Antifosfolipidový syndrom a IVF

54
8.2.20 22:47

Antifosfolipidový syndrom a IVF

Ahoj, po potratech mi z Imu zjistili Antifosfolipidový syndrom a že si budu muset píchat Fraxiparin či Clexane od začátku těhotenství až po šestinedělí a k tomu dočasně Anopyrin. Nyní jsem po KET a v Caru mi řekli, že až po pozitivním testu mám zavolat na Hematologii pro ty Clexane injekce. Kdy jste začali vy píchat ty injekce? Mě to přijde nějak pozdě, až po //, nemělo by to být už od transferu? Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
8.2.20 22:52

Já jsem trvale na warfarinu, takže jsem clexane dostala už u stimulace, antifolidovy syndrom mám také, takže i kdybych nebyla z jiného důvodu na warfarinu, taky bych pichala clexane, jinak druhé těhotenství bylo překvapení, takže u něj jsem si začala píchat až po pozitivním testu, takže v nějakém 4-5 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
8.2.20 22:54

@viviani já mám teda zvýšenou srážlivost krve ale clexan si píchám hned den po Ketu. Ale každý to ordinuje jinak neměla jsi to takhle třeba na zprávě z hematologie? Tam dali doporučení mě hned po Ketu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.2.20 07:38
@viviani píše:
Ahoj, po potratech mi z Imu zjistili Antifosfolipidový syndrom a že si budu muset píchat Fraxiparin či Clexane od začátku těhotenství až po šestinedělí a k tomu dočasně Anopyrin. Nyní jsem po KET a v Caru mi řekli, že až po pozitivním testu mám zavolat na Hematologii pro ty Clexane injekce. Kdy jste začali vy píchat ty injekce? Mě to přijde nějak pozdě, až po //, nemělo by to být už od transferu? Děkuji za reakce :kytka:

Od stimulace. POud není stimulace, tak by asi stačil jen pozitivní test. Při IVF je to o prevenci trombozy, pokud nepícháš hormony, tak samotný KET tak rizikový není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.2.20 08:04

@Srabek
Ahoj :mavam:, z Hema psali, že nasadit injekce od počátku těhotenství, tak jsem se jich ptala, co je počátek (transfer nebo až potvrzení z testu) a prý až po testu. Prý by to mohlo zabránit potratům, protože se mi bez těch injekcí „ucpávali“ žíly vedoucí k „plodu“ (takhle jsem to laicky pohopila). Tak se bojím, zda se mi ty žíly nemůžou ucpat už teď, před provedením testu. Prostě, zda se nevyvarujou dávat ry injekce každému preventivně, dokud nejsou //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.2.20 08:08

@Lama Lama
Ahoj, mě šlo o to, že jsem měla 2× pozitivní test a do 3 a 5 týdnů potrat nebo bioch. těhotenství. Tak se právě bojím, že u mě jsou rizikové ty první dny/2-3 týdny. Jinak beru Prednison, Anopyrin, Utro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.2.20 08:44
@viviani píše:
@Lama Lama
Ahoj, mě šlo o to, že jsem měla 2× pozitivní test a do 3 a 5 týdnů potrat nebo bioch. těhotenství. Tak se právě bojím, že u mě jsou rizikové ty první dny/2-3 týdny. Jinak beru Prednison, Anopyrin, Utro.

Ty superčasné potraty tím stejnak neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.2.20 10:13

@Lama Lama
To je asi fakt. Nemá cenu se strachovat tolik. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
9.2.20 10:45

@viviani hale a co si pro jistotu zavolat na hematologii a zeptat se tam? Ale x doktoru mi taky řeklo že to stačí od pozitivniho testů a máš jinak tak nějak stejný jako já i léky ale on i anopyrin trošku ředí krev :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.2.20 11:06
@Srabek píše:
@viviani hale a co si pro jistotu zavolat na hematologii a zeptat se tam? Ale x doktoru mi taky řeklo že to stačí od pozitivniho testů a máš jinak tak nějak stejný jako já i léky ale on i anopyrin trošku ředí krev :hug:

Hele, co hematolog, to názor. Žádná jasná doporučen í nejsou. Ale obecně převládá názor, že s pozitivním testem.
Ale můžete zkusit Kouckého - ten to doporučá šmahem všem, ještě před těhotensvím, ale nenapíše ani jednu injekci a tvrdí, že „nemůže“ :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
9.2.20 11:21

@Lama Lama zas je pravda že ja od 6. Dne po Ket krvácela a říkali že to bylo kvůli clexanu a hrozilo že tím přijdu i o baby. Naštěstí to dobře dopadlo..tak sem zjišťovala názory jiných center a tam mi i bylo napsano: V prvních dnech gravidity je antikoagulační léčba zbytečná a podle mne spíše zvyšuje riziko abortu. To mám od doktora z Heliosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.2.20 12:16

@Srabek
Aha, to zní zajímavě, zrovna doktoři z Heliosu mi přijdou dost zkušení, zvláště Dr. Texl, tedy alespoň dle jeho diskuzí a názorů na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
11.2.20 12:21

@viviani to je primo od pana doktora Texla. :palec: ten doporucuje prave clexan nasadit az od pozitivniho testu. jinak ja mela doporuceni na den Ketu z hematologie a z pronatalu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.2.20 12:37

@Srabek
Ja mam stejné doporučení jak od Pronatalu, tak i Hema (oboje Teplice) - začít až od pozitivního testu. Jen jsem si to nenechala vysvětlit v tom shonu :zed:. Tak jsem zvědavá, kdy jsi byla na KETu? Já 7.2..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
11.2.20 12:38

@viviani ja 12.11. :D drzim palecky u testovani :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.