Antivaxer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13949
24.11.21 09:38

:roll: i ten největší popirac by snad mohl pochopit, že těhotná ženská bude opatrnější. I kdyby si v hlavě myslel, že přehání.

Já jsem si covid strihla kousek před termínem porodu a jako většina bez problémů. Ale když jsem se to dozvěděla, byla jsem slušně vykolejená. Takový stres proste nechceš. Pak každý den izolace jsem byla opatrná, jen abych náhodou kvůli něčemu nezačala rodit. Už jen to! Nedej bůh kdyby byl horší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
24.11.21 11:35
@Anonymní píše:
Zdravím,V rodině máme malé rozepře a potřebuju názor zvenčí.
Za měsíc mám termín porodu a NEjsem očkovaná proti covidu /chtěla jsem, ale moje gynekoložka nedoporučuje jakékoliv očko v těhotenství, tak jsem na ni dala/.
Mluví se o tom, že jsou těhotné dost rizikové, jsem tedy doma a dodržuju samoizolaci.
Problém mám s tchánem, je takový dost extrémistický popírač a proti všem opatřením, neočkován, nenosí roušku nikam, nadále lítá po hospodách… ale pořád chce, ať se stavíme na oběd, ať přijedeme péct cukroví apod. No já bych ale opravdu nerada teď před porodem covid chytla, a tak na návštěvy nejezdím, posílám jen manžela. Ten to moc nechápe a dnes se už dost naštval, že prostě pojedu a nebudu ROZVRACET RODINU. Teď nad tím přemýšlím, dost mě to mrzí, protože to tak není. Jen se nechci zbytečně vystavovat riziku a komplikacím, jen proto, že tchán na žádný covid nevěří.
Co s tím? Nepřeháním?

Já mám obecně zkušenost, že chronický odmítač čehokoliv je obvykle člověk, který je v životě nespokojený, ublížený, s pocitem, že má osudem podělanej život. A teď má pocit, že když bude na všechno kašlat, tak si toho někdo všimne a on bude moct říct „To máte za to“. Já dokážu pochopit i to, že má někdo respekt z očkování. Pokud ale začne zpochybňovat zahlcenost nemocnic, tak je to blb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
24.11.21 13:11
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.

plácáš voloviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.11.21 13:40
@andelka83 píše:
@markytka3 Kdyby bylo jasné, jaká hladina a na jak dlouho chrání, tak by to uznávali. Tchýně je právě v té sledované skupině, chodí na odběry pravidelně, ale studie ještě zdaleka není u konce. Mně samotné by se to hodilo. Mám po covidu i po očkování, a úplně se mi za 5 měsíců do další dávky nechce, kdyby to šlo jinak.

to same je prece i u ockovanych 🙈 tam se to nevi stejne… u kazdeho jedince je chovani protilatek jine… dle meho dalsi alibisticke kecy vlady proc neuznavat prirozene ziskane protilatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13949
24.11.21 13:53

@markytka3 protilatky už neuznavaji ani tam, kde dřív ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18013
24.11.21 14:00
@Anonymní píše:
Zdravím,V rodině máme malé rozepře a potřebuju názor zvenčí.
Za měsíc mám termín porodu a NEjsem očkovaná proti covidu /chtěla jsem, ale moje gynekoložka nedoporučuje jakékoliv očko v těhotenství, tak jsem na ni dala/.
Mluví se o tom, že jsou těhotné dost rizikové, jsem tedy doma a dodržuju samoizolaci.
Problém mám s tchánem, je takový dost extrémistický popírač a proti všem opatřením, neočkován, nenosí roušku nikam, nadále lítá po hospodách… ale pořád chce, ať se stavíme na oběd, ať přijedeme péct cukroví apod. No já bych ale opravdu nerada teď před porodem covid chytla, a tak na návštěvy nejezdím, posílám jen manžela. Ten to moc nechápe a dnes se už dost naštval, že prostě pojedu a nebudu ROZVRACET RODINU. Teď nad tím přemýšlím, dost mě to mrzí, protože to tak není. Jen se nechci zbytečně vystavovat riziku a komplikacím, jen proto, že tchán na žádný covid nevěří.
Co s tím? Nepřeháním?

Neprehanis. Mas plne pravo se vynout navstevam, pokud je povajes za rizikove. Nikto, ani tvuj manzel, te nemuze nutit jezdit na navstevy proti tve vuli. Tchanovi nic nevysveltuj, kdyz neni schopny pochopit, ze jeho chovani je rizikove i pro okoli. (A neni to o ocko - neocko, sobci jsou na obou stranach, jsou i na strane ocko lidi, kteri nedorzuji barierova gesta, protoze jsou ockovani :zed: ). Omluv se slusne z navstevy a nikam nechod. :kytka: Pokud nechapou, nevysvetluj vic, nevycerpavej se problemami jinych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.11.21 16:52
@Mkilus píše:
Ano mám Covid. A dcera může chodit ven s kamarády!!!

presne na takove nechapave a mene inteligentni lidi by se meli odbornici zamerit a polopaticky jim vysvetlit jak se zodpovedne chovat 🙈 misto toho poradaji inkvizitorsky hon na neockovane… :nevim:… a nejhorsi roznaseci jim unikaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
24.11.21 17:03

Tak když tolik stojí o kontakt, můžete si zavolat ne? Každý pěkně ve svém obydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
24.11.21 17:24

@markytka3 znám i stejně se chovající neočkované. Přestaňte furt diferencovat zodpovědnost podle stavu očkování.

• Citovat
  • Upravit
769
24.11.21 18:19
@markytka3 píše:
presne na takove nechapave a mene inteligentni lidi by se meli odbornici zamerit a polopaticky jim vysvetlit jak se zodpovedne chovat 🙈 misto toho poradaji inkvizitorsky hon na neockovane… :nevim:… a nejhorsi roznaseci jim unikaji…
:) :) :D :D :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :P :P :dance: :dance: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.11.21 21:19
@JanaDaR píše:
@markytka3 znám i stejně se chovající neočkované. Přestaňte furt diferencovat zodpovědnost podle stavu očkování.

o tom zadna, vsak ja nikde nepisi, ze se maji zamerit na nechapajici ockovane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2768
25.11.21 00:31

Řiď se svou intuici, kdyz se nakazis, tchan ti jeste bude tvrdit, ze od nej to rozhodne neni. Nestoji to za to. Manzel by mel byt s tebou doma a neriskovat, ze ti to dotahne domu.

Diskusi na covid je asi milion, kazdy ma nejaky nazor. Ja ockovana jsem, moc se mi nechtelo, ale nechtela jsem to roznaset dal. To se tenkrat rikalo, ze kdo je ockovany, tak to sirit nebude. Ted uz se vi ze to sirit muzu, ale vyrazne min nez neockovany, takze za me porad dobry. V rodine jsme kvuli covidu meli umrti pred rokem.
Muj nazor je, at se kazdy rozhodne jak chce, podle sveho uvazeni. Mam v okoli lidi ockovane, i ty, kteri se ockovat proste nenechaji. Fajn, ale pak si lecbu zaplatte (pry pobyt na JIP stoji stat 30tis denne) nebo se uduste doma. Kvuli precpanym nemocnicim se nedelaji operace, nediagnostikuje se rakovina, vcas se neoperuje. Lidi s bolestmi cekaji na ortopedicke operace, ktere se posunuly. Predstava, ze nekomu zabiram misto, je mi krajne neprijemna a jen myslenka, ze nekdo zemre kvuli me, to bych nesnesla.
Sestry v nemocnicich uz nemaji trpelivost. Ja je chapu, s radosti sundavam respirator kdyz vyjdu z obchodu, natoz byt v nejakym obleku celou smenu. Po roce uz se ritime zase do pruseru, jen s nejakou dalsi vylepsenou zmutovanou verzi, proto se muzu za par mesicu ockovat znovu. A tak to bude porad dokola.
Tohle je muj nazor, nebudu to nijak rozebirat, ani vas k reakcim nevyzývam. Nevidim svetlo na konci tunelu. Nevim jestli by pomohlo, kdyby se vsichni naockovali. Nejsem epidemiolog. Ale hodne lidi ma pocit ze epidemiologove jsou a proto jsme tam, kde jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
25.11.21 02:32
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.

Ty si wůl… :roll: :roll: :roll: :zed: :zed: :zed: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wo2
2127
25.11.21 08:46

„Omylem“ jsem tu zahlédl reakci anonyma jak píše, že je covid jen horší rýma… tu rýmu, anonyme, nepřeješ svým blízkým, fakt ne.

Nevyjadřuju se zpravidla k tématům covid na soc sítích, ale po včerejším pokecu s kamarádkou…

Ve zkratce: poslední „zážitek“ mé kamarádky zdravotnice z covid ARO oddělení či jak se to teď jmenuje… teď v pondělí přivezli pána se stejným názorem zde zmíněného anonyma k nim do nemocnice. Nadával jim tam, že covid neexistuje, že výsledky testů nejsou jeho a bla bla bla a že musí domů dodělat vnukovi dřevěný domek na zahradě k narozeninám… no už ve středu ho zabalili do pytle a vnuk ho asi už neuvidí nejspíš ani v dřevěné bedně pokud je malej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.21 11:05

Zdravím, tady zakladatelka :mavam:
Děkuji všem za příspěvky a počtení, toho trolla s rýmečkou neřeším.
Situace se zatím vyřešila tak nějak sama - včera jsem měla hovor se svou doktorkou, která dost důrazně do telefonu říkala, ať se teď držím doma a nechodím nikam, ale jakože fakt NIKAM. Muž to slyšel, tak snad mou příští absenci u návštěvy bude brát jako samozřejmou.
Tchán nám zlobí čím dál víc, šel teď na vyšetření k doktorovi bez respirátoru, museli ho vyhazovat z ordinace.. no zase ostuda 8o no ptal se, jak to uděláme na Vánoce, tak mě čeká nelehký úkol, a to oznámit mu, že nijak. Je to škoda, měli jsme vždy hezké vztahy v rodině, jezdili tam rádi, ale co poslední dobou předvádí je už hodně přes čáru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová