Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Niemeyer píše:
jako tohle si ale delas sama. ja treba kupuju darky uz v zari a davame si jich naproste minimum, stromecek mame kvuli batoleti malý, umělý a jsou na nem jen papírové a nerozbitné ozdoby a nic neresim.ale ten argumenz, ze nekomu vadi ze je malo parkovacich mist v OC je už docela bizár.
co na to ricz…
To je teď moje aktuální naštvání, je to docela opruz, kroužit beznadějně po parkovišti.
@Sadman píše:
Nejradši bych se někde schoval a vylezl až v lednu. Nejhorší měsíc v roce. A čím jsem starší, tím je to každý rok horší.
To je tak absurdní věc, uříznout stromek, ten zapíchnout doma do stojanu, navěšet na něj zbytečnosti a pod něj dát zbytečnosti. Lhát, že to tam dal Ježíšek. Navíc letos u nás bude i tchyně, protože ji letos umřel manžel. To už u nás bude asi každý rok tedy. Nervozita, humus.
Je tu někdo, kdo taky nesnáší Vánoce a přijdou mu jako zbytečnost?
Musí se to slavit
Mír, lásku a pokoj vidím někde na rozkvetlé letní louce a né tohle.
Znam, syn uz velky, resim nenadalou operaci jeste pred koncem roku, vanoce me vubec netankuji, neresim je.
@Akinee píše:
Otřesné, trávit 2 dny volna s rodinou.
Trávit dva dny volna s rodinou je fajn, ale třeba u moře nebo na lyžích, ve městeě mít nějakou aktivitu, mě nebaví to jak nemůžeme ani do bazénu, a být doma nebo jít na procházku nic moc. Kdybychom měli alespoň koho navštívit a za kym jet, je to lepší. Ten čas má výplň.
My se teď chystáme pro stromek. A pro nějaké věci k většímu centru. Tak se zaparkuje dál no, jestli tam bude dost aut. Ale nepřijde mi to důvod, aby byl člověk naštvaný. Tak někdo jel na nákup dřív. Svět se nezboří.
@Kelsey píše:
Pak dává logiku a puzzle zapadají do sebe, když píšeš o synech a Vánocích. Loni jsi tady řešila nevoli, že jeden vykecal dětem v přípravce pravdu o Ježíškovi. Ty vlastně na své děti přenášíš, jak to máš ty.
Oni maj Vánoce narozdíl ode mě rádi.
Já myslím, že to ani nepoznaj, svůj negativní názor na Vánoce jim neventiluju.
Jako před malou taky nevyřvavám…zasraný Vánoce. Těší se, psát ještě neumí, takže mi to nadiktovala, to jsou věci tak za tři stovky:-). Samozřejmě dostane za víc. Ráda něco vyrábí, tak dostane spoustu různých věciček, bude mít radost, nakonec to bude možná i fajn.
Prostě mě to každej rok přepadne. Ano, zřejmě to pramení z toho, že jsem z rozvrácené rodiny.
Mě i baví dělat bramborovej salát.
No nic, prostě jsme si tu postěžovali.
Až bude malá větší a odhalí tu lež, že to tam dávaj rodiče, tak bude třebas Karibik jako zamlada, teď si s ní mimo EU nelajznu kvůli zdravotnictví.
Jinak dobrý, ráno proběhla felace. To jste určitě potřebovaly všechny vědět. Haha ![]()
Vánoce je zbytečný svátek a děláme ho jen kvůli dětem. Ale minimalizujeme, jak to jen jde
nevarim ani nepeču. Stromek není v plánu ![]()
Můj chlap taky Vánoce zrovna neprožívá. Ne že by je přímo nenáviděl, to by bylo přehnané tvrzení, ale když od začátku našeho soužití vidí, jak já je mám ráda, tak v tom jede se mnou. Být po jeho, tak pro něj z celých svátků bere jen ten odpočinek u televize a žrádlo. Prostě český chlap. Ale jak říkám, připravuje, nakupuje, dělá řízky.
Ale my to nehrotíme. Nešílím s generálním předvánočním úklidem, nevymýšlíme žádné povinné procházky, návštěvy po rodinně protože se to musí protože Vánoce, ani nevymýšlíme lití olova a podobně. Prostě normální svátky, stromek zdobí děti, dárky koupíme podle toho co kdo chceme, žádné vymýšlení toho za každou cenu wooouu dárku, cukroví máme objednané, upeču štolu, ale vánočky koupíme…
@Sadman píše:
Jako před malou taky nevyřvavám…zasraný Vánoce. Těší se, psát ještě neumí, takže mi to nadiktovala, to jsou věci tak za tři stovky:-). Samozřejmě dostane za víc. Ráda něco vyrábí, tak dostane spoustu různých věciček, bude mít radost, nakonec to bude možná i fajn.
Prostě mě to každej rok přepadne. Ano, zřejmě to pramení z toho, že jsem z rozvrácené rodiny.
Mě i baví dělat bramborovej salát.
No nic, prostě jsme si tu postěžovali.
Až bude malá větší a odhalí tu lež, že to tam dávaj rodiče, tak bude třebas Karibik jako zamlada, teď si s ní mimo EU nelajznu kvůli zdravotnictví.
Jinak dobrý, ráno proběhla felace. To jste určitě potřebovaly všechny vědět. Haha
No vidíš a svět je zase v pořádku.
Já to i chápu že to někdo nemusí, já zase nenávidím české Velikonoce.
@Dollorres píše:
Chápu, mě to taky hrozně nebaví. Momentálně mě nejvíc vytáčí nedostatek parkovacích míst v OC a supermarketů. Sníh, na co? V Praze ho fakt nepotřebuju.
Nemít děti, tak to období jen přepracuju, nebudu si brát žádnou dovolenou a na silvestra to prospím.
Takhle musim vytáhnout stromek, ozdoby, nechat to ty dva nazdobit, kdy je to po 3 minutách nebaví, takže zbyde řada na mě, kterou to taky nebaví. Pak na ten stromek skáče kočka, žere ty umělý větve, pak je bleje. Všude bordel. Pocit, že je to vlastně furt daleko a najednou je to tady. Už se vidím jak 23.12 lítám po OC kupuju pátý přes devátý, protože jsem měla pocit, kolik mi nezbývá času. No a pak to přijde, bordel z papírů a obalů a ještě dva dny nudy díky státnímu svátku.
@Dollorres píše:
Chápu, mě to taky hrozně nebaví. Momentálně mě nejvíc vytáčí nedostatek parkovacích míst v OC a supermarketů. Sníh, na co? V Praze ho fakt nepotřebuju.
Nemít děti, tak to období jen přepracuju, nebudu si brát žádnou dovolenou a na silvestra to prospím.
Takhle musim vytáhnout stromek, ozdoby, nechat to ty dva nazdobit, kdy je to po 3 minutách nebaví, takže zbyde řada na mě, kterou to taky nebaví. Pak na ten stromek skáče kočka, žere ty umělý větve, pak je bleje. Všude bordel. Pocit, že je to vlastně furt daleko a najednou je to tady. Už se vidím jak 23.12 lítám po OC kupuju pátý přes devátý, protože jsem měla pocit, kolik mi nezbývá času. No a pak to přijde, bordel z papírů a obalů a ještě dva dny nudy díky státnímu svátku.
Jenže jaký si to uděláš, takový to máš. Jestli to všechno děláš s nechutí a je to pro tebe opruz, tak se to pak odrazí na celé rodině. Tvoje děti to budou mít jednou stejně. Strojit stromek je opruz, dárky opruz, svátky nuda. Proč? Vždyť přece jde všechno udělat v klidu. Dárky kupuju průběžně od září, rovnou to i zabalím. Zítra přijdou poslední dva, tak je taky zabalím a hotovo. Po rozbalení na štědrý den se to uklidí, otevře se víno, pustí pohádka. Prostě pohodička ![]()
@Mango_Lassi píše:
Vánoce je zbytečný svátek a děláme ho jen kvůli dětem. Ale minimalizujeme, jak to jen jdenevarim ani nepeču. Stromek není v plánu
Dejte si kus chleba, místo dárku lízátko a dětem řekni, že nic tak zasra. ného nebudeš slavit. Těším se až budou tvé děti dospělé a budeš tu psát, jak ses o děti celé jejich dětství krásně starala a oni teď na tebe se.rou a ani nezavolají a vůbec to nechápeš.
@Kipa22 píše:
Dejte si kus chleba, místo dárku lízátko a dětem řekni, že nic tak zasra. ného nebudeš slavit. Těším se až budou tvé děti dospělé a budeš tu psát, jak ses o děti celé jejich dětství krásně starala a oni teď na tebe se.rou a ani nezavolají a vůbec to nechápeš.
Taky to vůbec nechápu, vždytˇvánoce jsou jednou za rok. Je smutný, kolik lidí to nesnáší, slaví jen kvůli dětem, obtěžuje je nazdobit stromek, zabalit dárky…
@Mango_Lassi píše:
Vánoce je zbytečný svátek a děláme ho jen kvůli dětem. Ale minimalizujeme, jak to jen jdenevarim ani nepeču. Stromek není v plánu
Když slavíte kvůli dětem, tak kam jim dáte dárky, když stromek není v plánu? Není jim to pak líto, když viděj všude nazdobený stromky, a doma ho nemají? Nemáte ani salát a kapra, nebo řízek?