Atopický ekzém, co zabere?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
28.12.13 20:30

Kamarádky kluk měl od miminka atopák, pomáhala jim na to konopná kosmetika hlavně konopné koupele tj. výrobky z trávy aneb konopí :) dneska je klukovi skoro 8 let a po atopáku ani památky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.12.13 20:30

Pokud se to nezlepší, zajdeme na alergologii na testy. Jen dr. v našem městě (kožní) není asi moc dobrá. Na syna se podívala „od dveří“ napsala Locoid, Lipobase a šli jsme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
28.12.13 20:31

@Svistice a co sezónní ekzém, malý ho má většinou v zimě, jídlo mu omezujem, ale těžko vysledovat, všechno dvakrát peru, jednou s lovelou jednou bez, ekzém má furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
28.12.13 20:31

My jsme zkoušeli taky úpravu jídelníčku, i jsem syna nechala otestovat na vsechny potravinovky a žádná alergie. Takže jsme vůbec nepřišli na to čím to je. Jo, ten pan Tomeček už to nedělá, předal to svému zeti, ten teď ale asi leží v nemocnici. Když jsme tam byli před dvěma týdny, tak říkal, že tam nějakou dobu nebude. Ale musím potvrdit, že je to vážně zázrak. Syn měl rok hroznej atopák na obličeji a nic nepomáhalo a po týdnu mazání to bylo pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
28.12.13 20:35

@MissBIG Právě.Já dělala v dětské na kožní a všechny maminky jsem posílala tam a pak jsem nestačila děkovat za všechny dárečky, co mi nosily :)) Ten zeták tam bude od pondělí. Brácha tam jede se synem, máme to v rodině, tak má taky asi atop. ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.13 20:37

@suricata Dle mojí kožařky se ekzém na podzim a v zimě má tendenci zhoršovat (nebo se objeví, když je v létě na jaře klid). Prý je to „normální“. Možná to má souvislost s imunitou + zima víc vysušuje kůži.
Já mám atopák asi od roku života a u mě třeba opravdu funguje jako spouštěč snížená imunita a stres. Jíst můžu všechno, kosmetiku raději neparfémovanou, ale běžně dostupnou v drogériích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
28.12.13 20:39
@Sandra752 píše:
MODRÁ INDULONA :palec:

No tak mě modrá indulona skoro sežrala, když jsem si jí dala na ekzém. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
28.12.13 20:40

@Svistice aha. děkuju :kytka: zatím to má tak nějak v rozumné míře, ještě se zeptám, jestli to svědí, malý ještě nemluví, ale nepříjde mi, že bz ho to nějak moc svědilo, plakal, když to měl loni do krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
28.12.13 20:41
@Svistice píše:
@suricata Dle mojí kožařky se ekzém na podzim a v zimě má tendenci zhoršovat (nebo se objeví, když je v létě na jaře klid). Prý je to „normální“. Možná to má souvislost s imunitou + zima víc vysušuje kůži.
Já mám atopák asi od roku života a u mě třeba opravdu funguje jako spouštěč snížená imunita a stres. Jíst můžu všechno, kosmetiku raději neparfémovanou, ale běžně dostupnou v drogériích.
  • je to taky tím, že přes zimu člověk jí kde co - cukroví, salát.. je také sezona mandarinek :mrgreen: Já tomu prostě odolat moc neumím. :mrgreen: Ale je fakt, že já to mám taky vždy hodně v zimě a začátkem jara, musím zaťukat letos zatím klid. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
28.12.13 20:42

@Ambriel mě a mí dceři pomáhá jen indulona ;)

• Citovat
  • Upravit
11689
@poprvé těhulka píše:
Mgr. Tomeček Velké Pavlovice, ukážete se a namíchá Vám mast přesně na váš typ ekzému. Já jako atopik jsem měla ekzém až do masa a po týdnu mazání jsem měla jenom světle červené flíčky a ted uz nekolik let nic.Ale napřed tam zavolejte, at tam je.

Ano taky doporučuji!!! Nám nepomohlo nic až tento pán. Zkoušeli jsme vše přes konopí až po A-dermu.

Příspěvek upraven 28.12.13 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140

Nám pomáhá robátko od cannadermu
jinak mi někdo říkal, že pokud to není čistě přírodní jako to robátko, nebo krém od weledy, tak je to pro tu kůži návykové a v podstatě ta kůže pak bez toho nemůže bejt..
pak mi někdo doporučoval přírodní rybí olej
a zkusit vysadit lepek a mléčné výrobky min na 3 týdny..
nekoupat, sprchovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.13 20:45

@suricata Jo, mě vždycky svěděl. Když jsem to drbala, tak to šlo taky do krve. :? U sebe mám vypozorováno, že když to začne svědět, tak hned začít promašťovat. Mě fungují běžné krémy na ruce na suchou a citlivou pleť - třeba růžový a červený Garnier. Ty ale jen pokud není kůže poškozená, pak už naopak pálí a je to horší. A měsíčková indulona. Ale je fakt, že já jsem asi spíš lehčí případ atopika.

Jinak jsem měla spolužačku a ta se v období zkouškového celá osypala, rudé fleky na obličeji a mohla se udrbat. Jakmile udělala poslední zkoušku, ekzém zmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
28.12.13 20:50

@Svistice tak musím zaťukat, že letos se nám daří a máme jen suchá ložiska, která hned mažem a hodně pomáhá ta dubová kůra, tak snad to bobka moc nesvědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.13 20:51

A-derma exomega, mazat, mazat, mazat, na otevřené sudokrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek