Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mě ji dr. taky napsala kvůli zdr. problémům (podezření na endošku). Beru ji teprve asi 14 dní, ale je to takové všelijaké. První dny mě dost bolela hlava a teď jsem taková nafouklá (doufám, že nafouklá, že netloustnu tak rychle
) a pořád mě bolí prsa (možná se i trochu zvětšily). Ale plynatost ani bolest břicha nepociťuju.
@Martina5487 dekuji.No ja jsem furt nafoukla a mam ji taky kvl endosce ![]()
Včera jsem dostala recept na Bonadeu a jak tu čtu recenze tak se celkem bojim. Mam dvě male deti a zrovna nepotřebují byt precitlivela a unavena ![]()
Antikoncepce Bonadea mi neuvěřitelným způsobem ničila život.
Prvních pár týdnů po předepsání, bylo vše v naprostém pořádku, ovšem pak přišel zlom a z mého doposud normálního života, se začal pomalu stávat horror.
Začalo to neuvěřitelnými výkyvy nálad, přecitlivělostí, kdy jsem se dostávala do stavů, kdy mě rozbrečelo absolutně cokoliv i když se mě to třeba ani netýkalo, o strašných bolestech a křečích a naprosto nepravidelné menstruaci ani nemluvě. O náladě na sex snad taky nemá cenu ani hovořit. Z mého dříve normálního, sexuálního života (třeba každý den) jsme se s několikaletým přítelem dostali do fáze, kdy jsem sex chtěla i třeba jen jednou za dva týdny, občas ani to ne.
Prášky jsem vysadila, objednala jsem se k doktorce a tuto hormonální antikoncepci už nechci nikdy vidět.
Ahoj, také jsem brala Chloe a dozvěděla jsem se, že by se měla užívat max 2 roky a já jsem ji brala 5 let, tak jsem přešla na Bonadeu a na to, že jsem nikdy neměla problém s váhou jsem začala hodně nabírat.
Takže po půl roce s ní končím a teď vyzkouším Silvianu. Vím, že braní antikoncepce je individuální, ale doporučila mi ji kamarádka a údajně je to antikoncepce na odvodnění… tak uvidím.
Ahoj holky. Moje zkušenosti s touto antikoncepcí jsou tak špatné, že mi to nedá nenapsat. Předtím jsem měla Nuvaring, Cilest a Lindynette a vždycky po čase mi začala haprovat menses, tak mi doktorka napsala Bonadeu. Po půlroce braní jsem úplně vyřízená. Bušení srdce, třas rukou, motání hlavy, návaly, špatná nálada - deprese, bolavá prsa. Přibrala jsem a prsa se mi zvětšila o 2 velikosti z B na D. Jsem neustále nafouklá, bolí mě břicho, pocity na zvracení a na vývrat. Občas mívám i průjem nebo zažívací obtíže. Menzes je v pohodě - pravidelná, nebolestivá a nijak zvlášť silná. Trápí mě neustálý strach, že jsem těhotná. Kupuju testy jako bonbony, protože mám pořád příznaky podobné těhotenství. Příjde mi, že se už děsím mít styk, protože jak na potvoru mi vždycky po něm začne být hůř (asi psychika), takže žiju pořád ve stresu. Rozhodně bych ji nikomu nedoporučila a vracím se k dražšímu Nuvaringu. Horší antikoncepci jsem nikdy neměla. Pořád jsem si říkala, že ještě počkám, že se to třeba srovná - ale nic. Opravdu nedoporučuji.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s užíváním antikoncepce (Bonadea) a braní pár měsíců v kuse bez vynechání. Děkuji ![]()
@Anna Sedláčková ja poprve musela HA vysadit cca po 10 dnech, ale druhy pokus uz jsem dala pul roku v kuse. Zezacatku nechut k jidlu a jine, ale pak to preslo. Jenom jsem u teto HA furt spinila a mam vetsi prsa ![]()
Brala jsem tuto antikoncepci skoro rok. první dva měsíce mě pobolívalo břicho, ale s tím jsem se nijak extra netrápila. Po půl roce jsem měla dost slabou menstruaci. A po roce užívání jsem zjistila že menstruace je pořád slabá a navíc jsem přibila skoro 20 kg na váze. Dobrala jsem akorát krabičku vysadila a od té doby žádnou neberu. jsem spokojená a váha se pomalu začíná vracet a jsem za to ráda:) v životě bych ji už nechtěla brát.
Zdraví všechny, no já se nestačím divit. Se mi zdá, že jsem snad jedinná spokojená (ikdyž jsem přečetla jen tři stránky diskuzí). Bonadeu beru od 6/2011, po porodu druhého dítěte, a jsem teda spokojená. Trpěla jsem migrénami, 4 dny úplně mimo a když máte 2 leté dítě a jsem sama na baráku, tak nic moc. Problémy s pletí mám snad odjakživa, takže zhoršení jsem neočekávala (vždy jsem brala něco na zlepšení pleti a nikdy nic moc extra nepomohlo - Pramino, Diane35, Minerva). Pleť lepší je a když už, tak aspoň vím, kdy se mi zhorší a kdy zlepší v souvislosti s cyklem. A bolestivé a silné menzes mi teda po druhém porodu úplně vymizely, mám tak tampon na den a to jen dva dny, před a po jde jen o špinění. Co mi malinko vadí je, že když si zapomenu vzít pilulku v podvečer, jak ji brávám, a vezmu si ji na druhý den rádno, tak vím, že do 48 hodin budu špinit. Hold málo hormonů. Já teda můžu fakt jedině doporučit!!! Jo a leze cenově nahoru, tak to mi ještě vadí. Váhu mám jako před prvním dítětem, nepřipírám, neotékám jako kdysi, když jsem čekala menzes, zadržovala jsem vodu a ty bolesti podbřišku… no fuj!!! Jsem ráda, že ji beru a zatím fakt nehodlám měnit!!!
Zdravím,
Bonadeu jsem začala brát poměrně nedávno - celkem jsem se zděsila a zapotila, když jsem četla o vašich zkušenostech, ale u mě je všechno celkem pozitivní. Pleť mám naprosto úžasnou, cyklus pravidelný, naprosto bezbolestný, vše tak, jak má být. Jedno negativum ale mám - potom, co jsem tuto HA začala brát, slova „mít na něco chuť“ získala úplně nový rozměr. Například včera jsem se vzbudila uprostřed noci a měla jsem tak šílenou chuť na lasagně, že jsem úplně cítila jejich chuť na jazyku. Den předtím v práci to byl řízek, noc předtím aspik - který ani nemám ráda. Po několika těhotenských panikách jsem prostě zjistila, že to k Bonadee tak nějak patří, ale musím se opravdu hlídat, protože jinak bych mohla jíst celý den.
Ještě jsem tu četla o změnách nálady - tak to nemám vůbec, jsem příjemně naladěná, žádný nervový záchvaty jen tak z ničeho, kterými jsem dřív trpěla. Chuť na sex se mi snad ještě zvýšila, takže opravdu žádný problém, kromě abnormální chuti k jídlu.
Ahoj, rok sem pouzivala antinu triregol a pote sem presla na bonadeu kterou pouzivam 1mesic. Ted jsem to dostala a le jeste jsem nemela tydeni pauzu a menstruace mi vychazi 2× do mesice. Je to normalni nebo mam jit na gyndu?
Příspěvek upraven 01.07.15 v 00:17
Beru ji skoro dva roky a u me se vyskytuje silena precitlivelost vzdy kdyz doberu posledni tabletku z plata a nez dorazi menstruace. Jsem tri dny uplne mimo a pritel to ma se mnou tezke, trvalo dlouho nez mi doslo z ceho to je. Jinak jsem z ni nepribrala, ms je normalni a nic me neboli. Staci vedet kdy zas budu precitlivela a v tu dobu se mnou nic neresit.
No a vidíte, já jsem Tri-regol užívala 4 roky před otěhotněním, byla to moje první antikoncepce a byla jsem OPRAVDU naprosto spokojená. Teď po dítěti mi ji ale doktorka již nechtěla předepsat, že je prý nemoderní a napsala mi Lunafem, hrůza, po 3 měsících jsem to vzdala a řekla si o jinou. Dostala jsem Bonadeu a opět hrůza… Takže na HA asi úplně kašlu. Nějaký ten rok do dalšího dítěte to přežiju bez HA a pak se uvidí, třeba zkusím tělísko.