Antivánoční nálada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7928
7.12.23 18:12
@Sadman píše:
A co mám udělat? 24.12. přespat v práci? To bych měl větší průser, než kdybych ojel uklízečku.

Navrhuju, abys přespal v práci A ojel u toho uklízečku. Aspoň to budeš mít rychleji za sebou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
7.12.23 19:03

@Sadman A mě zase děsně štve Silvestr. Tak ho ingnoruju. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.12.23 19:07
@Big boss píše:
Taky nesnáším prosinec. Vánoce slavíme protože děcka… k tomu máme doma nasáčkované dva seniory, jeden je celkem ok, druhý nerudný a otravný. Co už, je to rodina a nechceme ať jsou sami, spolu si celkem rozumí, ale je to jako mít v baráku 2 děcka navíc, naštěstí je barák dost velký a je kam utéct.
Pomoct s ničím nepomůžou, ani hrnek si neuklidí. Jednou za rok na pár dní to přežiju a tajně doufám, že mi to svatý Petr u vstupu do nebe přičte k dobru.

Miluji leden, všude povánoční slevy, všude klid, lidí moc nevýlízaj, protože dožírají zásoby z Vánoc, anebo nemaji prachy, taky z Vánoc :lol:
Děcka se vrátí do školy, senioři domů, uklidí se ten bordel, vyhodí stromek, zbytky jídla a svět je zase v pořádku ve starých kolejích.

Mmch děcka už mají 14 dní na okně dopisy Ježíškovi a já je ještě nebyla schopna vzít z toho okna pryč, jakože Ježíšek si je už vzal. Děcka už začínají být mírně nervozni :lol:

Příspěvek je nadsázka, neberte to prosím vážně a doslovně a nepotřebuju žádné morální žvásty ve stylu „přece to tak být nemusí atd.“. Díky, peace.

já mám v lednu největší depresi. Začíná nový rok, a je hnusně, zima a světýlka sundaný, nikdo nic neslaví, všude šeď.

aspon že jsou ty slevy, ale po vánocích máme všeho už tolik, že stejně nepotřebuju.

blbej měsíc, únor taky. to už je uplnej umor… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
7.12.23 19:11
@Niemeyer píše:
já mám v lednu největší depresi. Začíná nový rok, a je hnusně, zima a světýlka sundaný, nikdo nic neslaví, všude šeď.

aspon že jsou ty slevy, ale po vánocích máme všeho už tolik, že stejně nepotřebuju.

Přesně tak. Advent ještě OK, ale leden, únor… fuj  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
7.12.23 20:02
@Niemeyer píše:

Už by mohl být výprodeje zimní obuvi, sháním kozačky na nízkém podpatku aby to nevypadalo jako gumáky.. cokoliv se mi líbí stojí tak 6 tis, jako mohla bych to zaplatit a nevnímat to, ale ta cena mě neskutečně irituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
7.12.23 20:32

Leden a únor jsou pro mě opravdu nejpohodovější měsíce i když nesnáším zimu. Mam na tom ráda ten klid, fakt je ve mu míň lidí, nikdo moc neotravuje, všichni jedou tak na poloviční výkon, nejsou žádné prázdniny, takže děcka ve škole.
Březen už zase začíná opruz s Velikonocemi, už jsou zase nějaké prázdniny, chodí vyúčtování za energie, blíží se daňe, přezouvání auta, samé nepříjemnosti :lol:

Léto je úplně konec, všichni kvaltují, aby stihli vše zařídit před dovolenou v Chorvatsku, na hranicích fronty, v obchodech fronty, u vody hromady lachtanů s plechovkou v ruce a samozřejmě prázdniny, kam s dětmi? Polovina lidí na HO, druhá polovina na OČR, dovolené na úřadech, v nemocnicích, člověk nic nezařídí.
Očekává se, že člověk musí stihnout aspoň 2 dovolené a děcka aspoň 3 tábory, je přece léto neee, přece se nebudeme chovat normálně.

Příspěvek je míněn se stejnou nadsázkou jako ten můj předchozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
7.12.23 20:42

Já prosinec miluju :lol:, tak od 6. prosince :lol: manžel po strašně letech přišel že už chápe proč jsem tak moc chtěla svatbu v prosinci :mrgreen: Je to paráda, v půlce prosince dárek k výročí a restaurace kde si v klidu pokecáme a pak vím že za 10 dní budou další dárky :mrgreen:. my si to hodně přizpůsobili aby nám to vyhovovalo. Já to ani jako moc stres nevidím. manžel ano tak mu vždy řeknu že přece je to v klidu. Jo 23 je nenáročnější, ale dá se to v klidu zvládnout. Ted manžel bude týden doma tak říkal že od pondělí se dopoledne vždy vrhneme na balení dárků a pohoda. manžel balí pro mne takže ten to zvládne určitě dřív než já :mrgreen: manžel jako dítě nesnášel návštěvy z povinnosti takže od 24-26.12. nikoho nezveme už roky a je to fajn. letos teda je manžel v práci, tak přidej z práce v 18 h, vyvenčí psy a můžeme rovnou k večeři. stromek zdobí už pár let pár dní před svátky. Extra úklidy nedělám, to fakt nemá cenu. Dárky už máme všechny, teda ještě zvažuji jednu věc pro nejstaršího syna. nejvíc se vždy těší co dostane jen ode mne tak něco mám tak ještě jednu věc. Uvažovala jsme loni a pak zavrhla že je to blbost a on že by se mu to líbilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
7.12.23 22:37
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci. Pro dítě jsem něco objednal, má to přijít do 23.12. takže to nepřijde. V hračkárně maj jen plastovej hnus.
Já si myslím, že bychom byli frajeři, kdybychom to prostě neslavili. Ale to neprojde.

Nic nechtějí, nic nekupuju. Možná kafe, pro formu. Anebo se můžeš vytasit s kyticí. Manželce z lásky a tchýní ze soucitu. Nebo nic, proč ne.
Jo, pro dítě budeš hustej frajer, když to nebudete slavit :palec:.

Existuje taková teorie, jak se člověk chová k ostatním. Od totálního sobectví až po totální obětování se ostatním. To se během života mění - vyvíjí. A víš co je nejvyšší stupeň? Když se obětuješ ne proto, že musíš, ale proto, že chceš. Protože v tom vidíš vyšší smysl než svůj vlastní zájem. A dokážeš v tom najít uspokojení. Mnoho lidí se na tuhle úroveň nikdy nedostane.
V tvém konkrétním případě by to znamenalo, že bys měl nefalšovanou radost z toho, že dítě je šťastné, tchýně nebyla na Vánoce sama, manželka je spokojená (nebo co já vím, co by vlastně chtěla, to nezmiňuješ), a ještě by sis vyhradil něco pro sebe, abys i ty měl kus vlastní pohody.
Vím, je to těžké, někdy až nemožné, ale takové zralé a moudré a vyrovnané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.12.23 22:47
@Big boss píše:
Leden a únor jsou pro mě opravdu nejpohodovější měsíce i když nesnáším zimu. Mam na tom ráda ten klid, fakt je ve mu míň lidí, nikdo moc neotravuje, všichni jedou tak na poloviční výkon, nejsou žádné prázdniny, takže děcka ve škole.
Březen už zase začíná opruz s Velikonocemi, už jsou zase nějaké prázdniny, chodí vyúčtování za energie, blíží se daňe, přezouvání auta, samé nepříjemnosti :lol:

Léto je úplně konec, všichni kvaltují, aby stihli vše zařídit před dovolenou v Chorvatsku, na hranicích fronty, v obchodech fronty, u vody hromady lachtanů s plechovkou v ruce a samozřejmě prázdniny, kam s dětmi? Polovina lidí na HO, druhá polovina na OČR, dovolené na úřadech, v nemocnicích, člověk nic nezařídí.
Očekává se, že člověk musí stihnout aspoň 2 dovolené a děcka aspoň 3 tábory, je přece léto neee, přece se nebudeme chovat normálně.

Příspěvek je míněn se stejnou nadsázkou jako ten můj předchozí.

a to si vem podzim, ta deprese!! TEN ZMAR!!! :lol: září shon, škola, nestíhačka, podzimní prázdniny, s kterými stejně nikdo neví co dělat, to žloutnoucí a hnijící listí, stromy umírají, my myslíme na mrtvé, halloween, všechno morbidní, dny se krátí a mění se nám zimní čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.12.23 22:52
@Sedmnactnulajedna píše:
Nic nechtějí, nic nekupuju. Možná kafe, pro formu. Anebo se můžeš vytasit s kyticí. Manželce z lásky a tchýní ze soucitu. Nebo nic, proč ne.
Jo, pro dítě budeš hustej frajer, když to nebudete slavit :palec:.Existuje taková teorie, jak se člověk chová k ostatním. Od totálního sobectví až po totální obětování se ostatním. To se během života mění - vyvíjí. A víš co je nejvyšší stupeň? Když se obětuješ ne proto, že musíš, ale proto, že chceš. Protože v tom vidíš vyšší smysl než svůj vlastní zájem. A dokážeš v tom najít uspokojení. Mnoho lidí se na tuhle úroveň nikdy nedostane.
V tvém konkrétním případě by to znamenalo, že bys měl nefalšovanou radost z toho, že dítě je šťastné, tchýně nebyla na Vánoce sama, manželka je spokojená (nebo co já vím, co by vlastně chtěla, to nezmiňuješ), a ještě by sis vyhradil něco pro sebe, abys i ty měl kus vlastní pohody.
Vím, je to těžké, někdy až nemožné, ale takové zralé a moudré a vyrovnané…

víš kdy se do tohohle zenu člověk může dostat? jen tehd, je-li štastný. Opravdu šťastný, má naplněný život, má vše co si přál, a tudíž může z toho brát… ale neříkala bych tomu uplně oběť.
Někdo má vysoké ambice a spoustu nesplněných věcí a ten holt bude větší „sobec“, a někdo má nízké nároky, je spokojený s málem a daleko rychleji má šanci se do toho spokojenýho zenu kdy ho baví naplňovat radost ostatním, dostane. Babičky (některé) tohle někdy mají, protože to souvisí s vědomím podzimu života. někdy matky, které si splnily své životní poslání a jiné nemají. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.12.23 22:53

Prostě kdo je sám v nějkém těžším deficitu, tohle dělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.12.23 22:54
@Sadman píše:
Pro tchýni nic nemám, pro manželku nic nemám, nevím, co jim mám kupovat. Nic nechtěj, já nic nechci.

A nedá se to domluvit bez dárků? My to tak máme domluvený - dárky jenom pro děti. No jedině, že někdo někomu něco chce hrozně moc dát. Poněkud to zjednodušuje situaci. A dárky pro děti s předstihem, takže se tě pak vánoční shon netýká.

Já jako dítě vánoce nesnášela. Tolik povyku a nervů kvůli jedné večeři :roll:. Ale teď s dětmi se mi líbí - všichni máme rádi stromeček a světýlka :lol:. A nic nehrotíme, žádný špeci úklid, ani nepečeme. Děláme si prostě fajnovou večeři.

• Citovat
  • Upravit
34322
7.12.23 22:57
@cecetka píše:
Přesně tak. Advent ještě OK, ale leden, únor… fuj :zed:

Cas vyrazit na lyze, damy :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.12.23 23:02
@cecetka píše:
@Sadman A mě zase děsně štve Silvestr. Tak ho ingnoruju. :jazyk:

Taky už roky ignoruji sylvestr. Spoustu z nich jsem strávila ve stáji uklidňováním koní. Fakt ty vejvary a chlastačky nemusím. Jako puberťáci jsme někdy chodili s kakaem do lesa a vylézali na televizní věži. To bylo super. Zato 1.1. ráno miluji. Všichni někde zalezení a všude takový Klid. Docela dost let jsme měli tradici ranní vyjížďky na koni. To jsem naprosto milovala, to Ticho všude na pozadí, lidi zalezení. Teď už koně nemáme, tak chodíme aspoň na procházku.

• Citovat
  • Upravit
2721
7.12.23 23:20
@Niemeyer píše:
víš kdy se do tohohle zenu člověk může dostat? jen tehd, je-li štastný. Opravdu šťastný, má naplněný život, má vše co si přál, a tudíž může z toho brát… ale neříkala bych tomu uplně oběť.
Někdo má vysoké ambice a spoustu nesplněných věcí a ten holt bude větší „sobec“, a někdo má nízké nároky, je spokojený s málem a daleko rychleji má šanci se do toho spokojenýho zenu kdy ho baví naplňovat radost ostatním, dostane. Babičky (některé) tohle někdy mají, protože to souvisí s vědomím podzimu života. někdy matky, které si splnily své životní poslání a jiné nemají. atd…

Ne-e. Nejde o žádný zen, jde o překonání fáze „vlezte mi všichni na záda“ a fáze „musím a, b, c,… z“, protože se to čeká, a vstup do fáze „dělám to, co mi dává největší smysl v širokém kontextu, jsem ochoten a schopen pečovat o své potřeby i o potřeby ostatních“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová