Mohu učit v MŠ když jsem učitel SŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mohu učit v MŠ když jsem učitel SŠ?
Dobrý den,
dokončuju Mgr. studium učitelství SŠ a chtěla bych se zeptat, zda bych mohla učit i v MŠ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemůžeš. Teda můžeš, ale musíš si dodělat vzdělání pro mateřinky. Já jsem začala jako nekvalifikovaná učitelka a školu jsem si musela dodělat při práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bertie94 ne, ale stacila by ti maturita z predskolni pedagogiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Ale můžeš si to dodělat v rámci celoživotního vzdělávání, trvá to tři semestry a nebudou otravovat s jazykem jako na klasické VŠ nebo SŠ. Titul už máš, to neřešís a kvalifikace je stejná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Bertie94 ne, ale stacila by ti maturita z predskolni pedagogiky.
To jde samostatně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
To jde samostatně?
jo, statni maturitu uz ma, staci matura z toho, z ceho maturuji na strednim pedaku. Zalezelo by na konkretni skole, jakou formu studia by pozadovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
jo, statni maturitu uz ma, staci matura z toho, z ceho maturuji na strednim pedaku. Zalezelo by na konkretni skole, jakou formu studia by pozadovala.
To není tak úplně pravda. Takhle by to šlo v případě že má střední školu např. pedagogické lyceum, to stačí jen maturitní zkouška z odborných předmětů. V případě jiné střední školy by se jednalo o zkrácené studium střední pedagogické školy, většinou to bývá na 2 roky, učí se tam jen odborné předměty (žádná čeština, matika, cizí jazyk) a maturita je také jen z těch odborných předmětů (státní část už má)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jdani píše:
To není tak úplně pravda. Takhle by to šlo v případě že má střední školu např. pedagogické lyceum, to stačí jen maturitní zkouška z odborných předmětů. V případě jiné střední školy by se jednalo o zkrácené studium střední pedagogické školy, většinou to bývá na 2 roky, učí se tam jen odborné předměty (žádná čeština, matika, cizí jazyk) a maturita je také jen z těch odborných předmětů (státní část už má)
tak jsem to myslela, díky za upřesneni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jdani píše:
Tak to už podle mě je lepší udělat si to na tom institutu celoživotním vzdělávání. Taky se tam učí jen odborné předměty a je velice pravděpodobne, že v horizontu dejme tomu 10 let bude nutné mít k působení v MS jako učitelka minimálně Bc. titul z předškolní pedagogiky. Mladé už ho mají skoro všechny. U nás už novou učitelku jen se střední skolou neprijmou, jedině, že by byla ve studijním procesu. Institut celoživotního vzdělávání je rovný klasické VŠ, jen se studuje za peníze a bez titulu.
Vím, že zakladatelka titul má v jiném pedagogické oboru, ale pro toho, kdo eventuálně titul nemá, by byla blbost lézt na střední školu, vyjednávat si individual(nebo to otvírají jako dálkové a náplní třídu?
), když u nás na UPOL to otvírají myslím na 3 semestry, do školy se chodí jednou za měsíc v sobotu
A ten certifikát z celoživotního při pedagogické fakultě je srovnatelný s diplomem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@Bertie94 Jsem vyučená prodavačka. Můžu řídit autobus?
kdyz si udelas patricny ridicak, tak jo ![]()
U ucitelstvi je to jine, vyzaduje se vzdelani pro dany stupen vzdelavani. Je to dobre. Vim, ze ja bych v ms byla naprosto nepouzitelna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Tak to už podle mě je lepší udělat si to na tom institutu celoživotním vzdělávání. Taky se tam učí jen odborné předměty a je velice pravděpodobne, že v horizontu dejme tomu 10 let bude nutné mít k působení v MS jako učitelka minimálně Bc. titul z předškolní pedagogiky. Mladé už ho mají skoro všechny. U nás už novou učitelku jen se střední skolou neprijmou, jedině, že by byla ve studijním procesu. Institut celoživotního vzdělávání je rovný klasické VŠ, jen se studuje za peníze a bez titulu.Vím, že zakladatelka titul má v jiném pedagogické oboru, ale pro toho, kdo eventuálně titul nemá, by byla blbost lézt na střední školu, vyjednávat si individual(nebo to otvírají jako dálkové a náplní třídu?), když u nás na UPOL to otvírají myslím na 3 semestry, do školy se chodí jednou za měsíc v sobotu
A ten certifikát z celoživotního při pedagogické fakultě je srovnatelný s diplomem.
Na těch středních školách se to studuje dálkově, je o to veliký zájem, naplňují se celé ročníky. Jezdí se tam zhruba jednou za týden až dva týdny (záleží na konkrétní škole). A s tím celoživotním vzděláváním, vím, že to je také možnost. Ale není to spíš určené pro ty, kdo má k mateřince blíž než učitelka střední školy (vychovatelka, pedagog volného času, učitelka 1.st.ZŠ)? Nevím, můžu se mýlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy přesně..
mohu mít mimo jiné Mgr. pdg. fakultu, ale to ještě neznamená, že mohu učit v MŠ - a že v tom - nedej bože - budu dobrá ![]()
mš je velmi specifický obor, chce to obrovské srdce, nadšení, entuziasmus, talent - na vše - hudba, výtvarka.. a já osobně před učkama z mš smekám klobouček!! já bych to nedala
a zlaté vyšetřování na kriminálce
tam můžeš použít celu, ve školce nikoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit