Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkilus Tak jedno to asi nema, protoze tchan zrejme sebe nijak nechrani. To ze se neockuje, budiz, ale nenosi respirator, lita po hospodach? To je naprosta bezohlednost. Mam mamu v Brne na covid oddeleni, je zdravotni sestra a neco takovyho ji rict, ze “je to jedno” tak si myslim, ze uz ji rupnou nervy.
Jako očkovaný bude taky všude lítat, bude sedět v hospodě taky bez roušky a stejně se nakazí. Akorát on může mít lehčí průběh. Ale nakazí v rodině ty kteří očkování nejsou tak jako tak.
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.
No vidíš a já mám bohužel v okolí případ, kdy to dobře nedopadlo ![]()
Podle mého jsi zodpovědná, tchána komentovat nebudu. Jinak nevím, zda má extra smysl tam posílat jen chlapa, ten ti to může taky domů dotáhnout. Pochybuju, že má u taťky celou dobu na sobě respirátor 🤷🏻♀️ Nebo aj z práce apod.
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.
A proto jim v Kyjově zemřely dvě těhotné, co?
Řekla bych, že jsi rozumná. Manželovi znovu vysvětlí svůj názor a dělej podle sebe. Jsme očkování, a přesto opatření dodržujeme, všichni.
Manžel to slyší neustále od tebe i od tchána, tak co měl dělat? Vybouchl. Ty jsi podle mě přehnaně hysterická a zbytečně se ohrožuješ kvůli názoru jednoho lékaře a tvůj tchán zase zbytečně riskuje a měl by brát ohled. Sešli jste se v blbý čas na blbém místě.
A to počkej, až se to malé narodí a tchánovi taky bude nějaká tvoje osobní karanténa jedno. Nemyslím, že by si ani potom dával větší pozor a určitě budete mít zase střet zájmů, že „rozvracíš rodinu“ protože chceš, aby dítě nic nechytlo.
Máte to holt blbě nastavené.
@inkakřivák třeba dvě ženy umřely, třeba ne. Je potřeba ale uvádět úplné informace - věk, váhu, přidružené problémy atd a hlavně ZDROJE. To, že někdo umře těhotný neznamená, že za to může těhotenství. Těhotenství je na covid rizikové, o tom není žádný pochyb, proto se to očkování povolilo.
A to nejsem nějaký propagátor očkování, jen nemám ráda, když lidé uvádí něco a je to takové plácání bez kompletních informací.
@Mkilus jako očkovaná nikde nelítám a dodržuji co se dá. A nejsem ani zdaleka jediná.
Za me delas dobre. Zvlast, pokud jak rikas, se tchan nijak nechrani. Ted to lita zase dost, nikdy nevis. Manzelovi bych se to proste nejak snazila vysvetlit. V dnesni dobe to je snad pochopitelne. Je normalni, ze nechces ohrozit dite. Zkuste si nad tim nejak v klidu popovidat.
@JanaDaR píše:
@Mkilus jako očkovaná nikde nelítám a dodržuji co se dá. A nejsem ani zdaleka jediná.
Jako očkovaná je mi to úplně jedno. Máme doma dítko v 8 třídě, které stejně s kamarády všude běhá. A nebudeme ji omezovat v dětství, aby seděla doma. Ta už to ze školy donesla. S tím se počítat musí. A já jako očkovaná na RD nikam moc nechodím a momentálně mám taky Covid. Takže pro mě za mě každý dle svého. Ale kazdy to může chytnout. A nebudeme žít dalších 10 let v izolai.
@Anonymní píše:
Zdravím,V rodině máme malé rozepře a potřebuju názor zvenčí.
Za měsíc mám termín porodu a NEjsem očkovaná proti covidu /chtěla jsem, ale moje gynekoložka nedoporučuje jakékoliv očko v těhotenství, tak jsem na ni dala/.
Mluví se o tom, že jsou těhotné dost rizikové, jsem tedy doma a dodržuju samoizolaci.
Problém mám s tchánem, je takový dost extrémistický popírač a proti všem opatřením, neočkován, nenosí roušku nikam, nadále lítá po hospodách… ale pořád chce, ať se stavíme na oběd, ať přijedeme péct cukroví apod. No já bych ale opravdu nerada teď před porodem covid chytla, a tak na návštěvy nejezdím, posílám jen manžela. Ten to moc nechápe a dnes se už dost naštval, že prostě pojedu a nebudu ROZVRACET RODINU. Teď nad tím přemýšlím, dost mě to mrzí, protože to tak není. Jen se nechci zbytečně vystavovat riziku a komplikacím, jen proto, že tchán na žádný covid nevěří.
Co s tím? Nepřeháním?
máš to za pár a s ohledem na 20tis. nakažených bych to řešila úplně stejně jako ty. Manžel ani tchán by s covidem pak rodit nemuseli a mít nakaženého novorozence taky nechceš. Za sebe a své dítě jsi odpovědná jen ty sama, nenech se ukecat do něčeho co sama nechceš a rozhoduj se podle sebe. Držím palce…
@Mkilus píše:
A nemáte to jedno? Třeba přestat řešit očkované x neockovane. I když by byl manžel očkovaný tak vám covid donese domů úplně stejně jako neockovany!!
To samozřejmě není pravda. Očkování není dokonalý štít jak se občas někde tvrdí, když chtějí podpořit očkování, ale není ani úplně neúčinný, jak zase tvrdí jiní… Dělá ochranu asi 50% před tím, že to dostaneš a dokonce snižuje pravděpodobnost na 25%, že to předáš dál… takže varianta - neočkovaný to přenese od nemocného na někoho dalšího neočkovaného je asi 80%, varianta, že očkovaný to přenese od nemocného na dalšího neočkovaného je 10% a pokud ten by byl zase očkovaný, už je to jen 5%. Proto i očkovaní mají tako rozsáhlá „práva“… ví se, že to mohou roznášet, ale to množství je radikálně menší.
@Mkilus možná kdybys tu rýmičku prodělala jako já, budeš uvažovat jinak. Možná budeme dalších deset let žít ještě v něčem horším, to teď asi těžko říct.
@Anonymní píše:
Jojo. S tímto chodili v Itálii na tzv. COVid party. Pak se všichni divili, kde se berou ve velkým mladí na JIP v místní nemocnici. Každej si myslel, jak dostane rymycku a 2× zakasle a ma klid od všeho a ono občas…