Antivánoční nálada

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
10.12.23 11:49
@arinecka píše:
Když slavíte kvůli dětem, tak kam jim dáte dárky, když stromek není v plánu? Není jim to pak líto, když viděj všude nazdobený stromky, a doma ho nemají? Nemáte ani salát a kapra, nebo řízek?

Neslavíme vánoce doma. Víc k tomu psát nechci, vidím, že to způsobilo velké pozdvižení :) řekněme, že máme ty vánoce outsourcované :P

• Citovat
  • Upravit
10668
10.12.23 12:13
@arinecka píše:
Taky to vůbec nechápu, vždytˇvánoce jsou jednou za rok. Je smutný, kolik lidí to nesnáší, slaví jen kvůli dětem, obtěžuje je nazdobit stromek, zabalit dárky…

Přesně, jednou za rok nemůžou dodržet tradici 8). Pokud nejsem Jehovista…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
10.12.23 12:19
@Bytsamsebou píše:
Přesně, jednou za rok nemůžou dodržet tradici 8). Pokud nejsem Jehovista…

Já jedu přesně podle rad, co tu už někdo napsal - udělejte to podle sebe. Tak jsme to takto udělali :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10668
10.12.23 12:22
@Mango_Lassi píše:
Já jedu přesně podle rad, co tu už někdo napsal - udělejte to podle sebe. Tak jsme to takto udělali :mrgreen:

Však udělej ;). U nás už upadají i Velikonoce a Mikuláš (a to bydlíme na vesnici), tak alespoň Vánoce chci pořádně našlapané a předat o generaci dál ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
10.12.23 12:25
@Bytsamsebou píše:
Však udělej ;). U nás už upadají i Velikonoce a Mikuláš (a to bydlíme na vesnici), tak alespoň Vánoce chci pořádně našlapané a předat o generaci dál ;).

A já chci být sám sebou :D

• Citovat
  • Upravit
10668
10.12.23 12:28
@Mango_Lassi píše:
A já chci být sám sebou :D

Buď, já Vánoce a všechny kraviny dělám jen kvůli dětem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
10.12.23 12:37
@Mango_Lassi píše:
Neslavíme vánoce doma. Víc k tomu psát nechci, vidím, že to způsobilo velké pozdvižení :) řekněme, že máme ty vánoce outsourcované :P

Tak to závidím! Tím se vše hodně zjednoduší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
10.12.23 12:58

Já vánoce hodně dlouho nechtěla slavit kvůli tomu jak se to u nás doma vedlo. Respektive kvůli tomu jak probíhal každý štědrý den doma než jsem se odstěhovala. Máma věčný nestíhač, takže od rána uklízela a balila dárky (ale byla alespoň příjemná, nijak do nás nehučela), otec od rána nasranej na celej svět, my se klidili z cesty. Nejhorší byla večeře, to napětí by se dalo krájet. Regulérně na úzkosti. Rozbalování dárků bylo už fajn, tam se to uvolnilo. Pak ale přišla návštěva babičky, kde se jako vždy ona a táta zhádali jak čokli (jeho matka) a pak se šlo domů a spát. No jako hroznýýýýýýýý. Tu atmosféru jsem nesnášela.
Letos je to poprvé po fakt hodně letech, kdy jsem chytla opravdu vánoční náladu, dnes jsme zdobili stromek (který jsem mnoho let bojkotovala). Zatím si to užívám. Možná je to i AD, co jsem před čtvrt rokem začala brát, anti-grinch pilule. :mrgreen: :cert: Kdo ví.

Tak tě fakt prosím, překonej se a udělej to alespoň pro vaše dítě hezké. Když do toho půjdeš už přednasranej a s myšlenkou jak celej ten šaškec nesnášíš, tak to uděláš kromě tebe hnusné i všem ostatním. Pro děti jsou vánoce něco fakt kouzelného a je škoda když jim to kazí protivní dospěláci. :(

• Citovat
  • Upravit
Parninas
10.12.23 13:03
@cecetka píše:
@Sadman A mě zase děsně štve Silvestr. Tak ho ingnoruju. :jazyk:

Tak je to jako každý svátek - jaký si to uděláš, takový to máš. My si s manželem uděláme jednohubky a jiné laskominy, zalezem do postele a buď spolu něco hrajem nebo koukáme na filmy. O půlnoci pusa a jdem chrupat. :andel: Žádný stres, super záminka udělat si pohodový večer a velkou žranici. :cert:
Ale na takových těch novoročních party by mě mrdlo, nechápu jak to lidi dávají.

• Citovat
  • Upravit
9243
10.12.23 13:16
@Mango_Lassi píše:
Vánoce je zbytečný svátek a děláme ho jen kvůli dětem. Ale minimalizujeme, jak to jen jde :D nevarim ani nepeču. Stromek není v plánu :lol:

Vy nebudete mít zadny stromek? Ani umely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.12.23 14:00

Pro mě je tohle ideální dtav. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
10.12.23 14:05
@Dollorres píše:
Pro mě je tohle ideální dtav. :mrgreen:

Ten stromek by tam ani být nemusel :lol:

• Citovat
  • Upravit
24757
10.12.23 14:17
@Sadman píše:
A co mám udělat? 24.12. přespat v práci? To bych měl větší průser, než kdybych ojel uklízečku.

hele, já tě chápu, každoročně cítím stres kvůli pečení, které nesnáším :zed: ale existuje vysoký tlak okolí, pak furt ty dárky, prachy, honění za žrádlem, co pak v lednu člověk hubne.. taky bych si nejradši jen rozsvítila okna a zalezla :mrgreen:
dnes říkal přítel, že až nám junioři už definitivně odrostou, tak odletíme k moři a hotovo, JOO, jupí, to chci :dance:
zatím to člověk holt dělá hlavně pro ty děti, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
10.12.23 14:22
@pet p píše:
Jojo, mamka si taky vždycky myslela, že do ložnice nechodíme a schovávala tam dárky. Jakmile byla příležitost, kdy jsme byli bez dozoru, hned jsme tam prolezli skříň :-)
A že bychom jí lezli dokonce do skříně, no tak to si nemyslela už vůůůůůbec. Co bychom tam přece dělali a to bychom si přece nedovolili. Nojono.

přesně takto - z mé skříně v ložnici - vyšpízovaly holky, že Ježíšek není.. asi v první třídě.. ale mlčely..

řekly to asi až v 10letech, že to dávno ví, že žádný Ježíšek neexistuje a dárky kupují rodiče…
já to už zde psala tuhle hisstorku, no.. a já na to : A proč jste mi to neřekly? Odpověď : Nechtěly jsme, abys byla smutná… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5943
10.12.23 14:22
@arinecka píše:
Taky to vůbec nechápu, vždytˇvánoce jsou jednou za rok. Je smutný, kolik lidí to nesnáší, slaví jen kvůli dětem, obtěžuje je nazdobit stromek, zabalit dárky…

Asi si říkají, že co by se obtěžovali kvůli dětem. Mají totiž svá práva, takže se nebudou přemáhat balit dárky, péct a kupovat nějaký stromek. Takže dětem šoupnou nějaký dárek do ruky, dají jídlo z fast foodu a nazdar. Oni jim to jednou vrátí i s úroky, co by se jednou obtěžovali s péčí o bábu a dědka. Šoupnou je do domova důchodců a mohou být rádi, že se na ně nevybodli úplně. Mají totiž také svá práva a potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová