Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejradši bych se někde schoval a vylezl až v lednu. Nejhorší měsíc v roce. A čím jsem starší, tím je to každý rok horší.
To je tak absurdní věc, uříznout stromek, ten zapíchnout doma do stojanu, navěšet na něj zbytečnosti a pod něj dát zbytečnosti. Lhát, že to tam dal Ježíšek. Navíc letos u nás bude i tchyně, protože ji letos umřel manžel. To už u nás bude asi každý rok tedy. Nervozita, humus.
Je tu někdo, kdo taky nesnáší Vánoce a přijdou mu jako zbytečnost?
Musí se to slavit ![]()
Mír, lásku a pokoj vidím někde na rozkvetlé letní louce a né tohle.
Tchýni pravděpodobně nelžeš, že to tam dal Ježíšek, takže to pravděpodobně děláš/te pro děti(?).
A děti to pravděpodobně mají rády(?). Anebo to neocení nikdo a je načase toto pojetí Vánoc ve vaší rodině upravit(?).
Řeknu ti tajemství. Nic z toho dělat nemusíš. Slavit není povinné a už ti snad není 5 abys musela dělat, co ti prikáží rodiče. Máš si udělat vánoce takové, jaké se ti líbí. Nadávej sama na sebe, ne na Vánoce.
Nedělám nic, co bych musela. Zdobím, co se mi líbí a ke tchánům chodíme 25.12., protože chceme. Pod stromek si nekoupíme zbytečnosti, ale věci, co obdarovanému udělají radost. Mám ráda zapálené svíčky a pohádky a to, že jsme spolu doma. ![]()
No, cca do 21 jsem vánoce zbožňovala. Ještě v 18 jsem čekala až táta pískáním oznámí příchod Ježíška. Bylo to hezké. Moje negativní pocity přišli ať když jsem se s partnerem osamostatnila a začli jsme slavit Štědrý den s našimi matkami a babičkou.
Tchyně ani babička nejsou na tradice a v podstatě, hlavně babičku, všechno obtěžuje. Zbytečně dárky, velký stromeček… Nové cukroví neocení spíš si rypnou. Všechno chtějí hned a okamžitě. Tchyně všechno tak reorganizuje až pak nikdo neví jak co bude
. Ten večer nemá už žádnou velkou váhu. Například minuli rok byla na vánočních fotkách jenom tchyně já s dcerou nemám ani jednu jedinou fotku.
Mim strašákem je salát. Nejím ho. Pokud ale musím mám ráda když je barevný ale babička preferuje jen 3 ingredience a mě přijde, že je to strašně ošizené ve smyslu. Na jež co se s tím budu patlat.
tak si ho tu potají dodělávám.
Ve vesledku, se na ten Štědrý den vůbec neřeším.
@Sedmnactnulajedna píše:
Tchýni pravděpodobně nelžeš, že to tam dal Ježíšek, takže to pravděpodobně děláš/te pro děti(?).
A děti to pravděpodobně mají rády(?). Anebo to neocení nikdo a je načase toto pojetí Vánoc ve vaší rodině upravit(?).
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.
@prokr píše:
Ale prd. Musíš jedině zemřít
A co mám udělat? 24.12. přespat v práci? To bych měl větší průser, než kdybych ojel uklízečku.
@Sadman píše:
A co mám udělat? 24.12. přespat v práci? To bych měl větší průser, než kdybych ojel uklízečku.
Tak umělý stromek si snad žena sestaví sama. Domu určitě nic nevaris, nezdobis, dárky určitě nebalis.
Příští rok bych vyzkoušela vánoce někde jinde. Nikdo nebude ve středu a ještě o vás bude postaráno
![]()
@Sadman píše:
Nejradši bych se někde schoval a vylezl až v lednu. Nejhorší měsíc v roce. A čím jsem starší, tím je to každý rok horší.
To je tak absurdní věc, uříznout stromek, ten zapíchnout doma do stojanu, navěšet na něj zbytečnosti a pod něj dát zbytečnosti. Lhát, že to tam dal Ježíšek. Navíc letos u nás bude i tchyně, protože ji letos umřel manžel. To už u nás bude asi každý rok tedy. Nervozita, humus.
Je tu někdo, kdo taky nesnáší Vánoce a přijdou mu jako zbytečnost?
Musí se to slavit
Mír, lásku a pokoj vidím někde na rozkvetlé letní louce a né tohle.
tak ono je advent, žádné Vánoce aktuálně nejsou
dětem jsme nikdy nelhali a Ježíšek se doma neprovozoval ![]()
nervozita taky ne, proč?
slavit se to nemusí, však to není nijak povinné
pro mě je nejhorší měsíc v roce leden, davy nemocných, tma tma, radost z Vánoc už tak nějak postupně…je pryč a do jara a světla nekonečně daleko…leden fakt nesnáším, Vánoce mám ráda
s tou tchyni rozumím, taky jí mám "přischlou " na vánoce už řadu let a nikdy se to asi nezmění…no co už
rozkvetlá letní louka je jasně že super a nejlepší, ale kde jí ted v prosinci vemem?
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.
myslím že dobrý tip je, prostě dárky pro dospělé zrušit a můžete to seknout hned tyto vánoce
to fakt neděláme už leta a je klid…ty povinné dárky pro dospěláky mě skutečně hrubě nebaví, muže taky ne, tož jsme se shodli a je pokoj a klid a mír ![]()
Příspěvek upraven 07.12.23 v 16:14
@Sadman píše:
Kdo se bojí se.re v síni ![]()
Tak naděl rodině zájezd k moři na příští Vánoce a budeš mít klid. Nebo navyš dávky alkoholu, to taky pomáhá.
Hele ale mas výhodu, ze to bude u vás, a ze si to můžete udělat podle sebe. My například budeme rozbalovat darky před večeři a na to se fakt těším
pak se najime a svalime k pohádce a budem happy
konečně žádný čekání na darky, než se doji a umeje nadobi ![]()