Antivaxer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
7.12.21 12:04
@inkakřivák píše:
A proto jim v Kyjově zemřely dvě těhotné, co?

Přesně, neznám zdravotní stav zakladatelky, ale pokud nemá žádnou zásadní nemoc a těhotenství probíhá ok, byla chyba se neočkovat. Možná nebylo dobře dát na radu jedné obvodní gynekoložky… Já se nechala očkovat v létě, v 28. a 33. týdnu. Konzultovala jsem to s několika lékaři (praktik, pediatr, dva gynekologové z toho jedna z porodnice, kde viděla, jak covid u těhotných umí vypadat) plus jsem dohledávala zkušenosti ze států, kde těhotné očkovali už delší dobu. Btw. "S těhotnými radši nic nedělat " je postulát v ČR, ale konečně je shledáván jako zbytečně předpos…ny a mnohdy kontraproduktivní. V zahraničí je doporučované očkování v gravidite proti černému kašli-je pak chráněno i dítě a pokud je zvýšený výskyt, tak i proti chřipce.
Zakladatelce je to už k ničemu, ale někomu dalšímu to možná pomůže…
Ono covid v těhotenství není sranda. Může ohrozit i plod, mám v okolí případ, kdy přišli o dítě v 34tt kvůli tromboze pupečníku, velmi pravdepodobne v souvislosti s těžším covidem matky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
7.12.21 16:11
@Venetia píše:
vsak jo…na to bych nepřistoupila…bud přijdou na navstevu nebo pozvou mne, ale na procházky at si chodi sami

Však jo…na to bych zas nepristoupila já. Tobě jde o prd, těhotné snase jde o zdraví její a jejího miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
7.12.21 16:49
@Joyeee píše:
Však jo…na to bych zas nepristoupila já. Tobě jde o prd, těhotné snase jde o zdraví její a jejího miminka.

To chapu.. Tak az bude v pohode, tak jiste da vedet a muze se pokracovat dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.12.21 00:13
@Venetia píše:
vsak jo…na to bych nepřistoupila…bud přijdou na navstevu nebo pozvou mne, ale na procházky at si chodi sami

Počkej, ale Ty nevíš, že virus snadněji chytneš v místnosti než na čerstvém vzduchu? Nechceš to pobrat ani trošku mikrobiologicky? Jenom vztahově? :-) Že „bude po tvým“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.12.21 00:14
@Joyeee píše:

Souhlasím.
A umínění a zadubení příbuzní ať si táhnou jiným směrem. Někdy se člověk nestačí divit, co přízemnosti a hlouposti v lidech je.
Nedávno se „náš“ tchán zase na kohosi z rodiny urazil, protože ten člověk se mu slušně omluvil, že za ním přijede příště. Osobně se té rodině divím, že ho už konečně nekopnou do zadele, na toho člověka bych neměla nervy. Naštěstí se vidíme 2× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
10.12.21 04:33
@Cimada píše:
Počkej, ale Ty nevíš, že virus snadněji chytneš v místnosti než na čerstvém vzduchu? Nechceš to pobrat ani trošku mikrobiologicky? Jenom vztahově? :-) Že „bude po tvým“?

Ne, ja na nic netlacim. Az uznaji za vhodne se zase schazet, tak se muze pokracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.12.21 13:04
@Venetia píše:
Ne, ja na nic netlacim. Az uznaji za vhodne se zase schazet, tak se muze pokracovat.

Jasně, akorát že jsi odmítla hypotetický návrh na venkovní setkání :-).
Stejně si myslím, že pokud každý člověk (teď mám na mysli tchánovce) žije zdravě svým způsobem života, ať už dělá cokoliv, tak nebude brát nijak dramaticky to, že se s nimi mladí chtějí sejít jen občas. Může nám být po těch našich potomcích smutno, ale musíme přece vnímat, že mají svůj vlastní život, okruh svých kamarádů atd. Tak proč bych si dávala ultimáta. To ty mladé jedině znechutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
10.12.21 13:20
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.

To jsem viděla u své mamky ty blábolo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
10.12.21 13:28
@Cimada píše:
Jasně, akorát že jsi odmítla hypotetický návrh na venkovní setkání :-).
Stejně si myslím, že pokud každý člověk (teď mám na mysli tchánovce) žije zdravě svým způsobem života, ať už dělá cokoliv, tak nebude brát nijak dramaticky to, že se s nimi mladí chtějí sejít jen občas. Může nám být po těch našich potomcích smutno, ale musíme přece vnímat, že mají svůj vlastní život, okruh svých kamarádů atd. Tak proč bych si dávala ultimáta. To ty mladé jedině znechutí.

To neni moje diskuze, jen jsem zachytila mozne spolecne znaky. Nijak dramaticky to neberu, proste kdyz je cas a chut tak se sejit, kdyz ne nic se nedeje
Ven mne nikdo nezve v tyhle zimě nastesti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
10.12.21 14:00
@Venetia píše:

A do té doby je teda radši neuvidis vůbec, než abys s ohledem na situaci snachy ustoupila a viděli jste se aspoň venku? Takže když nebude po tvém, tak nebude radši vůbec nic. Nejsi moje tchyně? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
10.12.21 14:22
@Joyeee píše:
A do té doby je teda radši neuvidis vůbec, než abys s ohledem na situaci snachy ustoupila a viděli jste se aspoň venku? Takže když nebude po tvém, tak nebude radši vůbec nic. Nejsi moje tchyně? :lol:

O mne to neni!! Mne nikdo nikam nezval :D
Jen mi napadlo, ze od te doby co je tehotna jsem ji moc neviděla, tak muze mit třeba stejny duvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.12.21 15:28
@Venetia píše:
To neni moje diskuze, jen jsem zachytila mozne spolecne znaky. Nijak dramaticky to neberu, proste kdyz je cas a chut tak se sejit, kdyz ne nic se nedeje
Ven mne nikdo nezve v tyhle zimě nastesti :D
:D
Ano, taky mám to štěstí. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.12.21 15:29
@Joyeee píše:
Takže když nebude po tvém, tak nebude radši vůbec nic. Nejsi moje tchyně? :lol:

To by mě fakt zajímalo, proč jsou ty tchyně takové krůty. :D Jako by nikdy nebyly mladé. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
10.12.21 15:59
@Cimada píše:
To by mě fakt zajímalo, proč jsou ty tchyně takové krůty. :D Jako by nikdy nebyly mladé. :think:

Zejo :D ale jakou to ma spojitost s timto tematem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.21 19:57

@Hazentla no dívej, to si musí každý rozhodnout sám. Vakcína není vitamín, aby sis ji mohla jen tak na pohodu píchnout a automaticky by to znamenalo dobře. Rizika tam jsou. Zvýšeným rizikem závažného průběhu je u těhotných žen věk nad 35 let, obezita, diabetes, další závažná onemocnění. Já jsem mimo tuto kategorii, covid už jsem navíc prodělala. Že některá těhotenství s těžkým průběhem covidu dopadají špatně - je hrozný. Proto dodržuji absolutní izolaci, to je dobrá alternativa k očkování.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová