Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U téhle antikoncepce mě dost trápilo špinění během užívání, začala jsem měnit, měnit a nic nepomááhalo, přešla jsem na nuvaring, přestala jsem krvácet ale ten pocit s ním byl otřesný, takže uvidím jestli se zpátky nevrátím k Sunyi
Ja tedka načala třrtí plato a předtím jsem 14 dní špinila a krvácela…brrr..prý to přestane..jinak klasika stále bolesti hlavy, nevolnost, nechuť na sex..
Jojo nechuť to je pravda, s tou jsem bojovala taky pořád, skvělá na tento problém byla Dienielle nebo tak nějak se jmenuje, ta byla paráádníí
ale problémy se špiněním mě trápily i tady
Já Sunyu momentálně taky vyměnila. Po skoro třičtvrtě roce jsem začala mít průjmy, menses mi přicházel o týden dřív. Sice mi pomohla na akné a z ošklivých bolestí břicha se stali slabší, ale po tom, co jsem poslední 2 mensesy komplet celé probrečela jsem se rozhodla ji vyměnit.
Ahoj, já budu Sunnyu zítra konzultovat ze stejného důvodu. Beru jí tak 2,5 roku. Zdá se mi, že jsem od té doby mnohem více unavená, mám pomalejší matebolismus a hlavně nemůžu shodit ta kila, co jsem nabrala (a to jsem dříve zhubla i s mnohem menší zátěží). Mám v šatníku poslední dnes již značně zaplátované kalhoty a jen mslně koukám na jejich kamarádky, které jsem před rokem v poho oblékla. Nehodlám si ale kupovat cvalíkovské oblečení. S pomocí boží a spinningovou se jde opět do boje a tentokrát bez Sunnyi. Pápá ![]()
Ahoj, já brala Sunyu tak 5 let, no asi jednou za rok se mi stalo, že jsem trochu špinila, ale to bylo spíše tím, že jsem si zapomněla vzít včas prášek, jinak jsem ji brala poctivě snad na minuty. Hlava mě bolela tak jednou za půl roku, ale to i před Sunyou, takže jsem s ní byla spokojena. Před tím jsem brala nějakou třífázovou a chtěla jsem něco, s čím si posunu menstruaci a brala jsem třeba i několik platíček najednou, abych neměla menstruaci. Ani mi nepřijde, že jsem přibrala, ano kila šli nahoru, ale tak + 2-3kg za těch 5 let a to by bylo i bez toho, věkem, málo pohybu a mám ráda sladké
Už jsem ji ale přestala minulý měsíc brát, budeme chtít asi mimi..
Tak já už načala plato Pramina..A zatím v pohodě - sice je o 200czk dražší, no ale uvidíme ![]()
Ahoj, mám dotaz…antikoncepci jsem brala půl roku bez problémů, ale z určitých důvodů jsem ji přestala na dva měsíce brát, tak bych chtěla vědět jestli ji mám brát stejně když jsem ji začínala brát jak mi řekla doktorka tj. hned prvním dnem cyklu nebo jak mi skončí cyklus tak si dat první prášek? ..diky za odpověď, hezký den
Ups, já jsem si ho vzala uz po skončení cyklu, je to moc velká chyba?
Potřebuji poradit, beru antikoncepci sunya a doktorka mi předepsala antibiotika - penicilin. Snižuje se nějak účinek antikoncepce a musím se chránit ještě jinak? jak dlouho? ![]()
Jo chran se po dobu brani antibiotik a pak tak tyden po jeste jinak…
Ahoj holky, takže je to teda normální že už skoro rok po porodu druhé dcerky beru Sanyu a z ničeho nic jsem po 14 dnech braní prášků začala krvácet a bolí mě v podbříšku
.Nějak to nechápu proč, celý rok i kdysi před těhotenstvím jsem je normálně brala a nikdy nic až teď
.MS jsem měla normálně před 14 dny.Se zcvoknu ![]()
Tuhle antikoncepci mě gynekolog předepsal jako moji první, nízkohormonální, mě osobně sedla užasně, beru ji večer, až na slabé krvácení, které mám mimo menstruaci je všechno v pohodě.