Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, beru Bonadeu teprve tři měsíce a za tu dobu jsem nepocítila na sobě nějaké výrazné změny. Prsa mám bohužel pořád stejně malá, nezavodnila jsem se, migény taky nemívám ani změnu nálady a na pleť jsem nikdy moc netrpěla. Před užíváním Bonadei jsem mívala menstruaci pět max šest dní v měsíci a teď s Bonadeou mám menstruaci stěží dva dny. Až na zkrácenou menstruaci se mi zdálo vše v pořádku. Jenže před pár dny jsem musela na předoperační vyšetření, kde se shodou náhod zjistilo, že mám hrozně moc zvýšené jaterní testy. Má praktická lékařka, mi s jistotou řekla, že je to kvůli mé nové antikoncepci.
Před Bonadeou jsem brala Minervu a s tou jsem byla maximálně spokojená a i moje jaterní testy byli v naprostém pořádku. ![]()
@Spee píše:
Holky, mám doma dvě platíčka Bonadei..takže kdo máte zájem, pište, ráda pošlu dál
Ahoj, máš je ještě k dispozici? Děkuji ![]()
Ahoj,
beru Bonadeu 4 měsíc, před tím jsem měla Jeanine(s kterou jsem byla spokojená, ale paní doktorka mi nabídla, at jí zkusím)Od té doby co beru Bonadeu mě bolí dost často v podbřišku, bolí prsa a menstruaci mám silnější a delší než dřív. Nevím, jestli si moje tělo ještě nezvyklo a nebo ji nesnesu, ale v pátek jdu k doktorce, tak se na to optám a když to bude antikoncepcí, tak přejdu zpět na Jeanin.
Ahoj holky vim ze to jsem nepatri ale uz nevim co mam delat a nikdo mi neopdovida vysadila jsem antinu uz pred 2 mesicema 1 v půohode dostala jsem to 29.9 skoncilo mi to 5 rijna 7 jsme se s pritelem milovali a zacala jsem kravcet 9 rijna jsem sla panu doktorovi on rekl ze m mohla prasknout nejaka cevka nebo ze se mi to honi kvuli tomu ze jsem prestala brat prasky pak hned 10 jsme zacala krvacet vic a uz je to 11 dni a ja porad krvacim dost az 3 az 4 vlozky denne dostala jsem od pana doktora antinu zase ze ji mam brat 1 den menstruace ale ajk mam poznat ze je to menstruace kdyz uz krvacim dost 11 den nechci tam porad lezt holky poradte nejaka dekuju
![]()
Irik: a bereš znova tu antikoncepci, nebo ne? Mně se tohle dělo taky, když jsem vysadila, taxem krvácela hned za 14dní po menses a pak ještě jednou, než se to upravilo. Pokud bereš znovu HA, tak by to mělo přestat, ale pokud dál krvácíš, tak jdi klidně „otravovat“ gyndr. protože to není normální!
Spee: ne ne neberu porad cekam na menzes ale nevim jak ji mam poznaz kdyz porad krvacim takze ji neberu spravne bych ji mela dostat tedka v nedeli ale ja uz krvacim tak jako memzes dneska nevim uz jsem ztoho zoufala presla jsme i kvuli tomu k primarovi no a on mi rekl pockejte az prijde menstruace a pak ji zacnete brat a ze muzu spinit ty 3 mesice jenze ja ji jeste nezacala brat mysliet ze bych ji mohla zacit brat uz dnes nebo zitra ze bychom ten 1 mesic pouzivali kondom protoze ja krvacim jeko kdybych to mela ale to uz krvacim takhle tech poslenich 7 dni
Ahoj, já užívala přes 4 roky Lunafem, ale pak mi začal dělat přo každém dobírání problémy. Tak mi doktorka napsala právě Bonadeu. Už mám za sebou 6. plátičko. Rozhoduji se, jestli mám ukončit užívání (alespoň na půl roku, aby se tělo pročistilo, ale zas nevím, jestli j to dobře. Nejraději bych to už nechtěla jíst vůvbec). Co se týče Bonadey, tak menstruace je u mě horší a horší. teď skoro žádnou nemám (těhotná nejsem, raději jsem si už udělala test). Co jsem ji začla užívat, jsem taková víc nafouklá, bolívá podbříšek. Nejvíc se děsím toho, že se ta menstruace vytrácí pomalu. Co myslíte, je dobré, kdybych si dala v ní pauzu? Mám do pátku čas na rozmyšlenou.. ![]()
Lalinka90: Ahoj, když si dáš na půl roku pauzu nic se nestane. Já to mám od své gynekoložky dokonce nakázané. Kvůli Bonadei mám problémy s játry, takže mám s HA na půl roku vystaráno.
Aneta 1994: opravdu? bylo mi 18, když jsem začala užívat prášky. nikdy mi žádné ani krevní testy nedělali. krom klasických kontrol (zrcátko a ultrazvuk). měla bych jít asi tak listopad - prosinec na kontrolu, ráda bych aspon krevní testy podstoupila, snad to jde. taky mám starost o játra. navíc do sebe cpu různé prášky (na cvičení spalovače, někdy na vlasy přípravky, guaranu, někdy zas k učení prášky jako je ginko..,takže asi zátěž na játra. ale s tim koncim). díky za odpoved, jdu teda do toho.uz treti den je mi po snidani spatne. fakt nevim, jestli to muze byt jako muj novy pms nebo to je z bonadey. a myslis, ze kdybys mela jinou antikoncepci, ze problem s jatry by byl i tak? kazodpadne preji, abys to mela brzo ok.
Lalinka90: já jsem začala brát prášky v patnácti a měla jsem Minervu s kterou jsem byla spokojená a hlavně byla jsem v pořádku. Mně ty testy vlastně dělali náhodou, měla jsem jít totiž zrovna na operaci, tak proto. To jsem brala Bonadeu třetí měsíc. Dnes beru poslední pipulku a končim. Kamarádka ji přestala brát asi měsíc předemnou a říkala, že nějaké velké změny u ní nenastaly, tak snad to bude v pohodě i u nás. I tobě přeji abys byla v pohodě a hlavně aby ti dopadly ty testy dobře. ![]()
Aneta1994: Děkuji
snad mi je udělají, když si o ně sama řeknu
no kdyby něco, tak napíšu
ale snad to vysazení bude ok
akorá se děsím toho, že jsme s partnerem nemuseli tolik let řešit jinou ochranu, tak jsem zvědavá, jaké to ted bude, když ji nebudu jíst ![]()
Lalinka90: já řeším s partnerem úplně ten stejný problém
, pak dej kdyžtak vědět jak si dopadla ![]()
@lalinka90 píše:
Aneta 1994: opravdu? bylo mi 18, když jsem začala užívat prášky. nikdy mi žádné ani krevní testy nedělali. krom klasických kontrol (zrcátko a ultrazvuk). měla bych jít asi tak listopad - prosinec na kontrolu, ráda bych aspon krevní testy podstoupila, snad to jde. taky mám starost o játra. navíc do sebe cpu různé prášky (na cvičení spalovače, někdy na vlasy přípravky, guaranu, někdy zas k učení prášky jako je ginko..,takže asi zátěž na játra. ale s tim koncim). díky za odpoved, jdu teda do toho.uz treti den je mi po snidani spatne. fakt nevim, jestli to muze byt jako muj novy pms nebo to je z bonadey. a myslis, ze kdybys mela jinou antikoncepci, ze problem s jatry by byl i tak? kazodpadne preji, abys to mela brzo ok.
Mně občas nebývá po ránu dobře na začátku platíčka. Tak prvních 5ndn, ale spouštěč je hlad ![]()
Já beru Bonadeu už celkem dlouho a pozoruji na sobe že sem hodně náladová..hlavne sem protivna a mám velkou nechut k sexu. S přitelem spím jen aby se neřeklo že nic není a to tak vubec nebývalo…
takže na mě v tomto ohledu nevihovuje… :/