Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, když jsem přecházela z pilulky na jinou pilulku, taxem normálně nechala tu 7denní pauzu a měla menses a pak začala brát ten den, kdy jsem měla tu novou HA..a myslím, že účinek zabírá asi po třetí pilulce, ale nejsem si jistá. Někdo to dělá tak, jak je to napsané v příbalovém letáku a to, že začnete brát novou pilulku první až třetí den menstruace..
Ahojik Licie: já už jsem přes týden bez HA a jinou neberu, musím říct, že mi je fakt výborně, cítím se fajn, takže ani prášky brát nezačnu..To je super, že jsi dala dolů ty dvě kilča
tak snad nebudeš mít problém s antikoncepcí, co teď bereš ![]()
Ahojki spee no ted sem konecne zacala doufam ze mi to zabere aji na tu plet bo vypadam jak by me pirane napadli tak se, ej krasne papa
Ahojky holky, taky jsem se rozhodla připsat svou zkušenost s Bonadeou, doktorka mi ji předepsala kvuli nechuti k sexu. Po necelém měsíci se chuť opět vrátila
než jsem ji začala brát pročítala jsem tuto diskusi a docela jsem se hrozila. Ale nic z toho jako přibýrání, menstruace mimo cyklus, akné, migrény a pod. se nekonalo. Naopak mám menstruaci 2× tak slabší než s předchotí atk. Takže za mě
Já osobně nedoporučuji mojí předchozí - tri-regol… ![]()
Ahoj,
tak po měsíci užívaní, se podělím také o zkušenosti. Přecházela jsem z Minervy, nechtěla jsem dál tuto antikoncepci, která mě byla předepsána hlavně kůli akné, ale i sestrička na gyndě mi řekla, že by si ji nechala změnit. Hrozně jsem se bála antkoncepci změnit, nehledně o tom, že jsem ji chtěla uplně vysadit, jenže jsem si řekla, že na léto by to nebylo nejlepší, když nevím co by mi to s cyklem udělalo, takže jsem chtěla něco slabšího. Doktorka mi předepsala Bonadeu s tím, že má také učinek na pleť i když ne takový jak minerva. Četla jsem zde diskuzi a moc jsem se bála, dočetla jsem se ale i na jiné diskuzi pozitivní reakce, a už jsem ji měla doma takže jsem do toho šla. Po měsíci žádné změny nepozoruji, pleť stálé dobrá, bolesti žádné během menstruace ani před ní, jen mě přišlo že jsem poznala, že to ten ten dostanu. S Minervou jsem to dostala vždy tak 4-5 den po vysazeni nyní s bonadeou 3 den po vysazeni a menstruace o dost slabší nevim zda se tomu dá řikat vubec menstruce
jinak nepřibrala jsem, spíš jsem zhubla asik tak 2 kila ale to spíš přisuzuji letu, více se hýbu, plavání, in-line. Jen v sedmidenní pauze mě přišlo, že jsem měla každý den chut na neco sladkého ale opet nevim zda na to má vliv bonadea. Takže u mě zatím dobré a doufám že to tak bude nadále
zatim mám za sebou měsíc užívaní po delší době se opet podělím zkušenosti ![]()
Holky, mám doma dvě platíčka Bonadei..takže kdo máte zájem, pište, ráda pošlu dál ![]()
Ahoj holky, jak to tady čtu, tak jsou tady spíše špatné zkušenosti z bonadeou, ja prave prechazim z mercilonu na bonadeu tak jsem zvedava, ale kamaradka presla na bonadeu pred 2 mesici zatim si nestezuje… snad sem budu moci napsat pozitivni hodnoceni, ale dle me je to asi fakt tim danym clovekem a telem, nekomu to proste sedne a nekomu ne… ![]()
Ahoj holky, čtěte, netýká se to sice Bonadei přímo, ale obeceně HA :
Hoklky prosim nevite jestli se dela bonadea v baleni jen s jednim platickem?
Určitě ne, to jedině, kdyby měl Tvůj gyn.dr. v ordinaci platíčko, co dává jako zkušební, ale myslím, že se nedá sehnat jen jedno v lékárně..
Ahoj,
já mám 1měsíc užívání za sebou a od začátku je mi divně/jako bych byla těhotná-taková pachuť v ústech, žaludek.,taky mám pořád hlad
ale po 19h už nejím. a jsem unavená. po 21dnech využívání 1balení jsem měla střevní potíže-ted nevím, zda to bylo z ovčího sýru/z kterého mi nikdy nic nebylo/ nebo antikoncepcí. pak mě po 3dnech 1den hrozně bolela hlava, tak jsem to vyřešila Ibalginem a pak to přešlo. jinak ok, menstruaci jsem měla 1den
uvidíme jak to bude dál..
AHOJ NEJVICZOUFALA ME SE VZDYCKY GINDA PTA JESTLI CHCI ANTINU NA 3 MESICE TO ZNAMENA 3 PLATA A NEBO NA 1 TAKZE SI MYSLIM ZE KAZDA ANTINA MA 1 NEBO 3 PLATA PAPA
Zdravím
Bonadea je moje úplně první antikoncepce. Od té doby co jsem ji začala užívat mam bolesti v pravém podbřišku… původně jsem si myslela, že je to zánět slepého střeva, ale doktor mi řekl, že mam spíš psychický problém… bolest na chvilku ustála, ale teď se opět vrátila a přidal se i průjem a zácpa… už mě opravdu napadá jen vysadit antikoncepi nebo se znovu nechat vyšetřit jestli to není chronický zánět slepého střeva… psychické problémy, jak říkal pan doktor určitě nemám ![]()
Je tu někdo kdo se potýká se stejnými problémy? Děkuji
Zdravím, dříve jsem brala JEANINE, ale to je finančně náročnější, jinak BONADEA by měla být v podstatě totéž… Beru ji už půl roku a jsem s ní spokojená, žádný problémy, ani přibývání na váze nebo cokoliv. Každý je jiný a na každého to působí jinak.:)
Ahojky holky, začala jsem Bonadeu užívat cca před měsícem, týden do dobrání platíčka. Je pravda, že jsem antikoncepci předtím nebrala asi 2 roky a to Jeanine a nikdy jsem s ní žádné problémy neměla, ale co se se mnou děje, je fakt děsné. Jsem nehorázným způsobem přecitlivělá, velmi velmi náladová, nechuť na jídlo a bohužel i na sex. Můj přítel říká, že to chápe, že je to normální, ale mně samotné to velmi vadí. Jsem někdo jiný. Doberu plato a nasadím zpět Jeanine. Bohužel jsem v zahraničí, takže to pro mě není úplně jednoduché dojít pro jiný druh antikoncepce. Každopádně můj gynekolog, když jsem byla v ČR říkal, že je to stejné jako Jeanine, jen levnější. Uvidíme zda se mi změnilo tělo za dobu neužívání antikoncepce, nebo je Bonadea opravdu pro mě nevyhovující. Mějte fajn den dámy
![]()
Musim rict, ze ja mam jine zkusenosti. Brala jsem driv Dienille a gynekolozka mi nabidla Bonadeu, ze je to prakticky to sme ale o 150kc levnejsi. Presla jsem na ni a po prvnim platicku je vse naprosto stejne. Mam mnohem mirnejsi menstruaci (bez antikoncepce jsem mela bolesti, ze ani analgetika nezabirala a obcas jsem z menstruace i zvracela) Ted zacnu pravidelne 3 den spinit a po 4 dnech vse konci. Kdyz jsem zacinala brat Dienille stalo se mi, ze mi treba nedorazila menstruace vubec, ale doktorka mi potvrdila, ze to je normalni, ze se jen telo adaptuje na zmenu hormonu, dale jsem pribrala, ale to se dalo cekat a zvetsila se mi prsa, coz ale pricitam te vaze navic. Jine problemy nebyly, zlepsila se mi plet a ztratu chute na sex rozhodne nepocituji. Prijde mi, ze recenzi maji tendenci psat jen nespokojeni lide, proto jich je tu toli, takjsem se rozhodla napsat i jednu uklidnujici ![]()