Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Odpověď je jednoduchá, proč asi dcery a manželky gynekologů HA neberou?
Ale ať si každý dělá jak chce, já mít dceru, tak jí to svinstvo brát nedovolím.
Driv jsem ji brala. Po porodu jsem rekla ze nechci do sebe cpat hormony, jenze jsem mela silene PMS. Nedobre psych.stavy, prujem, malatnost, dva dny jsem jen prolezela. Furt jsem to ale nejak zvladala, jenze pak prisla bolestiva ovulace, silene navaly. A to sem rekla dost, protoze 14 dni v mesici byt mimo jsem nechtela. Do toho jeste mi zacala vynechavat menstruace a musela jsem na vyvolavacku. Takze beru zase HA a budu si uzivat cely mesic!
Jinak po 8 letech jsem otehotnela po vysazeni za dva mesice.
Za mne brat proti tehu. Hlavne pokud jste kralici, co po sobe skacou na kazdem rohu ![]()
Urcite s tim zacit az pokud je cyklus ustaleny a mohly se projevit pripadne problemy s menzes. Pak najit dobreho gynekologa, ktery se bude zabyvat tim, ktera je ta prava antiko.. Ja brala od 18, ve 30 po vysazeni jsem otehotnela za 2 mesice. Pri brani zadne problemy, zadny vliv na psychiku ani po fyzicke strance.. Po kojeni zavadim znovu
jiste to neni pro kazdeho, nekomu to nemusi vyhovovat .. ale ja brala nizkohormonalni, pravidelne, s pauzami pro menzes a jsem naprosto spokojena ![]()
@Froseth píše:
Odpověď je jednoduchá, proč asi dcery a manželky gynekologů HA neberou?Ale ať si každý dělá jak chce, já mít dceru, tak jí to svinstvo brát nedovolím.
Kde beres tu informaci, ze ji dcery a manzelky neberou? A tedy dveri to muzes zakazat maximalne do 18 pak si muzes trhnout nohou. A i pred tim je velka sance, ze si ji poridi pres kamaradku a jako bonus nebude pod zadnou kontrolou.
@Froseth píše:
Odpověď je jednoduchá, proč asi dcery a manželky gynekologů HA neberou?Ale ať si každý dělá jak chce, já mít dceru, tak jí to svinstvo brát nedovolím.
A tohle víš jak? Mě by zajímal zdroj, protože to nečtu poprvé, ale nikdy mi k tomu nebyli lidé schopni uvést zdroj, krom JPP. Dcera ti není povinná hlásit, že bere HA.
@j.a.n.i1 píše:
Kde beres tu informaci, ze ji dcery a manzelky neberou? A tedy dveri to muzes zakazat maximalne do 18 pak si muzes trhnout nohou. A i pred tim je velka sance, ze si ji poridi pres kamaradku a jako bonus nebude pod zadnou kontrolou.
Můžou ji napsat i před 18 naštěstí. Teda aspoň mně ji Mudr vždy napsal a souhlas nepotřeboval před plnoletostí… ![]()
Sem si vlezla zakladatelka dobře, tady i za blbý počasí může HA.
Přírodní (plánované rodičovství, symptotermální metoda, apod) ochrany, ale i spermicidy, i kondomy nejsou tak spolehlivá ochranáři před těhotenstvím jako HA. Ať se to bioženám líbí nebo ne.
@Froseth píše:
A já mít dceru, ať radši bere nějakou lehkou (a že jich je hodně) HA, než aby přišla v 16ti, 17ti těhotná.
HA je nepřirozená, zasahuje do hormonálního systému celého těla. Nedoporučuji. Pokud jsi dost stará na to, abys vedla sexuální život, měla bys být dost stará i na to, aby ses postara o příp. dítě. Pokud partnera obtěžuje používat kondomy a nutí tě brát HA, tak je to od něj bezohlednost k tvému tělu a zdraví.
@Korela chocholatá píše:
A já mít dceru, ať radši bere nějakou lehkou (a že jich je hodně) HA, než aby přišla v 16ti, 17ti těhotná.
Tak na druhou stranu, dívka nemusí brát HA, aby nebyla v 17ti těhotná. Já ji nebrala a těhotná jsem nebyla. Je dobré naučit dívky (i chlapce), aby se chránili i kondomem.
@Anonymní píše:
HA je nepřirozená, zasahuje do hormonálního systému celého těla. Nedoporučuji. Pokud jsi dost stará na to, abys vedla sexuální život, měla bys být dost stará i na to, aby ses postara o příp. dítě. Pokud partnera obtěžuje používat kondomy a nutí tě brát HA, tak je to od něj bezohlednost k tvému tělu a zdraví.
Tak souhlasím, že to zasahuje do systému těla, slovo nepřirozené nemám ráda, protože co už je nepřirozené a co ne, je poměrně na dlouhou diskuzi. S čím nesouhlasím je tvoje zbytečná anonymita, stydíš se za svůj názor?
@Wani Už se mi stalo, že když jsem napsala názor, který tak úplně nezapadal a asi byl trochu nekonvenční, tak mi to pak ostatní pisatelky docela vytmavily. Takže raději takto. Děkuji za pochopení.
@Anonymní píše:
@Wani Už se mi stalo, že když jsem napsala názor, který tak úplně nezapadal a asi byl trochu nekonvenční, tak mi to pak ostatní pisatelky docela vytmavily. Takže raději takto. Děkuji za pochopení.
A jako anonymce ti ho nevytmaví? ![]()
@Anonymní píše:
Jestli se bojíš svůj názor prezentovat, tak si ho nech. Pochopení nemám.