Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď myslíš jako teď odpoledne? Víš jak se ta teplota měří? Musíš vždy ráno ve stejný čas těsně po probuzení - jinak nemá žádnou vypovídající hodnotu, během dne se vždy zvyšuje aktivitou - bazální teplota je ta základní nejnižší teplota těla v klidu. Jinak teoreticky se teplota zvyšuje až po tom co se vajíčko zahnízdí ![]()
Měřila jsem i v pochve a naměřila teď 37,8
a to Lezim mám klidový režim ![]()
BT je zkratka pro bazální teplotu. Ta se měří po několika hodinách souvislého spánku za identických podmínek, ideálně v identickou dobu.
Takže závěr - ne, to, co popisuješ, nejsou příznaky uhnizďování, ale přílišného pozorovnání. Což neznamená, že otěhotnět nemůžeš, ale to, co na sobě pozoruješ, jsou naprosto normální stavy, které může zažívat kdokoliv.
Jak už se tě holky ptaly, kdy jsi tu BT měřila??? Měří se pouze ráno po probuzení než vstaneš z postele, byť jen na WC. Jakékoliv pozdější měření nemá žádnou vypovídající hodnotu.
Miluju ty poznámky hlen/výtok. Absolutní rozdíl. Pořád dokola, přečti si, kdy je hlen, co to je a to samé výtok, kdy přichází v cyklu výtok a jak vypadá, není to to samé!
A zvýšená teplota v 2.fázi cyklu je normální. Nevypovídá o uhnízďování zhola nic.
O uhnízďování lze uvažovat - Pokud by došlo je slabému jednorázovému zakrvácení - lze to považovat za nidační zakrvácení.
Co se týče té teploty - Zvýšená teplota, která přetrvá po skončení 2.fáze cyklu + nedostavení MS pak znamenají možné těhotenství. Pokud teplota klesne + dostaví se MS, pak těhotná nejsi. Je to velmi jednoduché ![]()
Ahoj ze ženský chci se zeptat
Měřila jsem si BT v puse ( bylo mi řečeno že se to muže měřit v puse )
Naměřili jsem si teď 37,1, ovu byla udělala jsem si i pro jistotu teď ovu test ale ten je negativní 😀
2× za sebou mi vyšlo 37,1
Měla bych byt teď 5dpo takže muže uhnizdivani zvednout takhle teplotu? 😀
Boli mě podbrisek i picha a mám kremovy výtok/hlen 🙂
Děkuji za rady