Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nuklear90 píše:
Mam těhotnou sestru, pokud po porodu půjdeme na návštěvu, tak já i jako očkovaná si pro jistotu udělám test, rodiče švagra i naši to udělají úplně stejně. Na konci jara, až nebude tolik nakažených, tak se budeme vídat zase normálně. Taky je možné, že zase zavřou okresy a kontakt nebude vůbec.
No jo no, jsem pripravena na cokoliv, jejich vec
@Venetia píše:
Stejne by mne zajimalo, proc tu u nekterych proběhne v pohode a jini konci v nemocnicich. To prece musi necim byt.
Každý z nás má jinou imunitu, jiné genetické předpoklady, žije jiným způsobem života (někdo víc odpočívá, jiný maká do úmoru), chytne menší či větší virovou nálož někde v prostorách - prostě lidé jsou různí a situace taky.
Zakladatelko, je mi to líto, že jsi „vyfasovala“ takového tchána. Jak ho popisuješ, připadne mi s prominutím poněkud méně bystrý a ani není dost slušný. Přeji Ti hodně štěstí.
Nečetla jsem diskusi, ale naočkuj se, prosím. Veškeré vědecké studie vycházejí, že pro těhotné je covid mnohem mnohem rizikovější než vakcína. Udělej si vlastní research, nejlépe v anglojazyčných článcích, jestli mluvíš anglicky.
Mám těhotnou kamarádku, stejný případ, gynekoložka ji očkování nedoporučila.. poradila jsem jí, ať si přečte studie, udělala to a naočkovala se.
Mám známou v hradecké nemocnici… prý každý 5. člověk na JIP je těhotná…
Delta je svině.
@FialovaZizala píše:
Nečetla jsem diskusi, ale naočkuj se, prosím. Veškeré vědecké studie vycházejí, že pro těhotné je covid mnohem mnohem rizikovější než vakcína. Udělej si vlastní research, nejlépe v anglojazyčných článcích, jestli mluvíš anglicky.
Mám těhotnou kamarádku, stejný případ, gynekoložka ji očkování nedoporučila.. poradila jsem jí, ať si přečte studie, udělala to a naočkovala se.Mám známou v hradecké nemocnici… prý každý 5. člověk na JIP je těhotná…Delta je svině.
Nevím… Slovíčko „prý“ hraje zásadní roli a odhaduji, že doktorky taky umějí anglicky a snad se aspoň trochu průběžně vzdělávají. A i v těch anglických textech člověk nenajde vždycky jen pravdu. ![]()
Já bych naopak doma hodně tvrdě vyžadovala totální dodržování všech opatření. Papínek se synáčkem to snad nějakých pár týdnů bez sebe vydrží, případně po návratu z návštěvy u nich (samozřejmě nejen u nich) ať mladej dodržuje všechno, co může zabránit přenosu viru.
Ať je naše laické povědomí o účinnosti vakcíny v těhotenství jakékoliv, nezapomínej, že reakce na zaočkování nemusí být zrovna příjemná, když nastoupí teploty atd., těhotné to přece jen může zkomplikovat život.
Doma by absolutně všichni měli nastávající maminu respektovat.
@Cimada píše:
Nevím… Slovíčko „prý“ hraje zásadní roli a odhaduji, že doktorky taky umějí anglicky a snad se aspoň trochu průběžně vzdělávají. A i v těch anglických textech člověk nenajde vždycky jen pravdu.
Já bych naopak doma hodně tvrdě vyžadovala totální dodržování všech opatření. Papínek se synáčkem to snad nějakých pár týdnů bez sebe vydrží, případně po návratu z návštěvy u nich (samozřejmě nejen u nich) ať mladej dodržuje všechno, co může zabránit přenosu viru.
Ať je naše laické povědomí o účinnosti vakcíny v těhotenství jakékoliv, nezapomínej, že reakce na zaočkování nemusí být zrovna příjemná, když nastoupí teploty atd., těhotné to přece jen může zkomplikovat život.
Doma by absolutně všichni měli nastávající maminu respektovat.
Zlatý voči… Určitě to tak není vždycky…
I tady je vidět příklady, kdy se lidi vydávaj za odborníky a díky špatnejm překladům jsou hodinky-holínky, potomci-pitomci, atd…
A když někdo uvělá z viru virvál a pár podobnejch kravin a pár fanatiků bezmezně věří tomuto rádobyodborníkovi, je prů. ser na světě…
I v reálu jsem potkal pár takových „odborníků“ v různých oborech, včetně doktorů medicíny…
![]()
Měli jsme to podobně. S manželem jsme se i pohádali. Na jaře chtěl jet k rodičům. Ze strachu o dítě a jeho jsem mu to zakázala. Jinak by přivezl covid!
Chtěla jsem se taky naočkovat v těhotenství. Všichni mi to zakazovali.
Ještě v šestinedělí (i přes nedoporučení od praktika) jsem si došla na očkování. A hořce litovala, že jsem nešla těhotná.
Mám alergie a po poslední davce tetanu jsem měla celkem slušnou alergickou reakci. Takže jsem v očkovacím centru šla na rozhovor k lékaři. Ten mi rekl, že novorozenci protilátky kojením nepředám (je ještě na to moc malý) a že je škoda, že jsem nešla jako těhotná. Syn by teď měl protilátky a já nehysterčila, co když chytíme covid.
@bse.pedro píše:
Zlatý voči… Určitě to tak není vždycky…I tady je vidět příklady, kdy se lidi vydávaj za odborníky a díky špatnejm překladům jsou hodinky-holínky, potomci-pitomci, atd…
A když někdo uvělá z viru virvál a pár podobnejch kravin a pár fanatiků bezmezně věří tomuto rádobyodborníkovi, je prů. ser na světě…
![]()
![]()
![]()
I v reálu jsem potkal pár takových „odborníků“ v různých oborech, včetně doktorů medicíny…
![]()
Však nikde netvrdím dogmaticky, že existuje jen jeden model. Po Tebou vytučněném dodávám větu, kterou jsi už nevytučnil a tím se ten obraz sdělení dost posunul.
@Venetia píše:
Mam tez tehotnou snachu… Mam pocitat s tim, ze ji uvidim az skonci covid nebo odroste vnouce?
Achjo. Přečti si to ještě jednou znova. Nikdo jí neřekl, že se vůbec neuvidíme. Jen jsme jí poprosili a vysvětlili, že za této situace se nechceme vídat doma a půjdeme se radši třeba projít.
@Joyeee píše:
Achjo. Přečti si to ještě jednou znova. Nikdo jí neřekl, že se vůbec neuvidíme. Jen jsme jí poprosili a vysvětlili, že za této situace se nechceme vídat doma a půjdeme se radši třeba projít.
vsak jo…na to bych nepřistoupila…bud přijdou na navstevu nebo pozvou mne, ale na procházky at si chodi sami
@Venetia píše:
vsak jo…na to bych nepřistoupila…bud přijdou na navstevu nebo pozvou mne, ale na procházky at si chodi sami
No ty nejsi ta, která teď určuje pravidla.
@Quertizop píše:
No ty nejsi ta, která teď určuje pravidla.
pravidla určuji obě strany, pokud je mi známo
@Venetia píše:
pravidla určuji obě strany, pokud je mi známo
Tak to je ti známo blbě.
@Quertizop píše:
Tak to je ti známo blbě.
A co mi je znamo blbe?
@Anonymní píše:
Zdravím,V rodině máme malé rozepře a potřebuju názor zvenčí.
Za měsíc mám termín porodu a NEjsem očkovaná proti covidu /chtěla jsem, ale moje gynekoložka nedoporučuje jakékoliv očko v těhotenství, tak jsem na ni dala/.
Mluví se o tom, že jsou těhotné dost rizikové, jsem tedy doma a dodržuju samoizolaci.
Problém mám s tchánem, je takový dost extrémistický popírač a proti všem opatřením, neočkován, nenosí roušku nikam, nadále lítá po hospodách… ale pořád chce, ať se stavíme na oběd, ať přijedeme péct cukroví apod. No já bych ale opravdu nerada teď před porodem covid chytla, a tak na návštěvy nejezdím, posílám jen manžela. Ten to moc nechápe a dnes se už dost naštval, že prostě pojedu a nebudu ROZVRACET RODINU. Teď nad tím přemýšlím, dost mě to mrzí, protože to tak není. Jen se nechci zbytečně vystavovat riziku a komplikacím, jen proto, že tchán na žádný covid nevěří.
Co s tím? Nepřeháním?
Normální je, že manžel/manželka má hájit integritu páru proti inherenci své původní rodiny. Tedy on tě, vaše dítě a váš vztah má bránit proti případnému zasahování zvenčí, včetně zasahování svých příbuzných.
Jeho rodina jste teď vy dva a vaše dítě/vaše děti.
Tohle by mělo být jasné už před vstupem do manželství. Ať si to srovná v hlavě aspoň dodatečně, jestli mu to nebylo jasné dosud.
Edit: S ohledem na to, co naposledy napsala konvalinka, bych se nechal očkovat, kdybych byl těhotnej.