Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Denisko
A je to první HAK? kterou užíváš, nebo jsi už před touto užívala nějakou jinou? Pokud je to první, tak je možné, že budeš špinit i 6 měsíců, než si tělo na hormony navykne. Jinak normálně udělej na konci platíčka 7 denní pauzu a pak ber další platíčko. Ten 1/2 rok bys měla ty pauzy dělat, pak pokud nebudeš mít obtíže (špinění), tak můžeš začít dělat dlouhé cykly, t.j. budeš brát několik platíček za sebou bez 7-denní pauzy (já doporučuju maximálně 4 platíčka a pak pauza 7 dní).
Barča (gynekoložka) ![]()
Ano, je to první HA. Právě mám z toho strach,jestli není něco v pořádku. Děkuju ![]()
Tak to jo, to je jak si tělo zvyká. Tak to nějak vydrž, tato HAK sedne snad všem, já ji předepisovala snad nejvíce. ![]()
Dobrý den chtěla jsem se zeptat …dobrala jsem první platíčko přez tu
dobu jak jsem to brala sem špinila po té jsem to vysadila na týden a
přez ten tyden jsem dostala měsíčky (byli silnější ,menší bolení břicha)
a ted sem načla druhé platíčko a už nešpiním,
ale trochu mě pobolívá hlava a břicho
muže to být tím neměla bych si vyměnit antikoncepci ? Děkuji předem za odpověď
Zdravím ![]()
začala jsem SUNYU brát cca 3měs.zpátky,předepsal mi je lékař,abych pravdu řekla nejsem s ní moc spokojená,začala jsem přibírat na váze (7kg)na hoře
je pravda,že jsem se po nich strašně rozežrala, byla jsem jak těhotná,při tom se mi to nikdy nestávalo (nejsem těhotná),dokonce jsem ´přestala mít chuť na sex
tak jsem si zašla znovu za gynekologem a chtěla jsem antikoncepci,při které hlavně nepřiberu. Dívám se na různá diskuzní fóra,co které tabletky nám způsobují,nejlépe byly na tom 2 antikoncepce Jasminelle a Yadine.Tak jsem si je nechala předepsat,jsou sice aspoň pro mě drahé,ale zato nic nedám! (cca 800,–Kč/3měs.)Existuje dokonce v levnější verzi a jmenuje se ELOINE obsahuje 0,02MG ethinylestradiolum a 3MG drospirenonum,což jsou min.hodnoty než v ostatních tabletkách, jsou stejné,jak tabletky Jasminelle
Koupila jsem si je teprve včera takže po 3měs.uvidím,jak to se mnou bude vypadat,dám pak vědět ![]()
beru tuto antikoncepci první měsíc a jako asi přestanu,bolí mě při ní prsa,jsem náladová a na sex nemám žádné chutě když manžel něco chce mé tělo se brání a já začnu brečet,asi hormony či co.beru ji krátce a prvni měsíc menses stále trvá už 14den to asi není normalní..chjo
Dle mě nemá cenu antikoncepci měnit po prvním platíčku. Hormonální změny nastanou u každé a vyhovavat první měsíc nemusí žádná. Gynekologové doporučují vydržet 3 platíčka, většina příznaků se srovná…pokud né, tam pak vyměnit
Sunyu beru asi necelé dva roky a se vším jsem spokojená. Je sice pravda, že jsem trochu přibrala,narostla mi více prsa. Ustály ale bolesti břicha, zlepšila se mi pleť. Jen mě trochu děsí příspěvek, ve kterém se píše, že má tato HA málo hormonů a je možné tedy otěhotnět?
Zdravím všechny ![]()
jak jsem psala již v minulém emailu, že se ozvu ohledně nové antikoncepce Yasminelle,tak jsem opět zde
s novými informacemi.Sunyu už neberu,dělala mi neplechu.Zato beru Eloine,jsou stejné jako Yasminelle,musím povědět,že mě mile překvapily
nebřibrala jsem !!!!!což je super,dávám se teď trochu dohromady se 7kg navíc,takže jsem si upravila jídelníček a kila jdou pomalu dolů
jde to určitě snáz,než se Sunyou!!menstruaci s Eloine jsem měla jen 3dny tak paráda,dopuručuji Eloine nebo Yasminelle!!!!
Ahoj, včera jsem dobrala HA azalie. Dr. mi předepsal novou HA sunya a ted nevím, kdy ji mám začít brát. Dr sice říkal, až dostanu měsíčky, ale zdá se mi to dlouho, když předchozí mi skončily tuhle středu?
Ahoj ja ji beru 2,5 roku, celou dobu v pohode, menstruace pravidelna az tak 2 mesice zpatky sem zacala pribivat na vaze a vubec nevim jestli je mozne ze pribiram kvuli praskum. dekuji za odpoved
Mě ji dneska Dr. navrhla kvuli bolestem okolo ovulace a ms - a teda na pribirani jak tu vsichni pisi se netesim
uvidime.. moje je to tez prvni antiko, dlouhy roky jsem ji nechtela vubec..
protivnejsi uz byt snad ani byt nemuzu ![]()
@janinka81 píše:
Ahoj, včera jsem dobrala HA azalie. Dr. mi předepsal novou HA sunya a ted nevím, kdy ji mám začít brát. Dr sice říkal, až dostanu měsíčky, ale zdá se mi to dlouho, když předchozí mi skončily tuhle středu?
bylo to v pribalovym letaku a nebo na info letaku jak se bere..mrkni tam ![]()
Ahoj,prosím o radu.Antikoncepci jsem začala užívat hned první den cyklu,jak mi řekla doktorka.Před sebou mám poslední 4 prášky a celou dobu užívání prášku špiním.Mám brát prášky do té doby než přestanu špinit,nebo dobrat platíčko a čekat?Byla bych moc ráda za odpověď.