Antivánoční nálada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2902
9.12.23 23:06
@Sylvania 333 píše:
Chudák malej. :srdce: Já vánoce taky moc nemusím. Pamatuji ty stresy, když jsem byla malá. Máma uhoněná, otec ležel na gauči a uražená babička, protože jsem nebyla dostatečně vděčná za kolo Sobi 20. Pamětníci tu šílenost znají.

Kolo Sobi neznám, uraženou babičku ano. Seděla na vaně v koupelně a celý večer trucovala. Další roky už jsme ji nezvali v zájmu zachování rodinné pohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
9.12.23 23:17
@free333 píše:
Děláš si to sám.

Stromek můžeš mít umělý, ozdobit ho mohou děti, o Ježíškovi se u mě doma nikdy nelhalo, zbytečné dárky nemusíš kupovat.

Spíš bych řekla, že celkově jsi doma a ve vztahu nespokojený a před Vánocemi, jak to tak bývá, to všechno graduje, že?

Je to možný.
Spíš je to jistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115841
9.12.23 23:21
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.

Proč se mezi dospělými nedohodnete, že si nebudete dávat dárky? A neuděláte si příjemný společný den, bez stresu? Klidně jít do lesa, do Zoo, prostě vymyslet nějakou tradici co bude všem vyhovovat.
Hele, nemusíš nic. Není to povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.12.23 00:37

Chápu, mě to taky hrozně nebaví. Momentálně mě nejvíc vytáčí nedostatek parkovacích míst v OC a supermarketů. Sníh, na co? V Praze ho fakt nepotřebuju.
Nemít děti, tak to období jen přepracuju, nebudu si brát žádnou dovolenou a na silvestra to prospím.
Takhle musim vytáhnout stromek, ozdoby, nechat to ty dva nazdobit, kdy je to po 3 minutách nebaví, takže zbyde řada na mě, kterou to taky nebaví. Pak na ten stromek skáče kočka, žere ty umělý větve, pak je bleje. Všude bordel. Pocit, že je to vlastně furt daleko a najednou je to tady. Už se vidím jak 23.12 lítám po OC kupuju pátý přes devátý, protože jsem měla pocit, kolik mi nezbývá času. No a pak to přijde, bordel z papírů a obalů a ještě dva dny nudy díky státnímu svátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.23 03:23

To je smutné čtení. Když něco takového čtu, tak si říkám, co ten člověk asi škaredého prožil, kde se vzala ta frustrace, že mu vadí prosinec a Vánoce. Vždyť je to krásné období.
Rozveselí období zimy a tu šedost zimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16978
10.12.23 06:55

@Sadman - nečetla jsem celou diskuzi - ale zkus to si to v hlavě trochu přerovnat na „ironickou“ notu :D
1. Máš prachy na dárky? fajn - manželce i tchyni kup nějaký parfém - že se netrefíš? neva :p chtěj to po tobě - maj to mít :p
2. Dítěti - nevím, jak ho máš staré - pokud 6+ doporučím knížku Vánoční prasátko a nějakou plastovou blbinu. Nebo balon, panenku.. A radost bude mít :)
3. Kup dárek sám sobě ;) že to musíš přežít.

Co by udělalo radost tobě? následující 2 týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
10.12.23 07:12
@pet p píše:
Tak snad máš opravdu dobře schované klíče ;-)

tvl, tajemná komnata ta ložnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
10.12.23 07:16
@Dollorres píše:
Chápu, mě to taky hrozně nebaví. Momentálně mě nejvíc vytáčí nedostatek parkovacích míst v OC a supermarketů. Sníh, na co? V Praze ho fakt nepotřebuju.
Nemít děti, tak to období jen přepracuju, nebudu si brát žádnou dovolenou a na silvestra to prospím.
Takhle musim vytáhnout stromek, ozdoby, nechat to ty dva nazdobit, kdy je to po 3 minutách nebaví, takže zbyde řada na mě, kterou to taky nebaví. Pak na ten stromek skáče kočka, žere ty umělý větve, pak je bleje. Všude bordel. Pocit, že je to vlastně furt daleko a najednou je to tady. Už se vidím jak 23.12 lítám po OC kupuju pátý přes devátý, protože jsem měla pocit, kolik mi nezbývá času. No a pak to přijde, bordel z papírů a obalů a ještě dva dny nudy díky státnímu svátku.

jako tohle si ale delas sama. ja treba kupuju darky uz v zari a davame si jich naproste minimum, stromecek mame kvuli batoleti malý, umělý a jsou na nem jen papírové a nerozbitné ozdoby a nic neresim.

ale ten argumenz, ze nekomu vadi ze je malo parkovacich mist v OC je už docela bizár.
co na to ricz… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
10.12.23 07:19
@Sadman píše:
Je to možný.
Spíš je to jistý.

souhlasím. za to nemužou vánoce, jen nám tyhle svátky nastavují zrcadlo nasi vlastni spokojenosti s nasim zivotem. je to vsechno emotivnejsi, vic to graduje, clovek hledá tu lásku a domácí pohodu a když si uvědomuje, že ji nemá, víc než jindy ho to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
10.12.23 07:31
@Sadman píše:
@Sisika9 Musím, bohužel.

Zbytečně si kazíš život vztekem. Vždyť udělat radost dětem a nenechat opuštěnou tchýni samotnou je krásné. Jenže problém je, že dnešní doba je individualistická, na prvním místě staví mnoho lidí své já a doporučují to všichni okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
10.12.23 07:33
@Dollorres píše:

Otřesné, trávit 2 dny volna s rodinou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
10.12.23 07:33
@Dollorres píše:

A představ si, že takto to je celý život. S tímto přístupem skončíš akorát v blázinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
10.12.23 07:35
@Sadman píše:
Je to možný.
Spíš je to jistý.

Také si myslím, že to není o Vánocích ale o tom, že jsi se svým životem nespokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
10.12.23 07:36
@Kipa22 píše:
Zbytečně si kazíš život vztekem. Vždyť udělat radost dětem a nenechat opuštěnou tchýni samotnou je krásné. Jenže problém je, že dnešní doba je individualistická, na prvním místě staví mnoho lidí své já a doporučují to všichni okolo.

Ano, celé je to o vlastním sobectví. Najednou je tady dítě a jejda už nejsem středobodem světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.23 07:38
@Dollorres píše:

Pak dává logiku a puzzle zapadají do sebe, když píšeš o synech a Vánocích. Loni jsi tady řešila nevoli, že jeden vykecal dětem v přípravce pravdu o Ježíškovi. Ty vlastně na své děti přenášíš, jak to máš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová