtazapin vysadila a pak jsem od jiného psychiatra dostala jiné léky.
Hezký den dámy, prosím, chci se zeptat těch co vysadily Mirzaten. Vysadily jste jej bez obtíží? Vrátila se vám nespavost?
Spím s ním dobře, ale kynu. Asi zadržuji vodu. Nicméně mi hodně pomohl, díky za něj 🙏
Propady mám taky, ale je spíš v době úplňku nebo před MS.
Kdy poznám, že můžu vysadit? Pomalu samozřejmě.
Děkuji.😊
@Anonymní píše:
Ahoj, mně to nepřešlo, brala jsem 30 mg, když jsem pár týdnů prospala, tak jsem volala Dr., co mi to dělá a on mi řekl, ať navýším na 45 mg, což už fakt nešlo. Takže jsme pak AD měnili. Ale pokud ho máš pár dní, tak bych možná ještě chvilku počkala, nebo se poradila s Dr. A v noci už spíš po něm? Držím palce.
Dobrý den, prosim o radu. Jsem totiž úplný pitomec. Beru mirtazapin rok a půl 15mg na noc, před. pul rokem jsme začali snižovat na půl prášku (7.5mg) na noc..Jenže dneska ráno se mi stala taková nehoda, ráno beru prášky na štítnou žlázu, vůbec nevím na co jsem myslela a místo léků na štítnou žlázu si vzala mirtazapin a celou tabletu
Došlo mi to asi až po čtvrt hodině a teď nějak nevím co s tím, jestli to může se mou dělat, když jsem zvyklá na půlku a ještě k tomu na noc? Snažila jsem se dovolat psychiatrovi, ale má to vypnuté a to znamená že má dovolenou. Moc všem děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosim o radu. Jsem totiž úplný pitomec. Beru mirtazapin rok a půl 15mg na noc, před. pul rokem jsme začali snižovat na půl prášku (7.5mg) na noc..Jenže dneska ráno se mi stala taková nehoda, ráno beru prášky na štítnou žlázu, vůbec nevím na co jsem myslela a místo léků na štítnou žlázu si vzala mirtazapin a celou tabletu![]()
Došlo mi to asi až po čtvrt hodině a teď nějak nevím co s tím, jestli to může se mou dělat, když jsem zvyklá na půlku a ještě k tomu na noc? Snažila jsem se dovolat psychiatrovi, ale má to vypnuté a to znamená že má dovolenou. Moc všem děkuji.
Nic se nestane
Ahoj, jelikož dělám jen noční, tak ho užívám ráno, než jdu spát. Zabere mi za hodinu spolehlivě. Beru 45 mg celou tabletu. Jinak o volno chodím spát hodně pozdě, založením jsem totiž sova, takže to si ho vezmu třeba ve tři ráno a ve čtyři vytuhnu. Beru ho 11,5 roku a jsem s ním spokojená.