Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nas doma se to tradičně dělalo naopak, vecere v 16 kdy člověk ještě ani neměl hlad a nebyl zvykly v tu dobu jist, pak všechno uklízet a mejt a utrit a uklidit nadobi a pak teprve ke stromečku, jenže to už začínala pohádka a zpravidla se nestihnul začátek a neviděla jsem to cely. Takhle se vklidu stihnou darky, u vecere si muzeme povidat, kdo co dostal, a u pohádky si s tím děti můžou hrát. A i ta vecere proběhne více vklidu, děti nebudou nervózní a najime se v čas jako vždycky.
Radost sa na prikaz prezivat neda. ani radost z vianoc.
asi by som to pre seba spravila (a spravim) co najpohodlnejsie a co najlepsie prezitelne.
Já ti rozumím. Jasně, že musíš, protože nezijes sam a musíš se přizpůsobit.
Taky se těším na leden. Začnou se prodlužovat dny a bude po Vánocích. ja se těším na pohádky a filmy, aspoň
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci.
nic nekupovat, ale vážně
manžel je hodně pracovně vytížený, pořád ted někde běhá, pracuje, jezdí, chtít po něm aby touto dobou běhal po obchodech a přemejšlel na dárkama…uuuu
mě by to bylo žinantní…proč jako?
jednat se o mou matku tak stejně, ona má navíc stejný názor, takže fakt bych chlapa /ani sebe ani nikoho / tímhle nemordovala
tím začněte, hned letos, propána
@Sadman píše:
Nejradši bych se někde schoval a vylezl až v lednu. Nejhorší měsíc v roce. A čím jsem starší, tím je to každý rok horší.
To je tak absurdní věc, uříznout stromek, ten zapíchnout doma do stojanu, navěšet na něj zbytečnosti a pod něj dát zbytečnosti. Lhát, že to tam dal Ježíšek. Navíc letos u nás bude i tchyně, protože ji letos umřel manžel. To už u nás bude asi každý rok tedy. Nervozita, humus.
Je tu někdo, kdo taky nesnáší Vánoce a přijdou mu jako zbytečnost?
Musí se to slavit
Mír, lásku a pokoj vidím někde na rozkvetlé letní louce a né tohle.
Mám vánoce ráda, ale letos jsem bez energie. Těhotná, všichni mají pocit, že když nezvracím nic mi není. Že každý den bojuji s migrénami, hrozí preeklampsie, můj tlak si dělá úplně zkurveně co chce a je mi nonstop blbě.. Ale jasný, nezvracím
Tak co chci ![]()
Prostě už je člověk ke konci roku unavený, nejraději bych se odvelela někam do tepla, nemám chuť uklízet ani zdobit a to to každý rok dělám ráda ![]()
P. s
pohádky na štědrý den taky neprovozujeme
připadá nám to stupidní, e ty moderní pohádky nás absolutně nebaví…děti taky ne
takže to tchyně ze začátku valila oči, muž jí řekl at neotravuje s těma slátaninama a byl pokoj…
je návštěva, halt se přizpůsobí, nic jiného jí nezbejvá…
a tak sedíme, něco pojíme, pokecáme, dáme víno
nebo nedáme víno a jedem na půlnoční…nebo nedá víno ten co bude řídit…tak různě, ale pohádky fakt ne, neba
ty staré klasické jsou fajn, ale ty jsme viděli stokrát
a ty nové posledních 20 let o ničem, takže nezájem…
každej at si to udělá podle sebe… ![]()
@Temnástranasíly Ok, tak to mas asi jeste horsi, tehotenstvi nikdy nepoznam, mozna v pristim zivote. To mas pravo nic nedelat. U more jsme byli tri tydny v listopadu, praveze bych si dokazal predstavit tam byt az do unora.
Nekdo tu psal ten alkohol, to bych musel bejt zlitej porad, to nechci.
No preziju to pro dite, bude mit radost, ale Vanoce jsou proste blbost.
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.
Zbytecny stres. Darky pro dospele jsme zrusili uz davno. Pokud bych chtela neco dat svym rodicum, fakt s tim nebudu ukolovat chlapa.
@Sadman píše:
@Temnástranasíly Ok, tak to mas asi jeste horsi, tehotenstvi nikdy nepoznam, mozna v pristim zivote. To mas pravo nic nedelat. U more jsme byli tri tydny v listopadu, praveze bych si dokazal predstavit tam byt az do unora.
Ona je ve své podstatě blbost skoro vše. Jsou to prostě zvyky někoho baví a někoho ne, někdo nesnáší narozeniny, někdo zase ty dovolené, někdo teplo, někdo zimu. ![]()
Někdy stačí radost toho dítěte, známý se chce rozvést a tyto vánoce je se ženou, se kterou se už nesnáší jen kvůli dítěti, ti budou mít super peklíčko ![]()
Dovolená v listopadu
tak tam hoď další po vánocích na regeneraci a prostě na ně prď. Nejhorší je, když si to lidi dělají zbytečně komplikované, vlastně je to 1-3 dny max, pokud člověk nejezdí po rodině, tak 1.. stromek může nazdobit dítě, cukroví se dá koupit. Sníst si dobrou večeři a rozbalit dárek už moc energie naštěstí nestojí. Bojuj ![]()
@Sadman píše:
I z politického hlediska jsou Vánoce blbost? Nebo bys snad raději chtěl, aby všichni okolo slavili ramadan?😂 jako když čtu, jak ani děti ve školce už nesmí mít v Německu stromeček, aby se náhodou někdo jiný tím stromečkem necítil být uražen, tak je mi z toho zle
a o to mám ty naše možná otravne, možná kýčovité Vánoce radši.
@Ijen Asi jo, jedny Vanoce jsme byli v nocnim buse mezi Laosem a Kambodzou. Nic se neresilo, jindy zase na ostrove na jezere Titicaca. To bylo samozrejme jak bezdetny par. Manzelka zas dite ctyrlete nechce pripravit o Vanoce. A ted tohle, sede zmrazky a ma duta hlava.
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.
Teda, ja chapu, ze to nekde nemusi a neslavi. Moje kamaradka je single a slavi to asi jen kvuli starsim rodicum (jakoze objedna v restauraci tradicni jidlo) a rychle pak nekam odjede
Z vanocni vyzdoby ma osypky.
Ale nechapu, ze se neprekonas ani kvuli diteti. Prece kdyz uz nemas radost sam od sebe, ma clovek tak nejak radost z radosti druhych a tim spis ditete. Pro ne je to casto nejhezci obdobi roku.
Tady je videt, ze ani ten Jezisek to „kouzlo“ Vanoc nezarucuje.
@Temnástranasíly píše:
Ona je ve své podstatě blbost skoro vše. Jsou to prostě zvyky někoho baví a někoho ne, někdo nesnáší narozeniny, někdo zase ty dovolené, někdo teplo, někdo zimu.![]()
Někdy stačí radost toho dítěte, známý se chce rozvést a tyto vánoce je se ženou, se kterou se už nesnáší jen kvůli dítěti, ti budou mít super peklíčko
Dovolená v listopadutak tam hoď další po vánocích na regeneraci a prostě na ně prď. Nejhorší je, když si to lidi dělají zbytečně komplikované, vlastně je to 1-3 dny max, pokud člověk nejezdí po rodině, tak 1.. stromek může nazdobit dítě, cukroví se dá koupit. Sníst si dobrou večeři a rozbalit dárek už moc energie naštěstí nestojí. Bojuj
Pravda
Bohuzel se asi doma neshodnete a podle tebe neni nic. Ale jinak ti snad nic nebrani udelat si takove jidlo, ktere ti fakt chutna. Koupit darek, ktery potesi. Kouknout se na TV na neco, co mas rad. Kdyz nepojedete ted, jedte nekam hned po Vanocich. I kdyz to nebude nikdy stoprocentni (protoze ostatni clenove maji svoje predstavy), neznamena to, ze to hned musi byt stoprocentni humus.