Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já neřeším očkování neočkování, myslím, že je to hlavně o tom, jak se lidi chovají.. Mám okolo neočkované a ty si fakt hlídají opatření, víc jak očkovaní..
Toto bych neřešila, spíš to chování.. POkud teda už nejsem pro očkování, tak je logické, že dodoržuju aspon, základy toho, abych domů něco nedonesla..
Chápu že.. U nás zase švagrová v teto situaci jede do Egypta.. ANo je přeci očkovaná, a le nevidí, že v rodině mají malé děti naše děti pdo 12 běz očkování..
Před 14 dní si nakazili, babičku co očkováni měla, ale i tak přístup..
Jsem zaočkovaný juchů… To zase nemám ráda já.. Beru to tak, že očkování, by teda mělo být pro tu osobu, že bude mít lehčí průběh, ale ne, že si pak budu myslet, ž můžu všechno..
Vezmu to podle své rodiny. Sestra za měsíc rodí(nejspíše císařem). Na Vánoce se budeme chtít sejít, ale pokud by někdo měl byť jen blbou virovou rýmu, tak na společné setkání nepojede. Pokud by se našel někdo, kdo by přišel s lehkými příznaky čehokoli, tak ho vyneseme v zubech. Jsme rodina, bojíme se o sebe, bojím se, že bude mít opět porod předčasný a rýmu a kašel po císaři bych nepřála nikomu.
@Anonymní píše:
Zdravím, tady zakladatelka
Děkuji všem za příspěvky a počtení, toho trolla s rýmečkou neřeším.
Situace se zatím vyřešila tak nějak sama - včera jsem měla hovor se svou doktorkou, která dost důrazně do telefonu říkala, ať se teď držím doma a nechodím nikam, ale jakože fakt NIKAM. Muž to slyšel, tak snad mou příští absenci u návštěvy bude brát jako samozřejmou.
Tchán nám zlobí čím dál víc, šel teď na vyšetření k doktorovi bez respirátoru, museli ho vyhazovat z ordinace.. no zase ostudano ptal se, jak to uděláme na Vánoce, tak mě čeká nelehký úkol, a to oznámit mu, že nijak. Je to škoda, měli jsme vždy hezké vztahy v rodině, jezdili tam rádi, ale co poslední dobou předvádí je už hodně přes čáru.
To by mu měl vysvětlit jeho syn. On a ty a miminko co brzy přijde do nelehké doby (já když se podívám na skoro 3 letého syna, tak ho kolikrát lituju, bohužel srovnávám s raným dětstvím starších synů) musíte držet spolu, jako základní jednotka, a zbytečně neriskovat, protože covid jako těhotná před porodem ani s miminkem fakt nechceš.
Tchán nechápu na co si hraje, že musí být rebel za každou cenu. Až místo Vánoc budete řešit jeho pohřeb, bude pozdě.
@nuklear90 já bych před takovým setkáním asi i udělala testy, protože i dospělí můžou být aspoň nějakou dobu bez příznaků, natož třeba děti, které by tam byly. Moji kluci neměli žádný příznak, a nám trvalo 4 dny, než mě napadlo, že můžu mít covid. Do té doby jsem myslela, že jsem se nachladila při běhání v první půlce března, měla jsem několik dní jen rýmu, bolest v krku. Trkla mě až ztráta čichu. V té době jsem takřka nikam nechodila, manžela 2× týdně v práci testovali. Padli jsme nakonec oba.
Taky si myslím, že udělat alespoň orientační domácí test tolik nestojí.
Neprehanis. Mám 4 týdny do porodu a taky jsem řekla, že se s nikým teď vidět nechci, max venku na procházce, ale že k nám domů teď už nikdo chodit prostě nebude, ani my k nikomu domů. Tchyně s tím má taky velký problém, máma to na mě taky ještě občas zkusí, jestli jsem nezměnila názor, ale bohužel. Ať jsou naštvaný jak chtějí, jim o nic nejde. Cca před měsícem mě sejmula obyčejná rýma a kašel a bylo mi zle z představy, že bych s tímhle měla třeba rodit, natož s covidem. Děkuju, nechci. Po prvním porodu jsem měla dlouho velké bolesti břicha, takže ani po porodu nemam zájem chytit třeba „jen“ kašel. Nechápu tu sobeckost, fakt ne. Stůj si za svým a partner by měl stát při tobě. Tchanovi jsi to vysvětlila, nechápe to, jeho boj. Víc bych s nim už nervy a energii neztrácela. Já už taky nevysvětluju a jen opakuju že prostě ne. ![]()
Edit: covid jsme měli před rokem (já, přítel i syn)…a jako s tim teda rodit opravdu nechci. A už to ani nikdy nechci chytit znovu. Takže jsem prostě opatrná a je mi jedno, že bude někdo naštvanej.
@Joyeee Čistě jen ze zájmu, nekritizuji. Ani třeba očkovaný s testem by k vám nesměl? Fakt se jenom ptám. A chápu tě.
@inkakřivák jsou tak naštvaný a nechápou nás, že si myslim že by na test nešli. A upřímně, já jsem na ně taky tak naštvaná za tu jejich sobeckost a nepochopení, že je naprosto upřímně nechci vidět asi ani s negativním testem. Jsem z jejich přístupu fakt dost zklamaná.
@Joyeee takže očkování a otestování by mohli? Tak to ano. Já celkem souhlasím s testováním očkovaných, proč ne? A to se chystám na třetí dávku. Ale heled, jestli můžu. Schazejte se venku a je to. Někde v parku, žádné líbání. Ale kvůli covidu nezavrhuj rodinu. Ony tečou nervy všem. To vidíš i zde v diskuzích. Tak se drž, a ať jste v pořádku.
Ahoj zakladatelko jsem na tom skoro stejně. Nyní 27 tt těhotenství. Nejsem očkovaná, MUDr mi to nedoporucil. Upřímně teď ale nevím jestli se očkovat nenechám. Já jsem pořád doma, max krátká procházka (riziko před porodu), ale manžel do práce chodí a má takovou práci, kde se musí setkávat s ostatníma. On očkovaný je, ale stejně si myslím, že dřív nebo později to dotáhne (nákupy, práce). Už jsem doma velice hystericka, mám veliký strach, nechci ohrozit miminko. Přemýšlím o očkování
@inkakřivák jo, to jsem psala, že jsme jim nabízeli, že se můžeme normálně vídat venku na procházkách, aby viděli syna. To tchyně nechce a od té doby se radši neozvala
Prostě je uražená a když nemůže být po jejim, tak radši syna neuvidí vůbec. Co na to říct no. Moje máma s tim problém nemá a párkrát jsme se normálně šly projít.
@Parninas píše:
Tyjo já když si představím v jakém stavu byl manžel, když jsme to oba chytli úplně na začátku, tak si ani nechci představovat, že by podobné stavy měla těhotná žena (a ten prcek uvnitř). Jasně, chytit to může kdekoliv, ale proč tomu jít naproti.
Stejne by mne zajimalo, proc tu u nekterych proběhne v pohode a jini konci v nemocnicich. To prece musi necim byt.
@Joyeee píše:
Neprehanis. Mám 4 týdny do porodu a taky jsem řekla, že se s nikým teď vidět nechci, max venku na procházce, ale že k nám domů teď už nikdo chodit prostě nebude, ani my k nikomu domů. Tchyně s tím má taky velký problém, máma to na mě taky ještě občas zkusí, jestli jsem nezměnila názor, ale bohužel. Ať jsou naštvaný jak chtějí, jim o nic nejde. Cca před měsícem mě sejmula obyčejná rýma a kašel a bylo mi zle z představy, že bych s tímhle měla třeba rodit, natož s covidem. Děkuju, nechci. Po prvním porodu jsem měla dlouho velké bolesti břicha, takže ani po porodu nemam zájem chytit třeba „jen“ kašel. Nechápu tu sobeckost, fakt ne. Stůj si za svým a partner by měl stát při tobě. Tchanovi jsi to vysvětlila, nechápe to, jeho boj. Víc bych s nim už nervy a energii neztrácela. Já už taky nevysvětluju a jen opakuju že prostě ne.Edit: covid jsme měli před rokem (já, přítel i syn)…a jako s tim teda rodit opravdu nechci. A už to ani nikdy nechci chytit znovu. Takže jsem prostě opatrná a je mi jedno, že bude někdo naštvanej.
Mam tez tehotnou snachu… Mam pocitat s tim, ze ji uvidim az skonci covid nebo odroste vnouce?
@Joyeee píše:A tim my myslis, ze ani partner nesmi za svymi rodici?
Neprehanis. Mám 4 týdny do porodu a taky jsem řekla, že se s nikým teď vidět nechci, max venku na procházce, ale že k nám domů teď už nikdo chodit prostě nebude, ani my k nikomu domů. Tchyně s tím má taky velký problém, máma to na mě taky ještě občas zkusí, jestli jsem nezměnila názor, ale bohužel. Ať jsou naštvaný jak chtějí, jim o nic nejde. Cca před měsícem mě sejmula obyčejná rýma a kašel a bylo mi zle z představy, že bych s tímhle měla třeba rodit, natož s covidem. Děkuju, nechci. Po prvním porodu jsem měla dlouho velké bolesti břicha, takže ani po porodu nemam zájem chytit třeba „jen“ kašel. Nechápu tu sobeckost, fakt ne. Stůj si za svým a partner by měl stát při tobě. Tchanovi jsi to vysvětlila, nechápe to, jeho boj. Víc bych s nim už nervy a energii neztrácela. Já už taky nevysvětluju a jen opakuju že prostě ne.Edit: covid jsme měli před rokem (já, přítel i syn)…a jako s tim teda rodit opravdu nechci. A už to ani nikdy nechci chytit znovu. Takže jsem prostě opatrná a je mi jedno, že bude někdo naštvanej.
@Joyeee píše:
@inkakřivák jo, to jsem psala, že jsme jim nabízeli, že se můžeme normálně vídat venku na procházkách, aby viděli syna. To tchyně nechce a od té doby se radši neozvalaProstě je uražená a když nemůže být po jejim, tak radši syna neuvidí vůbec. Co na to říct no. Moje máma s tim problém nemá a párkrát jsme se normálně šly projít.
Ja ji chapu, reagovala bych stejne
@Venetia píše:
Mam tez tehotnou snachu… Mam pocitat s tim, ze ji uvidim az skonci covid nebo odroste vnouce?
Mam těhotnou sestru, pokud po porodu půjdeme na návštěvu, tak já i jako očkovaná si pro jistotu udělám test, rodiče švagra i naši to udělají úplně stejně. Na konci jara, až nebude tolik nakažených, tak se budeme vídat zase normálně. Taky je možné, že zase zavřou okresy a kontakt nebude vůbec. ![]()