Asistent pedagoga - plat přes prázdniny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
no to snad není možné! K čemu pak takový AP je. Chudák dítě a rodiče.
A pak se lidi diví, že si o AP někdo myslí nehezké věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
A pak se lidi diví, že si o AP někdo myslí nehezké věci.
Jj přesně tak. Mohli ta pravidla udělat trochu jinak. Já bych AP šla dělat ráda, ale odrazuje mě jednak jejich pověst, občas i arogance učitelů a samozřejmě plat. Za 8000,– nevím nevím, zvlášť ve velkém městě.
- Citovat
- Upravit
Těch 8 tisíc bude částečný úvazek, koukni sem
https://www.kurzy.cz/…lky-ucitelu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Těch 8 tisíc bude částečný úvazek, koukni sem
https://www.kurzy.cz/…lky-ucitelu/
Po pravdě nevím, která tabulka je relevantní.
a plný úvazek se bere 8 hodin plus 0,5hodiny na oběd? No pokud by bylo za plný úvazek aspoň 20tis plus veškeré prázdniny tak je to super job.
- Citovat
- Upravit
Aspoň, když to porovnam s mým současným oborem. Kde peníze jsou sice vyšší ale nervy totálně v háji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Po pravdě nevím, která tabulka je relevantní.a plný úvazek se bere 8 hodin plus 0,5hodiny na oběd? No pokud by bylo za plný úvazek aspoň 20tis plus veškeré prázdniny tak je to super job.
Ta horní. Asistenti dostávají 7. nebo 8. platovou třídu. Takže při plném úvazku máš bez praxe minimálně 18610 Kč, v 8. třídě 23590 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman
Vetsina uvazku je polovicnich. Mozna v Praze jsou i plne nebo ve speckach. Vetsinou nam doplnuji uvazkem pro vychovatele nebo jde i pul AP a pul ucitel kombinovat. Ja mam pul AP a pul vychovatel.
Vychazi mi to platove kolem 30 tis. + mam priplatky za dohledy atd. AP neni spatna myslenka, ale v nasem skolstvi je ta myslenka blbe uchopena. Je to nestastne. To vime vsichni. Uz ted si reditele vybiraji, ze daji prednost holce, ktera studuje nebo ma hotovou skolu a snazi se zajistit/nabidnout podminky, at neutece jinam. U nas zadna nema pouze kurz.
Mi treba i ten kurz dost dal, prestoze jsem nemusela, tak jsem ho absolvovala, protoze kazda informace se hodi. Dojizdela jsem pul republiky k zakladatelum kurzu. Diky nim se orientuji v legilastive. Ale to je asi i tim, ze prubezne ctu info. Jak sleduji ruzne nazory AP, tak je pravda, ze kolikrat nechapu. Davaji uplne nesmyslne a stale stejne dotazy, ktere jim mel nekdo minimalne na tom kurzu vysvetlit. Nebo si je umet dohledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Ta horní. Asistenti dostávají 7. nebo 8. platovou třídu. Takže při plném úvazku máš bez praxe minimálně 18610 Kč, v 8. třídě 23590 Kč.
Dava se i devata platova trida. A existuji ruzne priplatky. Tohle zalezi vzdy na vedeni, jak bude kouzlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Dava se i devata platova trida. A existuji ruzne priplatky. Tohle zalezi vzdy na vedeni, jak bude kouzlit.
Znám více asistentů a nikdo neměl devitku. Tu má vychovatel v družině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
@divine woman
Vetsina uvazku je polovicnich. Mozna v Praze jsou i plne nebo ve speckach. Vetsinou nam doplnuji uvazkem pro vychovatele nebo jde i pul AP a pul ucitel kombinovat. Ja mam pul AP a pul vychovatel.
Vychazi mi to platove kolem 30 tis. + mam priplatky za dohledy atd. AP neni spatna myslenka, ale v nasem skolstvi je ta myslenka blbe uchopena. Je to nestastne. To vime vsichni. Uz ted si reditele vybiraji, ze daji prednost holce, ktera studuje nebo ma hotovou skolu a snazi se zajistit/nabidnout podminky, at neutece jinam. U nas zadna nema pouze kurz.
Mi treba i ten kurz dost dal, prestoze jsem nemusela, tak jsem ho absolvovala, protoze kazda informace se hodi. Dojizdela jsem pul republiky k zakladatelum kurzu. Diky nim se orientuji v legilastive. Ale to je asi i tim, ze prubezne ctu info. Jak sleduji ruzne nazory AP, tak je pravda, ze kolikrat nechapu. Davaji uplne nesmyslne a stale stejne dotazy, ktere jim mel nekdo minimalne na tom kurzu vysvetlit. Nebo si je umet dohledat.
Takze lze dělat AP a k tomu učit třeba na 2. stupni nějaké odborné předměty? Mám totiž odbornou VŠ, chtěla bych si teď udělat pedagogické minimum a k tomu kurz AP. Lze to? A ta pracovní doba je tedy 8,5 hodiny? Mohla bych ti když tak napsat zprávu? Děkuji
- Citovat
- Upravit
@divine woman píše:
Anonymní růže děkuji za tvůj příspěvek. Mám podobnou zkušenost ze školy, kam chodily mé děti. Ať mi nikdo ani @Novire nevypráví, že se orientuje v učivu všech předmětů 2. stupně ZŠ.
Máš pravdu, nedávám moc němčinu, protože na gymplu jsem měla francouzštinu. Ale jinak problém nemám - mj. jiné i proto, že mám sama dítě na druhém stupni a jsem v obraze i díky jemu. Bohatě mi stačí být s tím dítětem v hodině. Pravda je, že VŠ mi v tomhle zrovna nepomohla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novire Tak to můžeš jít rovnou sama učit, škoda tě na asistentku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novire píše:
Máš pravdu, nedávám moc němčinu, protože na gymplu jsem měla francouzštinu. Ale jinak problém nemám - mj. jiné i proto, že mám sama dítě na druhém stupni a jsem v obraze i díky jemu. Bohatě mi stačí být s tím dítětem v hodině. Pravda je, že VŠ mi v tomhle zrovna nepomohla…
Ty jo…gymplačka a děláš asistentku? Tys tu výšku nedodělala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novire píše:
A to je dost rozdíl, dělala jsi VŠ, gympl, máš všeobecné vzdělání. Jak tu psala ta anonymní růže, jsou potom asistentky, které základku sotva prolezly a pak šly na učňák. Moje známá taky dělá AP, má VŠ a šla to dělat jen kvůli dítěti, které má cukrovku a ona s ním je na škole v kontaktu a může ho monitorovat. Musela si dodělat kurz, a taky se nestačila divit, jak to probíhá. Otázky k závěrečnému testu dostali dopředu, aby byla jistota, že to udělají, závěrečnou práci psala sama jako jedna z mála.
Mezi AP jsou brutální rozdíly, ale já se upřímně nedivím, ty peníze jsou opravdu hodně nízko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit