Antidepresiva Sertralin-Teva 50 mg
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co se týče hmostnosti, tak obvykle na začátku úbytek, potom nárust. Plný účinek se dostaví za 4-6 týdnu. Opatrně pokud, berete léky na ředění krve, nebo arytmie. Jinak se může objevit nevolnost, bolesti hlavy, někdy klesá sex. aktivita.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji dobrý den, ač jsem tatínek, mohu Vám odpovědět z vlastní zkušenosti. Od ledna beru na panickou poruchu a úzkost Setralin 50. Klasické příznaky z přepracování a " nasávání negativních energií " z byznysu…, zánět žil na noze ( a strach, abych tu ještě byl pro své nejbližší, sebe samého, vždyť mi přeci není moc…
. Už nestačily bylinky či toulání s rodinou po horách, ( vínko mi moje paní raději schovala na lepší časy, abych si později pochutnal a nelil ho do sebe jako vodu, když na mne přišly, jak jsem si je se synkem nazval moje : Kudlibabky ".
Počátek léčby 14 dnů 1/2 Setralin 50, Neurol 0,5 při panice…
Po 5ti dnech užívání počátek snad všech stavů, které popisují někteří z Vás a jsou v letáku. Zvýšení úzkosti, třes, brnění prstů na ruce, horko/zima, bolesti hlavy, nevolnosti, průjmy, únava. Po čase ještě pískot v uších a zvýšení vnímání snad všech smyslů…Tedy hlavně sluch a vůně. U sluchu mi vadily zvýšené hlasy našich dětí, i třeba zmuchlání pytlíků od bonbonů…to jsem myslel, že jsem snad " netopýr "
a slyším trávu růst. Nemohl jsem spát, vše mne budilo. Spal jsem max. 3-5 hodin, budil se kolem 4 +- ráno a už neusnul.
Stav trval více či méně 5-6 týdnů, zhubl jsem, nemohl jsem z počátku jíst, průjmy.
Shodil jsem 8 kilo, a to mi zůstalo, což jsem rád, neb mladší ze synků mi důvěrně začal říkat " Hrochu, usměj se trochu ".
Po celou dobu mi moje rodina - moje paní a děti, moc pomáhali. Snažil jsem se fungovat i ve své malé firmě a pro rodinu. Ale stavy to byly příšerné.
Hledal jsem právě na tomto fóru podobné zkušenosti s dobrým koncem.
Po cca 6ti týdnech s postupně vše srovnalo, zmizely všechny shora uvedené příznaky, trochu zůstal vnitřní neklid a napětí po ránu, ale život je zase moc fajn. Dobře spím, nebudí mne šumy, šelesty, zmizel pískot v uších ( sláva).
V době ticha ( večer a v noci) jsem hodně poslouchal audio, třeba z youtube, abych nevnímal všechny ruchy.
Děti mi kreslily veselé obrázky, moje zlatá žena mne co chvíli lákala ven. Řekl bych, že se vše vrátilo do normálních kolejí, občas svědění kůže, ale to se dá přežít.
Co se týká intimních věcí…zcela v pohodě, žádné disfunkce, žádný útlum.
Prášky mám ještě na 3 měsíce, netroufl jsem si je nyní vysadit a domluvil se p. doktorkou ( zlatá, sama mi poradila a byla v počátku hodně podporou a rádcem…), že po létu je postupně vysadíme. Neurol už nosím jen v případě nenadále paniky, ale ta byla snad jen 2-3× za 3 poslední měsíce.
Méně si pouštím obchodní trable k tělu, a více si užívám, vrátil jsem se k poslechu hudby, četbě, kytaře.
Poučení…nikdy není tak zle, aby nebylo hůře.
Vše se dá vyřešit.
Našel jsem si cestu zpět k léčiteli ( původně doktor), dnes akupunktura, pohoda, chlapi si řeknou snad více, než ženy. ![]()
Přeji všem, ať se jim daří, hodně síly, trpělivosti a hlavně víry, že zítra bude lépe…i když to tak možná v tuto chvíli nevypadá.
Pokud máte zájem, ozvěte se na přímo, a vypište se z toho, pokud budu moci poradit, rád to udělám, i já se stébla chytal…Luboš ( realitycheb22@gmail.com).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pulina22 Děkuju za Vás příběh a naději,ze se to dá zvládnout ☺ A Vaše rodina je úžasná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pulina22 děkuji vám moc za vas příběh a porozumění
ja ho beru od toho 12.6 a večer mám problémy s usnutim nemůžu vůbec spát, též jsem schodila během té chvíle 3 kg, mám hroznej pocit napětí a kolikrát neuvěřitelné bolesti hlavy , Nejsem vůbec unavená , Ale cítím ze mi už je celkem lepe psychicky , už jsem s odvážila již z malou na procházku mezi lidi
během toho co měl potkalo behem 6 měsíců po porodu (trauma z porodu ,2× úmrtí,ztráta rodinného příslušníka,zklamání věcně ve stresu, pocitu na zblazneni ze nic nezvládám a jsem úplně k ničemu dokonce me napadalo zda být malé a pritelovy nebylo beze mě lip a celkovém všem ) tak teď se díky těm práskum dokážu po dlouhém době usmát a mít radost z malé a z jejichž pokroku
Ale stálém doufám žen to bude lepší abych mohla normalne začít jezdit nás výlety a normalne fungovat:) čekala jsem žen fakt zaberou za dlouho ale zábrali ted
brala jsem 3 dny 1/2 prášku a potom cely každý ráno ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, mate některá zkušenost z antidepresivi Sertralin-Teva 50 mg? Beru ke má úzkosti, deprese, palinickou poruchu atd…tlouste se po nich? Za jak dlouho se dostavuje účinek? A nežádoucí účinky?
Mně účinek nenaskocil ani po 2 měsících, sama jsem vysadila a nebrala nic. A ani jsem nepribrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den maminky, mate některá zkušenost z antidepresivi Sertralin-Teva 50 mg? Beru ke má úzkosti, deprese, palinickou poruchu atd…tlouste se po nich? Za jak dlouho se dostavuje účinek? A nežádoucí účinky?