Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jsem těhotná a stále používám antiperspirant (adidas). Myslíte, že to může mít nějaký vliv na miminko? Adidas jsem si hodně oblíbila, protože fakt zabírá a konečně se po dlouhý době cítím v pohodě a v podpaží je sucho
Jaký máte názor.
Protože nevím, jestli se třeba nějaký ty látky nemůžou vstřebat do těla a zároveň tím uškodit miminku… Barvení vlasů se taky moc nedoporučuje…
jenze to pak bys uz ani nemohla chodit normalne po ulici ![]()
vlasy si klidne barvi a antiperspirant taky pouzivej ![]()
Myslím že obojí je hloupost.
V antiperspirantech nevím o žádné látce co by se vstřebávala do krve a tím pádem se dostala k miminku.
S tím barvením je to mýtus, barva ti může hůř chytnout díky hormonálním změnám ale rozhodně nemůže uškodit miminku. ![]()
aleno, fakt to neřeš a používej ho. to by ses musela zavřít do hermeticky uzavřené místnosti, totálně vydesifikované a s filtrací vzduchu
neber vážně všechno, co se dočteš v časopisech a na netu. chce to trošku nadhledu
krásné a pohodové těhotenství!
![]()
Taky bych to brala s nadhledem. Fakt ale je, ze na tech barvach je to, myslim, i napsane, ze by se to v teho nemelo pouzivat. Ale nijak bych to neprehanela. Souhlasim s ostatnima. Kdyby mel clovek brat vsechno, co je napsane v casacich a na netu, vazne, tak se asi brzy zblazni
.
Vkládám kousek odborného článku o barvách v těhotenství:
Mýtus: Barvení vlasů v těhotenství je škodlivé
I když byl jednu dobu tento mýtus velmi populární, americká Food and Drug Administration (FDA) vydala prohlášení, podle kterého žádný z provedených výzkumů nikdy nepotvrdil, že by barvení vlasů v těhotenství mělo negativní dopad na plod nebo matku. Pokud si chcete být stoprocentně jisti, používejte při barvení roušku. Spekulovalo se totiž o tom, že potenciální negativní dopad by měla inhalace chemických výparů, nikoli barva samotná.
neboj, klidně ho používej
já si osobně nedovedu představit, že bych nemohla používat antiperspirant ![]()
To barvení v těhotenství - spíš ta barva nemusí chytnout tak, jako když těhotná nejsi. …
Antiperspirant mě pobavil. Teda spíš ten dotaz. Ne, nesměju se - spíš se divím, co všechno jsme schopné řešit
To bys pomalu nesměla vyjít na ulici, protože dýcháš výfukové plyny atd…