Antiparazitní obojek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10248
4.5.15 13:04

@Bebuu ale jedna z nich má celej jak by měla mít… druhá má zbytek
Kdyby měla klíšťata ta co má zbytek, neřeknu ani popel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
13.5.15 19:50

Holky, pokud budete mít zájem mám doma jeden obojek, který nevyužijeme. Jedná se o :kiltix 53 cm, na ceně se můžeme domluvit, je nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
3.2.16 11:32

Obnovuji - doteď jsme používali Scalibor pro JRT, bez problémů, během roku 1-2 klíšťata, což mi přijde supr. Máme malé dítě, myslím vše ok. Letos zvažuju změnu, protože už budeme mít děti dvě a porovnávám Scalibor a Foresto.
Scalibor: 300,–, prý neškodný pro děti, i po olíznutí prstů hluboko pod maxim. dávkami, účinnost 6měsíců, nevhodný pro kočky
Foresto: novější výrobek, 500,–, neškodný pro kojence, účinnost 8 měsíců, vhodný pro kočky

Krom toho, že je Foresto prostě jen novější a může mít lepší technologii a je vhodný pro kočky (což mě nezajímá, ale možná je díky tomu i vhodnější pro děti) - nemůžu se rozhodnout..

Jestli zvolit klasiku, u které vím, že pes nemá alergickou reakci a první dítě to myslím zvládlo v pohodě nebo zkoušet novinku, která má jiné složení..

Máte prosím zkušenosti s oběma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
3.2.16 11:55

@kittysha ano mám zkušenost s oběma, a neshledala jsem rozdíl. Bez klíšťat a bez blech u obou, ale přijde mi ten foresto možná o něco šetrnější. Po scaliboru se občas podrbala kolem obojku a u Forestu vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
3.2.16 12:02

Za me foresto. Kupuji kazdy rok a nikdy zadne kliste. Mame male dite a vse v pohode, pes se neakrabe, nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
3.2.16 12:24

Používám Foresto a jsem s ním spokojená-důvodem je u nás kočka. Během roku nebylo žádné klíště a ani blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
3.2.16 12:39

@kittysha S Forestem jsem byla maxiálně spokojená, za celou sezónu ani jedno klíště, můžu ho jenom doporučit. Minulou sezónu jsem ale koupila psovi Beaphar bio band a také spokojenost. Klíště jsem tahala tak jedno za měsíc, takže se to celkem dalo :) Přece jenom mám doma malé dítě, tak jsem si řekla, že zkusím najít k těm chemickým obojkům nějakou alternativu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
3.2.16 12:44

Za mě FORESTO! dooručuji, nejlepší obojek, bojovala jsem s blechami u psů, až jsem se nechala přeluvit k té investici a od té doby absolutní pokoj. Teď v dubnu budu kopovat nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
3.2.16 12:56

Holky, prosim, prifarim se sem s dotazem. mame kocoura a psa, oba domaci vnitrni, ale bydlime na vesnici, je tu všude spousta kocek… proti klíšťatům jsem vždy používala frontline spoty a ok. ale ted se nam dostaly domu blechy, frontline nepomaha, zkousela jsem i nejaky sampon, není to zadna hruza, ale sem tam nejakou najdu, na kocce i na psovi :cert: pomůžou ty foresto obojky i když uz ‚jsme napadeni‘ blechami a pak budou nadále chranit zvířata i když se teoreticky venku potkaji s temi zablešenými vesnickými kočkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
3.2.16 13:32

@Froseth Zajímavá alternativa, díky za tip. Cenově úplně jinde:-) a jste z města nebo lesa? Ptám se spíš do jakých terénů venčíte.. za celou sezonu stačil jeden? (píšou 4měsíce) + nevidím, jestli je voděodolný.. a voní to moc:-)? ta představa mi přijde vtipná, čuchnu k psovi a on bude vonět po mátě a citronu:-)
Zvažuju, jestli to třeba nějak zkusit zkombinovat - vyzkoušet přírodní a když to nepůjde, tak klasiku.. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
3.2.16 23:10

@kittysha Jsme z malého města, venčím většinou v lese :) Já jsem ho měnila zhruba každý měsíc a půl pro jistotu :) Ano, ze začátku voní hodně výrazně, nechávám ho třeba týden vyčichnout a až pak dávám na psa, protože ta silná vůně evidentně vadila i samotnému psovi :) Ale třeba kamarádce na pejskovi nefungoval, tahala jedno klíště za druhým, chce to prostě vyzkoušet :) Myslím, že voděodolný je, ale ruku do ohně za to nedám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
1.3.20 18:16

Scalibor super.Jine se neosvědčil y.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie