Asistentka pedagoga - zvládáte to s dětmi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
26.6.18 07:07
@sloninka píše:
Pracuji jako AP v běžné ZŠ (teď u druháků). Integrované dítě je s LMR, hyperaktivní, s prvky agrese, i s psychiatrickou diagnózou. Úvazek mám 0,75, necelých 19 000,– hrubého, každý měsíc min. 1000,– odměnu (na Vánoce výše odměny byla víc než pěkná). Do práce chodím tak na třičtvrtě na 8 (1 týdně dřív, mám dozor),odcházím 2× týdně ve 13 hod., zbytek ve 12. S uč. na třídě si hodně rozumím. Než jsem nastoupila, obešla jsem několik škol a vybírala si, kam půjdu. Ale byla jsem v situaci, kdy jsem si mohla vybírat, mám VŠ pedagogickou a řadu let praxi jako učitelka.
Prosím nechat anonym, informace jsou hodně konkrétní.

To je celkem pěkná výplata, ale pokud máš ped.VŠ, tak je asi finančně zohledněná, že :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.18 07:43

Byla jsem rok AP u kluka ve čtvrté třídě (úvazek nějak 0,65). Kluk, napůl Rom, ze sociálně slabé rodiny (matka nepracující, živi z dávek), měl psychické problémy, mentálně také nic moc, ve 4. třídě neuměl napočítat do 10, když se v něčem zlepšil, pokud 14 dní neprocvičoval, jelo se od nuly… Placené to bylo relativně dobře, pracovala jsem 7:30-12:30 a nosila si kolem 10 tisíc, přípravy téměř žádné, ale teda již po pár týdnech jsem byla vyčerpaná. Ubíjelo mě to, že vím, že dělám něco, co nemá smysl :-/ Bylo jasné, že ten kluk pro společnost fakt přínos nebude.. Taky mě ubíjelo to, že do takovýchhle dětí cpeme peníze (milion jenom za toho asistenta!!!). V šesté třídě ho dali na zvláštní školu. Teď už naštěstí dělám učitelku na 2.stupni, kde jsou dvě asistentky, jedna, která je u kluka na vozíčku, ale ve třídě pomáhá dvěma holkám s mentál.postižením (a je to velký přínos, pro všechy!), pak tu máme AP u kluka (údajně s ADHD) - je to normální nevychovaný par**nt, s prominutím, AP bez efektu, maximálně udělá nějakou práci za něj, ale on s ní stejně nepracuje… Takže, záleží, u jakého dítěte to je.. S dětmi se to zvládnout dá, pracovní doba nepříliš náročná, domů si toho moc nenosíte… Jako učitelka se děsím toho, že někdy budu mít svoje děti, mnohem více :-D

• Citovat
  • Upravit
14895
26.6.18 09:49
@Bugg píše:
Holky, moc Vám všem děkuji za cenné rady. Vím, že se musím stejně rozhodnout sama. Škola by mi kurz uhradila, toho se trošku obávám, abych nebyla dlužná a pod tlakem zůstat na pracovním místě :( .Nevím vůbec o které dítě by se jednalo, zajdu na pohovor a uvidím. Zvažuji pozitiva a negativa a pozitiva převažují,prázdniny, více času na rodinu, práce v kolektivu, žádné dojíždění a sama ve škole mám svoje děti,takže jednodušší doprovod děti do školy :mrgreen: .

Zkuste jako dobrovolník pomoct i na pár dní třeba autistům.Sama pak uvidíte zda na tu práci máte či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
26.6.18 19:34

Malike, prosím o informaci, jakým způsobem je možné se dostat k dobrovolnictví jako asistent k dětem. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.6.18 20:56
@Malike píše:
Zkuste jako dobrovolník pomoct i na pár dní třeba autistům.Sama pak uvidíte zda na tu práci máte či ne.

Moc děkuji za typ, myslím, že ani nemusím, máme autíka v rodině a kamarádka má post.dítě také,takže zase úplně vedle nejsem, ale je jiné se jim 5 hod. věnovat a opravdu je motivovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.6.18 21:37
@Bugg píše:
Moc děkuji za typ, myslím, že ani nemusím, máme autíka v rodině a kamarádka má post.dítě také,takže zase úplně vedle nejsem, ale je jiné se jim 5 hod. věnovat a opravdu je motivovat.

Hlavně si musíte uvědomit,že budete muset i o daném postižení si načíst a zjistit co nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.6.18 21:40
@simpa píše:
Malike, prosím o informaci, jakým způsobem je možné se dostat k dobrovolnictví jako asistent k dětem. Děkuji.

Asistent přímo ne..na to musíte mít kurzy či vzdělání..ale jsou i organizace kde můžete i náhlednout do daného prostředí v případě domluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
17.10.18 18:25

Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli může dělat asistenta v ZŠ i maminka svému vlastnímu dítěti?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.18 20:30
@Peggi píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli může dělat asistenta v ZŠ i maminka svému vlastnímu dítěti?
Děkuji za odpovědi.

No mám za to že ne.Ono to ani nepůsobí dobrotu.

• Citovat
  • Upravit
14895
17.10.18 20:30
@Anonymní píše:
No mám za to že ne.Ono to ani nepůsobí dobrotu.

Pardon..omyl s anonymitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
18.10.18 06:52
@Peggi píše:
Děkuji za odpovědi.

Může, ale nedoporučuje se to, nedělá to dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.18 20:18

Holky, jak dlouho trá, než si někdo, kdo asistenta nikdy nedělal zvykne na práci co má dělat,by ji dělal dobře a než si sedne s dítětem? Mám za sebou druhý den a mám pocit, ze dělám všechno špatně :-( S tou jednou učitelkou je to v pohodě, ale ta druhá…přijde mi, že se jí všechno dotkne, dneska do mě docela štouchala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.18 20:21
@Anonymní píše:
Holky, jak dlouho trá, než si někdo, kdo asistenta nikdy nedělal zvykne na práci co má dělat,by ji dělal dobře a než si sedne s dítětem? Mám za sebou druhý den a mám pocit, ze dělám všechno špatně :-( S tou jednou učitelkou je to v pohodě, ale ta druhá…přijde mi, že se jí všechno dotkne, dneska do mě docela štouchala.

někdy je to i problém s učitelkou a nesedne to nikdy :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.18 20:29
@Anonymní píše:
někdy je to i problém s učitelkou a nesedne to nikdy :)

Popravdě, mám tři děti, tak zkušenost s dětmi mám (plus zdrávku), budu si dělat kurz asistenta. Fakt je ten, že dneska jsem chlapečka moc nezvládla, jednu chvíli, ale měla jsem ho druhým dnem. Plus tam ještě pomáhám s dalšími dětmi, i trošku učitelkám, co je třeba… Prostě si připadám na nic.

• Citovat
  • Upravit
1686
7.11.18 20:40

Já jsem naprosto spokojená, super kolektiv, hodné dítě a navíc MŠ, takže není tolik práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat