Atopický ekzém – klub, sdružení – radíme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
13.2.08 20:34

Pet14, taky si teĎ říkám,že jsem byla blbá, že jsem tak dlouho váhala (myslím ohledně toho spaní).U nás taky proběhlo několik neúspěšných pokusů vyřvání - neúspěšných díky manžílkovi - měkota.TEda popravdě mi to taky trhalo srdce, když jsem ji slyšela naříkat (slabé slovo), ale pořád jsem si říkala, že je to pro její dobro.Nakonec povolil i manžel - řekla jsem mu totiž, že teda v noci k malé vstává on.Nějaký čas to vstávání vydržel, ale nakonec jsme se zakousli a dnes jsme naprosto v pohodě.
Ještě bych se chtěla vyjádřit k té homeopatii.Závidím všem, kteří mají možnost navštívit nějakého osvědčeného homeopata.Ze svého okolí vím, že s ekzémem to fakt dělá zázraky - a dlouhodobé.U nás v okolí bohužel žádný není.Mám nějaká doporučení, ale všechna jsou do Prahy apod.Možná se nakonec vypravíme i tam…
Mimochodem Pet a Markéto, zahlédla jsem vás na diskusi o znakování batolat.Zkoušíte to? Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
13.2.08 20:52

Jinak Kristi, já zaváděla květák a malý mi ho jedl raději než brokolici, na tu si zvykl až teď. žádné nadýmání ani reakci neměl. Tak bych se toho nebála. S tím kafem bych byla optrná (ale slyšela jsem na to hodně názorů, jako že jedno denně nevadí). No nevím protinázor zní , že dítě může být podrážděnější. Já to řešit ale nemusela, kafe nepiju :D

Jinak jsem překvapená, že musíte být na lačno. Možná je to věkem, ale malý jedl zrovna asi deset minut přetím než nám brali krev. Co vím, tak na lačno by to z mého hlediska mělo mít vliv jedině na odběry na cukrovku (do hodiny se zvedne rychle glykemický index). Vím to proto, že nám dětská tvrdila ve 3.měsících, že ji asi budeme mít, protože ho máme ohromně vysoký. Když jsem ji na to odvětila, že jsem zrovna před odběrem kojila, tvrdila, že to na to nemá vliv (!). po konzultaci s jedním známým doktorem, jsem na kontrolní testy přišla s vyhladovělým dítkem a ejhle testy byly v pořádku. Jinak cukrovka se do roku dítěte velmi špatně diagnostikuje (a stejně se léky neupravuje), většinou je u dětí, které padnou najednou do bezvědomí (snížená hladina cukru atd.) a je u velmi malého procenta dětí. Holt doktoři…

Jo a proč Vítek nemůže mrkev a brambor? Osypal se?

Kalamajko
Já začla mazat už část tělíčka (pravou ručku) tou A-dermou, tak jsem zvědavá. Ten Cutishelp mi to jen lehce promazal, je to skoro měsíc a nezdá se mi, že by to byl takový rozdíl. Jinak máme zcela stejné pocity - koukám, kam se to rozlézá a jsem šťastná, když se to přechodně stáhne, popř. to stagnuje. A s těmi kortikoidy, použít fakt jen na zánětlivé procesy. Pokud se neškrábe, tak je to podle mě v pohodě. Ono i to samé škrábání, jak jsem pochopila, ještě nemusí znamenat zánět. Jenže tím, že si to rozškrábe, tak se tam mohou zanést choroboplodné zárodky a v ten zánět se to vyvine pak velmi rychle.
(teda to je moje teorie, takže mě můžete klidně poopravit, ráda se poučím :lol: )

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
13.2.08 21:03

Peti,
a odkud vlastně jsi? Tedy pokud je to tajné, tak alespoň region :oops:

S tím znakováním - zkoušela jsem to den. Znakování zvířatek - malý se tomu strašně smál a moc se mu to líbilo. Pokoušela jsem si vymyslet vlastní třeba na jídlo. Jenže - Matýsek je jedináček, první vnuk v rodině (i když má 2 sestřenky), kolem pořád plno lidí a je tvrdohlavý po nás obou, takže zatím to s mamkou a taťkou má zmáknutý, že stačí „zařvat“ to své „ká“, „ké“, teď nově jen „á“ a my fungujem. Vím, že to tedy není optimální, ale on díky své povaze je schopen si vynutit vše. Jsem sice radikální typ, jenže když se usměje, tak prostě roztaju. Tak se těším, až mu brzy nadělíme bratříčka anebo sestřičku.

Zpátky k tomu znakování - asi nejsem dost vytrvalá :-) Připomíná mi to trochu něco podobného jako chození na cvičení s dětmi, každá hodina je zcela stejná, aby si děti zapamatovaly ty říkánky. No a ten náš neposeda, zatím tedy moc nespolupracuje. Takže by to asi se znakováním u nás bylo na dlouho. A co ty? Máte už nějaké úspěchy?

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
13.2.08 21:05

Holky, jinak to jsem našla na netu, tak to tu kopíruju:

Pobyt na Podhájské - reakce na Alešek na Slovensku
Reakce na článek-Alešek pobyt na Slovensku

Podhajská - katastrofální situace ? Ne
Musím reagovat na článek od Evy na katastrofální situaci v léčebném areálu Podhájska.Jezdím tam s rodinou už roky,můj 5 letý syn je těžký atopik.

Lidé tam jsou velmi přátelští,ubytování na každém kroku.Voda je tam tak slaná,že bakterie opravdu nemají šanci,v bazénu jsou společně ekzematici,lupenkáři,lidé s bolavými klouby,mladí s akné…

Bazén - kvalitní voda i služby
Děti mají bazén zvláštˇa nikdy se nestalo,že by jim tam dospěláci lezli,maximalně rodič s dítětem.Jezdím tam na začátku hlavní sezony a všechno funguje jak má.

Zhoršení stavu u dítka Evy bych viděla ne důvod špatné kvality vody ,nýbrž pojídaní halušek s bryndzou,ani vejce v haluškách ani bryndza u alergiků není vhodná..

Podhajskou doporučuji !
Podhájskou mohu jenom doporučit,znám mnoho dětí,kdy jim 10denní pobyt stačí na půlroční klid od průměrného ekzému.Na náš těžký ekzém to bohužel nestačí,ale na pár týdnů je stav o 50% lepší.Zdraví Denisa

Autor článku: Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.2.08 00:53

Ahoj,
Pet14 ten od Apotheke jsem kupovala taky. Nevím, jaký máš ty, my jsme měli myslím Perníkovou chaloupku. Jinak jsem ho taky kupovala sypaný ve zdravé výživě. Nelča moc čaje pít nechce, radši čistou vodu, ale tenhle jí fakt chutnal.
Allu buď v klidu. Takhle těžko říct, jestli to atop je nebo ne. Nelča to měla asi do půl roku jen na tvářích. Už od porodu měla pupínky po tváři a všichni říkali, že je to kojenecké akné, co zmizí, jenže nezmizelo a postupně se to zhoršovalo. Atop nám potvrdili asi mezi 3 a 4 měsícem. Dr. mi řekla, že jsem to asi vyvolala tím obrovským množstvím rajčat, co jsem před porodem jedla (pěstovala jsem si je doma a jedla jsem je po kilech). Hlavně buď v klidu a vydrž, až ti to opravdu potvrdí. Pak to začni řešit. Zatím mimču pečuj o pokožku promazáváním.
Kalamajko nepodléhej a vydrž bez kortikoidů. Nechci tě strašit, ale může být i hůř, tak si to nech na ty horší stavy. Vím, že to na miminku vypadá ošklivě, zvlášť, když se to pořád rozlézá, ale pokud to nesvědí, tak bych to nepoužívala. Pamatuju si dodneška, jak se naše dětská zhrozila při půlroční prohlídce, když jsem malou vysvlékla. To mi tehdy moc optimismu nedodala.
Nejhorší jsme měli ten první rok. Teď už se to dá. Většinou při zhoršení to do tří dnů dokážem zvládnout a stáhnout ekzem na co nejmenší ložiska. Teda pokud to není z nějakého stresu. To pak trvá dýl. Ta psychika je fakt strašně důležitá. Teď jsem to viděla, jak malá nastupovala do školky a pak při narození Šarlotky to měla strašné a i na místech, kde dřív ne a strašně dlouho se to léčilo.
CO se týká spaní… no já mám Nelču i teď u sebe v posteli. Už spávala sama, ale po narození sestřičky to nějak neustála a je se mnou. Ono to snad ani jinak nešlo, protože jak měla hodně zhoršený ekzém, tak se mi v noci často budila a plakala, jak se škarabala a svědilo ji to, takže pokud jsem zrovna nekojila, tak jsem ji mazala a utěšovala a kdybych měla běhat do vedlejšího pokoje, tak nespím vůbec. Takže tohle zas budem řešit časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.2.08 08:35

Ahoj, Vítek se po mrkvi osypal a po bramborách mu naskákali obrovské rudé fleky na obličeji. Možná je to bylo tím solaninem, ale ty brambory nebyly ani naklíčené ani zelené, tak nevím.Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
14.2.08 08:38

Dobré ráno,
Kristí, kafe piju a květák Innu nenadýmá a dokonce jí chutná! Brokolici do ní dostanu jedině zakamuflovanou, květám baští i samotný, určitě ho zkus :wink: Jinak Innul docela jede dýně, tu kupuju v DM, značka Alnatura, cuketu jsem zatím nezkoušela, ale ta bude určitě taky dobrá. Můžeš zkusit tu červenou řepu.

Čaj jsem zkoušela dát zatím jednou - bez úspěchu. Všechno to vyplivala :roll:
Včera jsem nakoupila Frutapury za dvě stovky, doufám, že to bude snášet, jinak si můžu dávat zdravé svačinky sama :lol:
Někdo mi tu psal (už nevím kdo, omlouvám se) o zkoušení jogurtů. Ty chci ale dát až po roce, jak se doporučuje. Nebo vy jste daly nekterá jogurt dřív a dítko ho snášelo? Nevím totiž, co dávat místo jogurtu. To ale budu řešit zase až do budoucna, zatím neměla nic, než zeleninu.
A včera čistá kůžička začala zase na největších ložiskách trochu červenat, ale to jsem čekala. Asi zkusím zavolat naší dermatoložce o lepší antihistaminikum než Fenistil. Jen nevím, jestli to může být tou červenou řepou, protože na mrkev reagovala úplně jinak, to se celý osypala a ložiska úplně zrudla, takže ji za týden testnu znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
14.2.08 08:49

Pet, jasně, že o tom pořád přemýšlím, zvažuju a pochybuju. Píšu o odstavení kojení. To poslední, co chci je, aby se jí to díky odstavení zhoršilo.
Co se týče vašeho zhoršení v nemocnici, mohlo to být i stresem nebo tím UM, ale nemuselo, to je na velkou polemiku…Rozhodně ji nechci odstavit během pár týdnů. Kdyby snášela tu BEBU a kojila bych dál třeba 2× denně, tak by to určitě pořád mělo pozitivní účinky.

Jinak všem díky za typy na kaše :D Ještě mám dotaz ohledně žloutku, ten atopici můžou bez problémů? Vím, že alergen je bílek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.2.08 12:18

Tabulka 1
Potraviny, které jsou nejčastější příčinou
atopického ekzému:
MLÉKO
VEJCE
RYBY
PŠENIČNÁ BÍLKOVINA
OŘECHY - LÍSKOVÉ, VLAŠSKÉ, MANDLE
RAJČATA
CITRUSOVÉ OVOCE

Patsy
ještě jednou tu kopírují potraviny, které AE nesmějí. Bohužel vejce mezi ně patří. Snad po roce le podávat,ale jen jako součást - tj. např. v pečivu, piškotech apod. Ale chce to pak pomalu odzkoušet.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
14.2.08 12:33

Díky Pet, potom mi později musíš doporučit, jaké mám kupovat pro Innu pečivo nebo co vlastně, když nemůže pšeničnou bílkovinu.

Tohle jsem našla o tom sirupu, co máte:
Dobrý den, můj syn měl od tří měsíců ekzém, v 8. měsících mu paní doktorka na:,–(ila Zyrtec a ve 2 letech na alergologii změněno na Aerius. Nyní jsou mu 4 roky, je bez ekzému, z krve potvrzena alergie na psy a kočky, které v bytě nemáme a přesto má brát Aerius stále. Je to v pořádku? Přijde mi to dlouhá doba a bojím se vedlejších účinků, když ho bere každý den. Děkuji za odpověď. Nováková
Milá Markéto, léčbu by měl řídit Váš alergolog. Podávání Aeriusu nebo zyrtecu má i určitý ochranný vliv před rozvojem dalších alergií, Bylo to prokázáno u ročních dětí, které ho braly 1 rok. Dále se potom léčba řídí podle potíží. Pokud je pacient zcela bez potíží, lze zkusit léky vy:,–(it.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.2.08 12:33

Monetko ,
tak to tvrdě chápu, že malá spí s vámi. Upřímně, ja bych možná taky tak radikální nebyla, jenže ten náš rošťák s námi v posteli spát v podstatě už později ani nechtěl. O půlnoci se probudil, napil a pak se rozhodl, že už budeme vstávat, že je vyspaný dost a pokoušel se z naší postele dostat. Jelikožv 11.měsících to ještě dost dobře neuměl, tak i to byl důvod našeho zásahu.

Makét,
doufám, že už jsi o.k., my ji chytli střevní chřipku v polovině ledna. Zkoušela jsem zjišťovat, zda se dá proti ní očkovat. Dá- jen nám opět dětská zapomněla říct, že to lze jen do roka věku dítěte…
Tak snad u dalšího.

Petro,
chodíte ještě do jeskyně?My v sobotu jdeme naposled, končí nám permanentka a asi to na chvíli vynecháme, ať mám jistotu, jestli u nás zabírá dieta anebo ne.

Tak se mějte krásně.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.2.08 12:36

Patsy,
díky moc. To zní hodně pozitivně. Je pravda, že se po něm už neškrábe a navíc mi nepřipadá ospalý.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
14.2.08 12:44

Tak jsem si teď ten Aerius domluvila taky, hurá! Dr. říkala, že je sice až od roka, ale pokud nezabírá Fenistil, máme ho zkusit na vlastní nebezpečí. Řekla jsem jí, že s ním budu zacházet opatrně, ale když se škrábe do krve (vzadu na temeni), tak bych ho ráda zkusila.

Jinak Innul s námi spí taky v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
14.2.08 12:47

Patsy, tak to je dobrá zpráva a ať vám zabere a koukni si na SZ!

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.08 13:29

Pet, do solné jeskyně stále chodíme, i když ne tak intenzivně jako na počátku.Na začátku to vypadalo fakt dobře, ale později se ekzém začal zhoršovat a teď nemůžu posoudit, protože minulý týden už to bylo fakt řádně rozdrbané do krve, takže jsme sáhli po kortikoidech.Takže teĎ jsme čistí a chodíme do jeskyně tak 2×týdně.Máme už druhou permanentku a až jí dochodíme, tak taky na chvíli vy:,–(íme a uvidíme, co se bude dít.
Co se týká toho znakování s nemluvňaty, tak my to nezkoušíme, protože naše malá začala spontánně komunikovat celkem brzy a dnes se bez problémů domluvíme.Ale já jsem profesí logoped a pracovala jsem v centru, kde jsme znakovku používali pro komunikaci sluchově postižených (což je všeobecně známo), ale taky pro komunikaci a její rozvoj s těžkými dysfatiky a výsledky byli úžasné.Já sice o té metodě znakování s batolaty moc nevím (jen to co jsem četla v té betynce), ale stoprocentně můžu říct, že v rozvoji verbální komunikace vůbec nebrzdí, spíš naopak, i když to zdánlivě vypadá nelogicky.A co se týká mého bydliště - okres Ústí nad Orlicí, město Lanškroun.
A ještě bych se chtěla vyjádřit k té výživě ze skleniček.My jsme sice u naší Emy nevypozorovali, že by její atopický ekzém reagoval na nějakou konkrétní potravinu, ale vypozorovali jsme dvě potraviny, po kterých jí naskákali rudé, horké fleky po celém těle a otekly jí oči.Byl to špenát a hroznová šťáva a k mému úžasu byly obě dvě potraviny z tzv. hypoalergenních skleniček (zn.Hipp).Už jsem to psala v jednom předchozím příspěvku, tak sorry, že se opakuju.Mě to ale dost naštvalo.Pokud si kupuju (a ne za levné peníze) skleničku speciálně upravenou pro alergiky, tak na to spoléhám.....Člověk se holt pořád učí.Tím jen chci říct, že pozor i na HYPOALERGENNÍ potraviny.
Petra (evropanka - nějak se mi to nechce přihlásit)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek