Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tak závidím těm, u kterých je covid horší rýma.
Mám v okolí maminku, která to chytla ještě těhotná a výsledek byl tři měsíce v umělém spánku, částečné ochrnutí a po lázních jak tak chození s tím, že nohy pořád necítí. Opravdu vy, co máte tak dobrý průběh, buďte rádi.
@Malineka píše:
@inkakřivák třeba dvě ženy umřely, třeba ne. Je potřeba ale uvádět úplné informace - věk, váhu, přidružené problémy atd a hlavně ZDROJE. To, že někdo umře těhotný neznamená, že za to může těhotenství. Těhotenství je na covid rizikové, o tom není žádný pochyb, proto se to očkování povolilo.
A to nejsem nějaký propagátor očkování, jen nemám ráda, když lidé uvádí něco a je to takové plácání bez kompletních informací.
Je to vyjádření primáře kyjovské nemocnice. Měli nakažené tři těhotné. Dvě zemřely. Myslíš, že si to vymyslel? A skutečně na rýmu zemřelo někdo tolik lidí po celém světě?
@Myšák24 My máme mrtvého padesátiletého manželova bratra. Doma desetiletý kluk. On si to bohužel taky myslel. Že rymicka ho nepoloží.
@Mkilus píše:
Jako očkovaná je mi to úplně jedno. Máme doma dítko v 8 třídě, které stejně s kamarády všude běhá. A nebudeme ji omezovat v dětství, aby seděla doma. Ta už to ze školy donesla. S tím se počítat musí. A já jako očkovaná na RD nikam moc nechodím a momentálně mám taky Covid. Takže pro mě za mě každý dle svého. Ale kazdy to může chytnout. A nebudeme žít dalších 10 let v izolai.
Takhle napsane to vypada jako ze mas covid a holka litá bez omezeni kde se dá ![]()
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.
Jak u koho. U nás to žádná jenom rýma nebyla. A to jsme byli zdraví, fit a v psychické pohodě a jsme mladí. Byt těhotná před nebo po porodu bych v té době rozhodně být nechtěla. Stačilo mít doma dvě děti na distanční a jedno 2 lete batole, a měli jsme dost. Manžel se hospitalizaci vyhnul díky lékům. Nejslabší průběh měla moje 70 letá mamka, chytla to až po první dávce.
K tématu..chápu, že se bojíš, já bych se bála taky. Není to rýma a není sranda být nemocná před porodem a v šestinedělí. Člověk se má v tu dobu chránit, i když nejde o covid. Rodina by to měla respektovat.
@Mkilus píše:
@jagisJako očkovaný bude taky všude lítat, bude sedět v hospodě taky bez roušky a stejně se nakazí. Akorát on může mít lehčí průběh. Ale nakazí v rodině ty kteří očkování nejsou tak jako tak.
tak snad v rodine by s nejakou pravdepodobnosti nakazil i naockovane ne? a je hloupost, ze by nakazil jen neockovane… myslim, ze mnozi neockovani maji jiz proti covidu prirozenou imunitu, bohuzel v tomhle absurdistanu se prirozene protilatky neuznavaji ![]()
Nepřeháníš podle mě. Nejvíc by mě mrzela reakce manžela. Trápila bych se tím, že se o nás s mimi nebojí
@inkakřivák Taky otřesné.
Jenomže do některých lidí můžete hučet jak do dubu a je to marné. Už jsem to vzdala. Nebudu se rozčilovat.
@markytka3 Kdyby bylo jasné, jaká hladina a na jak dlouho chrání, tak by to uznávali. Tchýně je právě v té sledované skupině, chodí na odběry pravidelně, ale studie ještě zdaleka není u konce. Mně samotné by se to hodilo. Mám po covidu i po očkování, a úplně se mi za 5 měsíců do další dávky nechce, kdyby to šlo jinak.
@markytka3 píše:
tak snad v rodine by s nejakou pravdepodobnosti nakazil i naockovane ne? a je hloupost, ze by nakazil jen neockovane… myslim, ze mnozi neockovani maji jiz proti covidu prirozenou imunitu, bohuzel v tomhle absurdistanu se prirozene protilatky neuznavaji
Samozřejmě že nakazí i očkované. Celá záležitost s Covidem už je přehnaná. Bohužel za mě kdo se chtěl očkovat, tak se očkovat a kdo nechce tak ať se buď ulizoluje na dalších x let sám někde do lesa. Ale měly by přestat útoky očkovaný x neockovany. Je to jedno. Tak jako tak ho chytnu a tak jako tak ho můžu přenášet.
Manželovi zemřel na jaře 40 letý kolega. Kamarádky 20 letý brácha, sportovec, skončil na Jip, po několika měsících má pořád následky. Ne, to fakt člověk nechce. ![]()
@Mkilus píše:
A nemáte to jedno? Třeba přestat řešit očkované x neockovane. I když by byl manžel očkovaný tak vám covid donese domů úplně stejně jako neockovany!!
To je sice pravda, ale proč tomu chodit naproti, ne?
@K. Rocánková píše:
Takhle napsane to vypada jako ze mas covid a holka litá bez omezeni kde se dá
Ano mám Covid. A dcera může chodit ven s kamarády!!!
@Mkilus píše:
Ano mám Covid. A dcera může chodit ven s kamarády!!!
Tohle už je fakt na Darwinovu cenu.
![]()
Rodiče jejích kamarádů budou určitě u vytržení až se to dozví.
@Parninas píše:
Tohle už je fakt na Darwinovu cenu.![]()
![]()
Rodiče jejích kamarádů budou určitě u vytržení až se to dozví.
Dcera měla covid před 5 týdny. Takže klid a nohy v teple ![]()