Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bebuu ale jedna z nich má celej jak by měla mít… druhá má zbytek
Kdyby měla klíšťata ta co má zbytek, neřeknu ani popel
Holky, pokud budete mít zájem mám doma jeden obojek, který nevyužijeme. Jedná se o :kiltix 53 cm, na ceně se můžeme domluvit, je nový.
Obnovuji - doteď jsme používali Scalibor pro JRT, bez problémů, během roku 1-2 klíšťata, což mi přijde supr. Máme malé dítě, myslím vše ok. Letos zvažuju změnu, protože už budeme mít děti dvě a porovnávám Scalibor a Foresto.
Scalibor: 300,–, prý neškodný pro děti, i po olíznutí prstů hluboko pod maxim. dávkami, účinnost 6měsíců, nevhodný pro kočky
Foresto: novější výrobek, 500,–, neškodný pro kojence, účinnost 8 měsíců, vhodný pro kočky
Krom toho, že je Foresto prostě jen novější a může mít lepší technologii a je vhodný pro kočky (což mě nezajímá, ale možná je díky tomu i vhodnější pro děti) - nemůžu se rozhodnout..
Jestli zvolit klasiku, u které vím, že pes nemá alergickou reakci a první dítě to myslím zvládlo v pohodě nebo zkoušet novinku, která má jiné složení..
Máte prosím zkušenosti s oběma?
@kittysha ano mám zkušenost s oběma, a neshledala jsem rozdíl. Bez klíšťat a bez blech u obou, ale přijde mi ten foresto možná o něco šetrnější. Po scaliboru se občas podrbala kolem obojku a u Forestu vůbec…
Za me foresto. Kupuji kazdy rok a nikdy zadne kliste. Mame male dite a vse v pohode, pes se neakrabe, nic..
Používám Foresto a jsem s ním spokojená-důvodem je u nás kočka. Během roku nebylo žádné klíště a ani blechy.
@kittysha S Forestem jsem byla maxiálně spokojená, za celou sezónu ani jedno klíště, můžu ho jenom doporučit. Minulou sezónu jsem ale koupila psovi Beaphar bio band a také spokojenost. Klíště jsem tahala tak jedno za měsíc, takže se to celkem dalo
Přece jenom mám doma malé dítě, tak jsem si řekla, že zkusím najít k těm chemickým obojkům nějakou alternativu ![]()
Za mě FORESTO! dooručuji, nejlepší obojek, bojovala jsem s blechami u psů, až jsem se nechala přeluvit k té investici a od té doby absolutní pokoj. Teď v dubnu budu kopovat nové.
Holky, prosim, prifarim se sem s dotazem. mame kocoura a psa, oba domaci vnitrni, ale bydlime na vesnici, je tu všude spousta kocek… proti klíšťatům jsem vždy používala frontline spoty a ok. ale ted se nam dostaly domu blechy, frontline nepomaha, zkousela jsem i nejaky sampon, není to zadna hruza, ale sem tam nejakou najdu, na kocce i na psovi
pomůžou ty foresto obojky i když uz ‚jsme napadeni‘ blechami a pak budou nadále chranit zvířata i když se teoreticky venku potkaji s temi zablešenými vesnickými kočkami?
@Froseth Zajímavá alternativa, díky za tip. Cenově úplně jinde:-) a jste z města nebo lesa? Ptám se spíš do jakých terénů venčíte.. za celou sezonu stačil jeden? (píšou 4měsíce) + nevidím, jestli je voděodolný.. a voní to moc:-)? ta představa mi přijde vtipná, čuchnu k psovi a on bude vonět po mátě a citronu:-)
Zvažuju, jestli to třeba nějak zkusit zkombinovat - vyzkoušet přírodní a když to nepůjde, tak klasiku.. díky
@kittysha Jsme z malého města, venčím většinou v lese
Já jsem ho měnila zhruba každý měsíc a půl pro jistotu
Ano, ze začátku voní hodně výrazně, nechávám ho třeba týden vyčichnout a až pak dávám na psa, protože ta silná vůně evidentně vadila i samotnému psovi
Ale třeba kamarádce na pejskovi nefungoval, tahala jedno klíště za druhým, chce to prostě vyzkoušet
Myslím, že voděodolný je, ale ruku do ohně za to nedám ![]()