Antikoncepce brát nebo nebrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.8.18 13:21
@Wani píše:
Tak na druhou stranu, dívka nemusí brát HA, aby nebyla v 17ti těhotná. Já ji nebrala a těhotná jsem nebyla. Je dobré naučit dívky (i chlapce), aby se chránili i kondomem.

Samozřejmě, to souhlasím. ;) Jde mi o tu spolehlivost a statistiku. A také by to chtělo důslednou sexuální výchovu, protože o ženském cyklu (obecně plodné a neplodné dny, ovulace, fáze cyklu, apod.) toho ani dospělé ženy (o mužích radši nemluvím :lol: ) v mém okolí moc neví a pak se diví - například jedná nevěděla, že může otěhotnět, když kojí. 8o Tady na emiminu to vypadá nemožně, ale je to tak. :roll: Smutné je, že ani já (je mi 23) ve škole o tomto vůbec neslyšela a o ženském cyklu, o lidské plodnosti a reprodukci jsem se dozvěděla až samostudiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
19.8.18 13:23
@Anonymní píše:
@Wani Už se mi stalo, že když jsem napsala názor, který tak úplně nezapadal a asi byl trochu nekonvenční, tak mi to pak ostatní pisatelky docela vytmavily. Takže raději takto. Děkuji za pochopení.

Tak to máš blbý, že si neumíš stát za vlastním názorem, v tom případě má tvůj názor hodnotu 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.18 13:25
@Korela chocholatá píše:
Samozřejmě, to souhlasím. ;) Jde mi o tu spolehlivost a statistiku. A také by to chtělo důslednou sexuální výchovu, protože o ženském cyklu (obecně plodné a neplodné dny, ovulace, fáze cyklu, apod.) toho ani dospělé ženy (o mužích radši nemluvím :lol: ) v mém okolí moc neví a pak se diví - například jedná nevěděla, že může otěhotnět, když kojí. 8o Tady na emiminu to vypadá nemožně, ale je to tak. :roll: Smutné je, že ani já (je mi 23) ve škole o tomto vůbec neslyšela a o ženském cyklu, o lidské plodnosti a reprodukci jsem se dozvěděla až samostudiem.

Biologii jsem měla v devadesátých letech a toto nás učili. A nebyla jsem na zdrávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
19.8.18 13:25
@Korela chocholatá píše:

Tak to já o tom ve škole slyšela, teda možnost otěhotnění při kojení ne (no vlastně jsem ani neslyšela, že by kojení byla antikoncepce¨) :mrgreen: Ono u kondomu je největší problém, že lidi jsou hloupí a nepoužívají ho správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.18 13:27
@Wani píše:
Tak to já o tom ve škole slyšela, teda možnost otěhotnění při kojení ne (no vlastně jsem ani neslyšela, že by kojení byla antikoncepce¨) :mrgreen: Ono u kondomu je největší problém, že lidi jsou hloupí a nepoužívají ho správně.

Třeba moje osmdesátiletá babička dodnes netuší, jak jí vlastně fungovalo tělo, ovulaci neprožívala a otěhotněla asi rok po svatbě. Pak trošku „omylem“ za 10 let. Děda asi nestihnul přerušit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
19.8.18 13:30
@Russet píše:
Třeba moje osmdesátiletá babička dodnes netuší, jak jí vlastně fungovalo tělo, ovulaci neprožívala a otěhotněla asi rok po svatbě. Pak trošku „omylem“ za 10 let. Děda asi nestihnul přerušit :oops:

Tomu věřím, dřív to bylo tabu. Co mi ale přijde hrozné je, že to spousta mladých lidí netuší ani dnes, i když už si sexuální výchovu ve škole zažilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.18 13:30
@Russet píše:
Biologii jsem měla v devadesátých letech a toto nás učili. A nebyla jsem na zdrávce.

Tak já se právě na gymplu na biologii nedozvěděla nic, ale sama se o to zajímám, tam toho dost vím, narozdíl od mých kamarádek třeba. Většina ví, že sex vede k otěhotnění a tím to končí. :?

@Wani píše:

To s tím kondomem si to také myslím. :think: Oni když ve 14ti vám jednou ve škole ukážou, jak jo nandat na banán a tím to končí, tak se ani nedivím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
19.8.18 13:32
@Korela chocholatá píše:
To s tím kondomem si to také myslím. :think: Oni když ve 14ti vám jednou ve škole ukážou, jak jo nandat na banán a tím to končí, tak se ani nedivím. :zed:

Na druhou stranu, u každého balíčku je návod a děti mají i rodiče. :nevim: A nejde jen o nasazování, však existují i páry, které nasazují kondom až ke konci soulože. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.18 13:32
@Wani píše:
Tomu věřím, dřív to bylo tabu. Co mi ale přijde hrozné je, že to spousta mladých lidí netuší ani dnes, i když už si sexuální výchovu ve škole zažilo. :roll:

Ona i zírala, když jsme si se sestrou vyměnovaly poznatky kolem gynekologie. Co že všechno nevíme? :oops: Ale dnes v době internetu a rodičů, co se snad o sexu nebojí s dětmi přiměřeně věku hovořit, to fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.18 13:34
@Korela chocholatá píše:
To s tím kondomem si to také myslím. :think: Oni když ve 14ti vám jednou ve škole ukážou, jak jo nandat na banán a tím to končí, tak se ani nedivím. :zed:

Tak kondom jsem se ve škole na banánu neučila nasazovat. Naštěstí to uměli ti, co ho měli na co nasadit :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.8.18 11:46
@Wani píše:
Tak to máš blbý, že si neumíš stát za vlastním názorem, v tom případě má tvůj názor hodnotu 0.

Souhlasím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.18 13:16

Ahoj @NatkaL!
Ptas se na to, zda brat antikoncepci (HA) a na vsude omylane tema, zda ma vliv antikoncepce na plodnost…
1. HA bych brala zasadne jen na hlavni duvod- nechtene tehotenstvi (sice je hezke, ze ted ti to pomuze i na akne, ale po vysazeni se ti problem (v tomto pripade akne) vrati - tedy tento problem jen odsunes - a pak se zi vrati v plne parade (ted je na tobe, zda si tim projit nejbourlivejsi obdobi akne v puberte ci pozdeji… :think: ). Nevim jak jsi na tom ted. ale je uplne normalni, ze pred menstruaci se ti temer vzdy nejaky ten bedar objevi ;) (i vlastni zkusenost).
2. Nevim jak moc sis o HA cetla, ale dodavane hormony ti nastimuluji umely cysklus. Tj. obycejne zeny mivaji pravidelny cyklus 28-32 (vyjimnky i mimo). Praskami si to strikne das na urcity pocet dni (pro vsechny stejny- jako by byly vsechny zeny stejne?!). A kyzena menstruace? Sice jaksi v jasne nastaveny den krvacis, ale neni to menstruace. Tve vajecniky spej. Problem je, kdyz doktori predepisuji HA divkam, co si jeste neprosly dostatecne dlouhou dobou na to, aby se jejich telo dobre sehralo- ustaleni cyklu, objeveni pripadnych problemu apod… Realita je pak takova, ze opet se problem pouze odsune… A v dnesni dobe, kdy se vek prvorodicek zvysuje tomu opet nepridava (z medicinskeho hlediska idealni je mit deti do 25 - ale kdo to dnes ma, ze?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí