Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kikaa píše:
Ahojky holky, taky jsem se rozhodla připsat svou zkušenost s Bonadeou, doktorka mi ji předepsala kvuli nechuti k sexu. Po necelém měsíci se chuť opět vrátilanež jsem ji začala brát pročítala jsem tuto diskusi a docela jsem se hrozila. Ale nic z toho jako přibýrání, menstruace mimo cyklus, akné, migrény a pod. se nekonalo. Naopak mám menstruaci 2× tak slabší než s předchotí atk. Takže za mě
![]()
Já osobně nedoporučuji mojí předchozí - tri-regol…
No a vidíte, já jsem Tri-regol užívala 4 roky před otěhotněním, byla to moje první antikoncepce a byla jsem OPRAVDU naprosto spokojená. Teď po dítěti mi ji ale doktorka již nechtěla předepsat, že je prý nemoderní a napsala mi Lunafem, hrůza, po 3 měsících jsem to vzdala a řekla si o jinou. Dostala jsem Bonadeu a opět hrůza… Takže na HA asi úplně kašlu. Nějaký ten rok do dalšího dítěte to přežiju bez HA a pak se uvidí, třeba zkusím tělísko.
Ahoj, me se zlepsila max plet jinak mi prinesla akorat tak migreny naladovost vzteklost ospalost ted po 14.mesicich ji vysazuju pribrala sem sice 5kg e vaha uz nejde dolu ani nahoru
A na sex nemam taky chut. Prvni pulrok byl nejhorsi ale stejne se to nesrovnalo.
Za me je to nejhorši antikoncepce za 4mesice je mi nechutne zle cetla jsem jake to muze mit vedlejsi ucinky a bylo napsane plicni embolie mam vsechny priznaky.. :/ tomu jsem objednana aaz za dva tydny ale uz ji neberu nejhorsi je ta dychacnost a bolest silna pod zebry. tak mi nezbyva nic jineho nez cekat… setkal se s tim nekdo?
@Maminka4314 taky se divim ze nemam ani ja na sex chut pritom predtim jsem jo chtela furt za ke nehorsi antina!
@Torra píše:
Antikoncepce Bonadea mi neuvěřitelným způsobem ničila život.
Prvních pár týdnů po předepsání, bylo vše v naprostém pořádku, ovšem pak přišel zlom a z mého doposud normálního života, se začal pomalu stávat horror.
Začalo to neuvěřitelnými výkyvy nálad, přecitlivělostí, kdy jsem se dostávala do stavů, kdy mě rozbrečelo absolutně cokoliv i když se mě to třeba ani netýkalo, o strašných bolestech a křečích a naprosto nepravidelné menstruaci ani nemluvě. O náladě na sex snad taky nemá cenu ani hovořit. Z mého dříve normálního, sexuálního života (třeba každý den) jsme se s několikaletým přítelem dostali do fáze, kdy jsem sex chtěla i třeba jen jednou za dva týdny, občas ani to ne.
Prášky jsem vysadila, objednala jsem se k doktorce a tuto hormonální antikoncepci už nechci nikdy vidět.
mam uplne to stejne mozna horsi priznaky na plicni embolii
bjednana jsem az za dva tydny a docela mam strach jakou ted berete antikoncrpci?
@Vejunka18 jsme na tom ale uplne stejne nela jsem to sama uz druhy den ji neberu a mam ppdezdreni na plicni embolii jal to pise v letaku od bonadei
Dobry den prosim vas nikdy jsem antikoncepci neuzivala doktorka mi predepsala Bonadea v letaku je napsano pripravek zacnete uzivat prvni den vaseho cyklu ktery je prvnim dne vaseho menstr. krvaceni takze prosim nerozmim tomu prvni tabletku si mam vzit az v prvni den kdy dostanu menstruaci? nebo muzu zacit brat hned kterykoli den i kdyz menstr. nemam?? moc prosim o radu ![]()
Ahoj, dneska jsem si byla pro recept a dr mi po domluvě napsal právě tuto antikoncepci. Z přečtení pár stránek tady jsem opravdu hodně v rozpacích zda ji brát, ale na každou to působí jinak, tak snad budu mít štěstí. Opravdu se tu nenapde skoro nikdo kdo by s ní měl kladné zkušenosti? nebo jakékoliv zkušenosti (z novějšího data)
děkuji
Já tuto HA beru déle jak rok. Menzes= špinění max půl dne, obcas vůbec nic. Jednou za čas mám menzes jako dříve, se silným krvácením, a bolestmi…ale to je jednou za 4 měsíce. Před touto HA jsem měla bolesti a mdloby kazdy mesic. Nálada mi příjde, že se nezměnila. Chut na sex také ne. Migréna nevim co je
ne že bych nevedela, ale nemam. Prsa se nezvetsila ani nezmenšila. Přibrala jsem asi 3kg, ktere jsem behem mesice shodila. Plet o trochu lepsi. Zadne nezadouci ucinky nepozoruji.
Přestože téma je již staršího data, musím sem napsat pozitivní reference na Bonadeu. Beru ji tedy zatím jen přes 4 měsíce, ale jsem s ní naprosto spokojená! Pleť se mi zlepšila a žádné veldejší účinky nepozoruji. Určitě bych neměnila, navíc je za super peníze (cca 360 Kč na 3 měsíce), takže ještě ušetřím.
Po přečtení recenzí zde a na modrém koníkovi jsem byla rozhodnutá říci doktorovi, že chci něco jiného (ještě před vyzvednutím receptu). Byl ale rozumný a přesvědčil mě, ať to zkusím alespoň na měsíc, pokud mi opravdu nesedne, napíše mi hned něco jiného. To mě přesvědčilo a dneska jsem mu vděčná, protože to byla opravdu dobrá volba. Antikoncepce patří k nejšetrnějším, což po dvou dětech celkem potřebuji, aby se můj organizmus zase trochu vzpamatoval ![]()
Neváhejte a zkuste to! @kacaaa
@Kiki12 píše:
Přestože téma je již staršího data, musím sem napsat pozitivní reference na Bonadeu. Beru ji tedy zatím jen přes 4 měsíce, ale jsem s ní naprosto spokojená! Pleť se mi zlepšila a žádné veldejší účinky nepozoruji. Určitě bych neměnila, navíc je za super peníze (cca 360 Kč na 3 měsíce), takže ještě ušetřím.Po přečtení recenzí zde a na modrém koníkovi jsem byla rozhodnutá říci doktorovi, že chci něco jiného (ještě před vyzvednutím receptu). Byl ale rozumný a přesvědčil mě, ať to zkusím alespoň na měsíc, pokud mi opravdu nesedne, napíše mi hned něco jiného. To mě přesvědčilo a dneska jsem mu vděčná, protože to byla opravdu dobrá volba. Antikoncepce patří k nejšetrnějším, což po dvou dětech celkem potřebuji, aby se můj organizmus zase trochu vzpamatoval
Neváhejte a zkuste to! @kacaaa
Děkuji zkusím to. Cena je opravdu velice nízká, to mě při platbě hned zaskočilo. Teď nastane 7 dnů pauza a pak začínám s bonadeou. Snad mi sedne jako vám. Děkuji za příspěvek. ![]()
@kacaaa píše:
Děkuji zkusím to. Cena je opravdu velice nízká, to mě při platbě hned zaskočilo. Teď nastane 7 dnů pauza a pak začínám s bonadeou. Snad mi sedne jako vám. Děkuji za příspěvek.
Držím palce, dejte vědět, budete-li spokojená (i pokud ne), myslím, že spokojené ženy na tyhle diskuse vůbec nepřispívají… Snad pomůžeme i ostatním váhajícím ženám, aby to zkusily. Spokojených žen s Bonadeou je prý minimálně 5× tolik co nespokojených, ale jejich názory se nikde neobjevují.
Taky jsem s Bonadeou spokojená a beru ji už téměř 3 roky. Na váze jsem nepřibrala, prsa se mi trochu zvětšila a ze začátku mi přišlo, že jsem více citlivější. Je pravda, že teď zlevnila, předtím stála okolo 500,–.
Ahoj holky
Moje první antikoncepce byla Tri-Regol, brala jsem ji 4 měsíce a za mě teda hrůza
, vždy jsem měla menstruaci 3-4 dny a najednou se mi to posunulo až na 7 dnů s tím, že mě neustále bolely záda a chytaly mě křeče do břicha…a to klidně už i 14 dní před menstruací.
Došla jsem k doktorce a ta mi předepsala Bonadeu, když jsem si četla recenze o přibrání, špinění, že neudrží cyklus apod…hrozně jsem se bála, ale jsem překvapená
Menstruace se mi vrátila na mé 3-4 dny, váhu si hlídám a už třetí měsíc mám furt stejně (naopak se mi zdá, že mi tahle antikoncepce váhu udržuje), nic mě nebolí, nešpiním, cyklus drží perfektně, teď jsem si zrovna i přesunula menstruaci (nešpiním, břicho ani záda mě nebolí
)
Za mě naprostá spokojenost a DOPORUČUJI!
![]()
Přesně, taky mě ty recenze hrozně zhrozili…ještě než jsem ji začala brát ![]()
Přitom je to opravdu perfektní antikoncepce, na mě teda ani jeden vedlejší účinek!
Už jsem taky musela napsat i pozitivní recenzi, snad nebude tolik holek váhat jako my ![]()