Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Neslavíme vánoce doma. Víc k tomu psát nechci, vidím, že to způsobilo velké pozdviženířekněme, že máme ty vánoce outsourcované
@Mango_Lassi píše:
Já jedu přesně podle rad, co tu už někdo napsal - udělejte to podle sebe. Tak jsme to takto udělali
V poradku. Taky nebudeme doma, odlitame na 3 tydny.
@Ijen píše:
V poradku. Taky nebudeme doma, odlitame na 3 tydny.
Kam?
@Sadman píše:
Nejradši bych se někde schoval a vylezl až v lednu. Nejhorší měsíc v roce. A čím jsem starší, tím je to každý rok horší.
To je tak absurdní věc, uříznout stromek, ten zapíchnout doma do stojanu, navěšet na něj zbytečnosti a pod něj dát zbytečnosti. Lhát, že to tam dal Ježíšek. Navíc letos u nás bude i tchyně, protože ji letos umřel manžel. To už u nás bude asi každý rok tedy. Nervozita, humus.
Je tu někdo, kdo taky nesnáší Vánoce a přijdou mu jako zbytečnost?
Musí se to slavit
Mír, lásku a pokoj vidím někde na rozkvetlé letní louce a né tohle.
Až budeš sám a Vánoce na houby, tak si možná vzpomeneš na vánoční pohodu se svými blízkými
@Sadman píše:
@Sisika9 Musím, bohužel.
A jinak tihle chlapi co prudi a ničí tu atmosféru jsou na pár facek
@Borrealis píše:
P. spohádky na štědrý den taky neprovozujeme
připadá nám to stupidní, e ty moderní pohádky nás absolutně nebaví…děti taky ne
takže to tchyně ze začátku valila oči, muž jí řekl at neotravuje s těma slátaninama a byl pokoj…
je návštěva, halt se přizpůsobí, nic jiného jí nezbejvá…
a tak sedíme, něco pojíme, pokecáme, dáme víno
nebo nedáme víno a jedem na půlnoční…nebo nedá víno ten co bude řídit…tak různě, ale pohádky fakt ne, neba
ty staré klasické jsou fajn, ale ty jsme viděli stokrát
a ty nové posledních 20 let o ničem, takže nezájem…
každej at si to udělá podle sebe…
Na Štědrý večer provozují Tři oříšky bez toho by to nebyly vánoce ![]()
My dáváme vánoční papíry z rozbalených dárků 🎁 do velké krabice nebo koše na čisté prádlo. Pak z nich vystřihujeme obrázky a děláme na tvrdé papírové čtvrtky koláže i dokreslované obrázky.🙂
Milovník Vánoc zdraví všechny Grinche. 😆
![]()

@Pajka2020 píše:
My dáváme vánoční papíry z rozbalených dárků 🎁 do velké krabice nebo koše na čisté prádlo. Pak z nich vystřihujeme obrázky a děláme na tvrdé papírové čtvrtky koláže i dokreslované obrázky.🙂Milovník Vánoc zdraví všechny Grinche. 😆
![]()
![]()
No a co s tim
pak delate?
@Konnny píše:
No a co s tim
pak delate?
Vystavíme si to, něco z toho schováme na výzdobu na další Vánoce. Časem to vyhodíme.
@Mango_Lassi píše:
A já chci být sám sebou
A děti chtějí být také samy sebou?
@arinecka píše:
Taky to vůbec nechápu, vždytˇvánoce jsou jednou za rok. Je smutný, kolik lidí to nesnáší, slaví jen kvůli dětem, obtěžuje je nazdobit stromek, zabalit dárky…
No a co na tom má být zábavného? Stojí to čas, prachy a tím pádem i nervy. Jediný pozitivní důvod, proč to dělat, je udělat dětem radost. Jinak nenacházím jediný důvod proč bych to měl slavit se vším vsudy ![]()
@Lorre píše:
No a co na tom má být zábavného? Stojí to čas, prachy a tím pádem i nervy. Jediný pozitivní důvod, proč to dělat, je udělat dětem radost. Jinak nenacházím jediný důvod proč bych to měl slavit se vším vsudy
Udělat si to podle svého tak aby byl spokojený každý, takže zrušit co nechceme dělat, neuklízet, Ježíšek se stejně narodil v chlévě tak co, koupit každému jeden dva dárky podle přání obdarovaného, objíždění návštěv po tři dny taky zrušit, poslat přání a hotovo, koupit umělý stromek at se nemusí schánět každý rok nový jak u blbejch, cukroví a vánočku koupit, nebo se sebrat a odjet na hory…
Jak jsem psala nesnáším Velikonoce, tak nepeču, obarvíme pár vajec které stejně skončí v pomazánce a šlehání a polejvání vodou nedovoluju a nevedu, ožralé blbce nepouštím. Hotovo. Dá se to udělat i stejně i s Vánocemi.
@Kipa22 píše:
A děti chtějí být také samy sebou?
Děti si to pak zařídí podle sebe..často opačně než to měly doma
@Venetia píše:
Až budeš sám a Vánoce na houby, tak si možná vzpomeneš na vánoční pohodu se svými blízkými
Díky za hezké přání ![]()
P. S. Nemusí snad všichni milovat stejnou věc, ne? Třebas politickou stranu.
@Venetia píše:
Děti si to pak zařídí podle sebe..často opačně než to měly doma
10 let, co jsem neměla chlapa a žila jsem sama, tak jsem o vánocích pracovala. Bylo to docela super doba, občas se mi po ní stýská. V práci byl klid, kolegové donesli cukroví a tak ![]()
@Sadman píše:
Díky za hezké přáníP. S. Nemusí snad všichni milovat stejnou věc, ne? Třebas politickou stranu.
Jistě, že ne..já vánoce taky nesnáším…nebo v době, kdy byly malé děti a hlavně ty predvanoce. Štědrý večer od večeře dál mám ráda, když je to s kým sdílet