Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gabrriel píše:
To samozřejmě není pravda. Očkování není dokonalý štít jak se občas někde tvrdí, když chtějí podpořit očkování, ale není ani úplně neúčinný, jak zase tvrdí jiní… Dělá ochranu asi 50% před tím, že to dostaneš a dokonce snižuje pravděpodobnost na 25%, že to předáš dál… takže varianta - neočkovaný to přenese od nemocného na někoho dalšího neočkovaného je asi 80%, varianta, že očkovaný to přenese od nemocného na dalšího neočkovaného je 10% a pokud ten by byl zase očkovaný, už je to jen 5%. Proto i očkovaní mají tako rozsáhlá „práva“… ví se, že to mohou roznášet, ale to množství je radikálně menší.
Tak na takhle presna cisla by me zajimal zdroj ![]()
@Anonymní píše:
Covid je jen horší rýma nic víc. Kdyby jste to od tchána chytla, tak máte alespoň na půl roku pokoj od testů a nucení k očkování.
A stejně jako horší rýma může v těhotenství vyvolat velké komplikace až předčasný porod. A to chceš! ![]()
@Mkilus píše:
Dcera měla covid před 5 týdny. Takže klid a nohy v teple
Tak to jsi mohla napsat uz kdyz jsi mi psala Ano mam covid a dcera muze chodit ven s kamarady!
Tak jsi nas usadila a ted si dej treba kavu, čti si a neškoď.
Tyjo já když si představím v jakém stavu byl manžel, když jsme to oba chytli úplně na začátku, tak si ani nechci představovat, že by podobné stavy měla těhotná žena (a ten prcek uvnitř). Jasně, chytit to může kdekoliv, ale proč tomu jít naproti.
@Parninas píše:
Tohle už je fakt na Darwinovu cenu.![]()
![]()
Rodiče jejích kamarádů budou určitě u vytržení až se to dozví.
Na Darwina ne z vice důvodů, ale je to teda slusnej materiál. Tenhle typ ockovanych taky znam. Známý, ktery mel nemocné dite a lehke priznaky, prohlásil: „Neockoval jsem se, abych drepel doma.“ A vyrazil do prace, do fitka a na pivo ![]()
@Parninas píše:
Tohle už je fakt na Darwinovu cenu.![]()
![]()
Rodiče jejích kamarádů budou určitě u vytržení až se to dozví.
Taky jsem to pochopila tak, že dcera je ve lhůtě po prodělání covidu, takže může bEz omezení všude. Těžko bude mít po pár týdnech reinfekci od matky.
@K. Rocánková píše:
Tak to jsi mohla napsat uz kdyz jsi mi psala Ano mam covid a dcera muze chodit ven s kamarady!
Tak jsi nas usadila a ted si dej treba kavu, čti si a neškoď.
Ráda škodím. Mám z toho příjemně hřejivý pocit ![]()
@Ba-stet píše:
Na Darwina ne z vice důvodů, ale je to teda slusnej materiál. Tenhle typ ockovanych taky znam. Známý, ktery mel nemocné dite a lehke priznaky, prohlásil: „Neockoval jsem se, abych drepel doma.“ A vyrazil do prace, do fitka a na pivo
Tak to jsou taky blbci, co nechápou základní mechanismy té vakcíny.
Když řeknu, že je jedno špatný, tak neznamená, že druhý je dobrý a naopak.
@andelka83 píše:
Taky jsem to pochopila tak, že dcera je ve lhůtě po prodělání covidu, takže může bEz omezení všude. Těžko bude mít po pár týdnech reinfekci od matky.
Sorry, nemám věšteckou kouli.
Taky bych mohla napsat, že to manžel dotáhl a my teď chodíme ven. No co, že to bylo rok a půl zpět. Když napíšu jen tu první část, tak to říká trochu jiné věci, ne? ![]()
@Mkilus píše:
Ano mám Covid. A dcera může chodit ven s kamarády!!!
A vesele šířit Covid dál… ![]()
@Mkilus píše:
To se mas cim chlubit.
@andelka83 píše:
Vzhledem k tomu, co všechno se o covidu neví, bych asi dítě neposilala nikam. Nebo minimálně ne vsude
Muj nazor neockovaneho, ktery podle strany a vlady rozdmychava pandemii.
@Mkilus píše:
Dcera měla covid před 5 týdny. Takže klid a nohy v teple
Takže se po odchodu z domu celá vydezinfikuje? Máte před bytem/domem dezinfekční komoru: https://koronavirus.mzcr.cz/…-domacnosti/ ? ![]()
@Mkilus píše:
Vy nemáte karanténu? Dočítám, takže ne. Chceš aby to dostalo co nejvíce lidí?
Příspěvek upraven 24.11.21 v 09:11
@Anonymní píše:
Zdravím,V rodině máme malé rozepře a potřebuju názor zvenčí.
Za měsíc mám termín porodu a NEjsem očkovaná proti covidu /chtěla jsem, ale moje gynekoložka nedoporučuje jakékoliv očko v těhotenství, tak jsem na ni dala/.
Mluví se o tom, že jsou těhotné dost rizikové, jsem tedy doma a dodržuju samoizolaci.
Problém mám s tchánem, je takový dost extrémistický popírač a proti všem opatřením, neočkován, nenosí roušku nikam, nadále lítá po hospodách… ale pořád chce, ať se stavíme na oběd, ať přijedeme péct cukroví apod. No já bych ale opravdu nerada teď před porodem covid chytla, a tak na návštěvy nejezdím, posílám jen manžela. Ten to moc nechápe a dnes se už dost naštval, že prostě pojedu a nebudu ROZVRACET RODINU. Teď nad tím přemýšlím, dost mě to mrzí, protože to tak není. Jen se nechci zbytečně vystavovat riziku a komplikacím, jen proto, že tchán na žádný covid nevěří.
Co s tím? Nepřeháním?
mě by spíš štvala manželova reakce než názor tchána…