Atopický ekzém – klub, sdružení – radíme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1994
18.2.08 09:17

Ahoj holky,
tak po třech dnech jsme snad ukončili kortikoidovou kůru… pořád promazávám indulonou a zinkovou mastí, i v noci. Snad to bude dobrý. Včera jsem Honzíka vykoupala ve vodě s olivovým olejem a před mazáním ho celýho potřela heřmánkovým odvarem. Nikde jsem to nečetla, ale i kdyby to k ničemu nebylo tak snad neuškodí…Ve čtvrtek jdeme k dr. na kontrolu, tak jsem zvědavá jak nám doporučí pokračovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.2.08 09:38

evropanko chci se tě zeptat na ten salicylový olej… Nám ho dr. napsal taky JENŽE na hlavičce nemáme ty mastný šupiny, spíš takový stroupky nad ušima, na dotek je to fakt nepříjemný… No a na to jsem to moc dávat nezkoušela, přišlo mi, že by to bylo spíš horší… Jak jste to měly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
18.2.08 12:07

Ahojte holky,
To je tolik rad, že nevím kde začít. Zdá se mi, že Jájovi vyrážka na bříšku postupně mizí, ale vzadu na hlavičce, to má pořád , rudou skrvnu, stroupky a škrábe si to. Tedy jen když je nervózní, nebo pláče.

Patsy - je pravda, že je toho tolik, co může atop zhoršovat, že mi připadá, že se ani nedá na to přijít.

Hilda - zinkovou mast jsem ještě nezkoušela, asi ji koupím.

Pet - taky jsem si říkala, že už na kožní zajdu, jen doufám, že objednávají, nedokážu si představit, tak čekat s Jájou několik hodin, u nás je šílený nával. Taky jsem četla, že se dělá rozbor kůže, jen nevím, jestli by to dělali už Jájovi, když ho ještě kojím. Na prebiotika znovu najedu, opravdu to tehdy asi pomohlo. Masti jsou opravdu běh na dlouhou trať.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
18.2.08 12:15

Ahoj,

Kati , já ti taky neporadím, zatím vím o AE nula nula nic. Hildo , s tím sluncem máš pravdu. Jak na tu kůži, tak se určitě i psychicky uleví nám, maminám :D spíš než teď s takovou „plísní“ za okny. I když víkend byl moc hezký, i když mrazivý. Ale mráz nám neva. evropanko, Markéto , díky za tipy na olejíček (jsme taky plešounci, takže mastná hlava neva) a rady ohledně kortikoidů - ten argument s návykovostí na mě zabral 8O :! , ale ty výsledky po jejich použití jsou prostě pohlazení pro duši i oči, chjo :wink: Teď jen nevím, když po 3 dnech mazání jedno ložisko pod kolínkem úplně nezmizelo, jestli to ještě mazat až do úplného vymizení, nebo přestat, jak říkala Dr. (3dny a pak pauza) :?: :?: :?: Protože souhlasím s vámi, jak jste tu psaly, že nejhorší je stav "ani zdravý ani nemocný) :? Markéto , jsem ráda, že jste venku z té střevní virozy, či co to teď řádí. Teorie T1 a T2 se mi líbí :D . Teď co je lepší, viď :?: T1 nebo T2 :wink: A díky za názor na ta sušená mléka…to je děs, já už v tý palici nic jinýho než co dát do huby nenosím :roll: :( a každý večer pak Marťase zkoumám, jak nějaký úchylák, jaká byla reakce :roll: …jo, ještě to vklepávání krému - Marťas nemá rád mazání krčku a obličejíku, tak jsem to zkusila tím vklepáním a, světe div se, smál se a bral to jako prima hru 8O , tak taky díky za tip :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.08 12:53

HIldo,co se týká té seborey, tak Ema měla taky takové tvrdé,silné šupinky (skoro jako stroupky).Já jsem na to místo nanesla ten olejíček a nechala jsem to minim.hodinu působit (může se to také překrýt bavlněnou čepičkou) a po té hodince to působením toho olejíčku změkne a dá se to hezky opatrně vyčesat.Zkus to a já si myslím, že pro jednou, pokud to nepomůže, tak to určitě neuškodí.Ještě jsem tě chtěla upozornit na jednu věc - heřmánkový odvar.Byla jsem vícekrát poučena, že na atopickou pokožku nemám v žádném případě používat heřmánek.Je sice hojivý, ale nadměrně vysušuje pokožku a atop zhoršuje.
Markéto, co se týká té řeči malého Thea.Chtěla bych ti jen říct (ale ty už to pravděpodobně víš), že pokud Theo používá pro určité věci ustálené výrazy (i když to není správně vyslovené slovo) a bez problému ti rozumí, tak je jeho řečový rozvoj naprosto v pohodě.U dětí vyrůstajících v bilingválním prostředí (předpokládám, že to je Theův případ) je řečový vývoj oproti monolingválním dětem mírně opožděn.Je to z jednoho prostého důvodu - všechny výrazy a pojmy musí zpracovávat ve dvou jazycích, což je pro malý mozeček velice náročné, ale taky velice dobré.Takže mu klidně dopřej čas.Jednou, až bude plynně mluvit dvěma jazyky, tak bude king. Petra (evropanka)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.2.08 12:53

HIldo,co se týká té seborey, tak Ema měla taky takové tvrdé,silné šupinky (skoro jako stroupky).Já jsem na to místo nanesla ten olejíček a nechala jsem to minim.hodinu působit (může se to také překrýt bavlněnou čepičkou) a po té hodince to působením toho olejíčku změkne a dá se to hezky opatrně vyčesat.Zkus to a já si myslím, že pro jednou, pokud to nepomůže, tak to určitě neuškodí.Ještě jsem tě chtěla upozornit na jednu věc - heřmánkový odvar.Byla jsem vícekrát poučena, že na atopickou pokožku nemám v žádném případě používat heřmánek.Je sice hojivý, ale nadměrně vysušuje pokožku a atop zhoršuje.
Markéto, co se týká té řeči malého Thea.Chtěla bych ti jen říct (ale ty už to pravděpodobně víš), že pokud Theo používá pro určité věci ustálené výrazy (i když to není správně vyslovené slovo) a bez problému ti rozumí, tak je jeho řečový rozvoj naprosto v pohodě.U dětí vyrůstajících v bilingválním prostředí (předpokládám, že to je Theův případ) je řečový vývoj oproti monolingválním dětem mírně opožděn.Je to z jednoho prostého důvodu - všechny výrazy a pojmy musí zpracovávat ve dvou jazycích, což je pro malý mozeček velice náročné, ale taky velice dobré.Takže mu klidně dopřej čas.Jednou, až bude plynně mluvit dvěma jazyky, tak bude king. Petra (evropanka)

• Citovat
  • Upravit
549
19.2.08 19:55

Ahojky, maly mi konecen usnul tak toho vyuzivam na dopsani mych uvah a reakci. :D

Patsy: ta cukinka se muze vyriznout (ty seminka), ale pokud ji koupis malinkou, tenkou, tak bych se na to vyprdla. Moc by ti toho pak nezbylo. Ty utle, tenke cukiny jsou mnohem lepsi, nez ty velke, masite, prerostle. Zkratka maji mene fujtablu (hnojiv, dusicnanu atd.). Kazdopadne ji ale oloupej, to ja delam s kazdym ovocem a zeleninou doted. Je taky mnohem chutnejsi, kdyz ji udusis/upeces v troube, nez kdyz ji varis nebo pripravujes na pare. :lol:
Jinak ty nase zahadne flickove alergicke reakce pokracuji. Jsem z toho uplny jelen. 8O Z niceho nic se mu vyhazuji tu a tam takove cervene pupinky, ktere maji prostredek bily a takovy zvednuty. Nejsem schopna zjistit z ceho se mu to dela. Ma to hlavne na krku, v zatylku, vzadu ve vlascich, na pusince a na hrudnicku. Zase to rychle mizi, ale stejne.....mozna je jen tim virem tak procisteny, ze ted jeho telicko zacina premrstene reagovat na vsechny veci, se kterymi prijde do styku. Taky se mu zacina rozjizdet ten exem na nasem nejhorsim miste (momentalne), coz je leva lopatka a raminko. :roll: :cry:

Allo: chtela jsem se jen zminit ohledne toho place jak male, tak tveho. Nemyslim si, ze by ti Terezka plakala kvuli exemu, pokud to ovsem treba nema drasticky suche, svedive, nebo zanicene a rozskrabane. Muj Theo zacal kvuli exemu fnukat az v roce, kdy mu to zacalo narusovat spanek a zacal se mi desne skrabat. To si i poplakal, ale jinak se jen tak kroutil a sil sebou v postylce jako divy. Ted mi dochazi, ze to musel mit kvuli brisku (byl stopro precitlively na mou v te dobe desnou stravu…moc jsem to tenkrat jeste nebrala vazne) a taky svedivosti kuze (ja jsem ho prvni asi tak 4 mesice takrka vubec nemazala, jen tema vyrazkami postizeny oblicejicek a on musel mit suchou pokozku, chudak muj maly).
Taky te chci podporit a rict, ze pokud places kvuli toho exemu male, tak ver, ze ja jsem byla ve stavu naproste hysterie. Prvniho ctvrt roku po porodu jsem nechavala vzdy ve sprse pruchod mym emocim a brecela jako zelva. Pokud jsi aspon trosku stavena jako ja, tak ti uplne rozumim a myslim si, ze timto stadiem si holt taky musis projit. Mi vsichni radili, ze at to neresim, ze jsou horsi veci na svete, uklidnovali me jak znami tak rodina, ale jako by na stenu hrach hazel. Pokud mas holt v te palici ty sve myslenky, ktere se ti tam porad viri, tak s tim zadna dobre minena rada nic nenadela. Jenom cas, zkusenost, odstup a nespocet probulenych maratonu ti to vse urovnaji. Ja jsem vyvadela uplne nejvic na zacatku, kdy mel Theo kojenecke akne a potom prvni drobne loziska na hrudnicku a ramenou. Kdybych vedela, co me ceka, tak asi skocim z okna. :roll: Ale vse se urovnalo, ja se otrkala, obrnila, zvykla si, zjistila, ze se to da ustat a dnes jsem, kde jsem. Nekdy porad jeste litostive reaguji, ale uz je to pohoda. :wink:
Temito radky nechci pusobit jako demoralizujici element, jen hovorim ze sve vlastni zkusenosti. :wink:

Hildo: i ve tvem prispevku jsem se opravdu nasla, protoze jak pises o plisni za skrini a vycitkam svedomi…tak ja to mela podobne. Maly se narodil a prisel do rozbombardovaneho bytu, jehoz koupi jsme udelali dva mesice pred Theovym narozenim a musela se delat nova kuchyne, vsechno vymalovat, nove skrine atd. Vse se to protahlo a misto do ciste vymetene klicky jsem si maleho prinesla do „uteceneckeho tabora.“ Nervy v kyblu, vsude binec, prach, mesic jsem si nemohla uvarit, zila jsem na jidle z okolnich restauraci a z mekace. No hruza. Ty vycitky po prvnich priznacich exemu si nedokazes predstavit. Ale to je holt zivot. :roll: :wink:
Taky mame stycny bod ve veci kakani nasich ratolesti. Nasla jsem tvuj prispevek na jinem foru, kde se rozepisujes o slamastykach tve starsi dcery. No ja se radsi rozepisovat nebudu, protoze to sem opravdu nepatri, ale snad staci rict, ze od hysterickeho revu, praskleho krvacejiciho konecniku, hovinek suchych jak kobilince a odmitani piti jako korunu tomu vsemu, jsem si prosla vsym moznym a taky uzila a jeste porad uzivam. S tim zhorsenim exemu po ockovani je to pry normal. Ja nemuzu posoudit, protoze dodnes jsem maleho jeste nedala ockovat. Tady to tak jde zaridit a jeste jsem se nerozhodla, jak to budu dale resit, ale rozhodne pro me neni vsemi doporucovane ockovani temi hexa-, penta- a jinymi vakcinami takovou naprostou samozrejmosti. Kuprikladu od TBC vakciny se ve Finsku vloni uplne upustilo, protoze je to vakcina stara a stejne pry proti novym druhum TBC nechrani a dela vice paseky nez uzitku. Hlavne me holky prosim neukamenujte jako krkavci matku. Ja bych pro maleho i dychala, ale ohledne vakcin se propagandou krmit nedam. :wink:

Tak jsem to konecne dopsala, mejte se krasne, Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.2.08 21:39

Markéto, jak píšeš o těch červených pupíncích s bílým vyvýšeným středem, nevypadá to jako malé uhříky?Naše Ema to občas má taky takové.Doktorka nám řekla, že to vzniká, když moc mažu a kůže nemůže dýchat…tak nevím, co si o tom myslet…
Jo a taky téma povinného očkování je velmi zajímavé…A to nejen pro mámy atopiků.Mám jedny známé, kteří mají asi 4 měsíční holčičku, kterou taky nesmírně milují a opečovávají, ale teĎ jim hrozí, že jim jí odeberou, protože odmítají povinné očkování.Oni ho teda neodmítají, ale chtějí malou nechat očkovat až po prvním roce.Je pravda, že většina lidí nechává děti očkovat a vůbec nad tím nepřemýšlí.Prostě si myslí, že dělají pro své dítě to nejlepší.Kdo se o to ale trochu zajímá, tak zjistí, že už i odborné skupiny upozorňují na četná rizika a kontraproduktivitu.Za všechny můžu jmenovat autismus, a z mé vlastní zkušenosti (profesní) také získaná hluchota po očkovací látce!!!!!Je pravda, že já nejsem natolik silná, abych se prala s celým světem proti povinnému očkování vlastní dcery.Ale v podstatě jí nenechávám očkovat ničím jiným, než musím.Snažím se spíš omezit rizika, jak by se mohla dotyčnými nemocemi nakazit.To očkování musí s imunitním systémem pěkně mávat…A myslím, že o té povinnosti nechat dítě zaočkovat dítě zákonem předepsanými vakcínami už tady na emiminu proběhla nejedna boužlivá diskuze.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.2.08 22:10

Ahojky Petrus, ja taky nemam sama v tom ockovani jeste tak uplne jasno.....ale docela hodne jsem toho nacetla a vim, ze veci se nemaji jen tak, jak nam to zdravotnici radi rikaji. Oni to asi rikat zkratka musi. Jen jedna doktorka v Ostrave, ktera je taky homeopatka, byla jedina, ktera mi oficialne rekla, ze pry „chvala bohu, ze jste ho nedala ockovat“. No kazdopadne cekam. Chtela bych kdyz tak ockovat, az bude mit exem v naprosto klidove fazi, coz se nam zatim nikdy nestalo. Jinak se to muze rozjet do naprosto nepredstavitelnych rozmeru.

Ty vyrazecky, ktere popisujes, jsme meli parkrat, kdyz jsem fakt hodne mazala a to hlavne na obliceji. A taky jsme to meli, kdyz byt Theo uplne male miminko. Ale ty vyrazky, ktere mu naskakuji ted, jsou uplne jine. Je to cerveny flicek, ktery ma bily stred, ale ten stred neni nicim vyplnen, spis to vypada jako odkrvena pokozka. Jako kdyz jde kuze nebo tkan do soku po zraneni, poskrabani, nebo popichani, tak ti to taky nejdriv zbela, jak je ta kuze odkrvena a teprve potom ti to zrudne. Navic se ty vyrazky tvori primo pred myma ocima a stejne tak rychle muzou mizet. Takze to bude urcite spojeno s histaminovou reakci, tudiz to musi byt alergickeho puvodu. Theovi se drive neco podobneho delalo, kdyz byl malinky a nedokazal koordinovat sve pohyby rucek, tak se svymi vlastnimi nehty nechte poskrabal a ty pupinky mu taky naskakaly. Dneska jsem trochu hledala na netu a nasla jsem neco, co se nazyva urtikarie a docela by to na Theovu reakci sedelo. Jen tech obrazku a fotek je na netu bidne malo, tak to nemuzu vizualne porovnat.
Taky budu muset prozkoumat moznost alergicky reagovat na majoranku a cizrna, protoze to mel dneska i vcera k obedu v polivce s kurecim mase a nikdy pred tim jsem mu ty dve pozivatiny jeste nedala, tak by to mohlo byt i ono. :roll: :?

S tim mluvenim to beru zatim pohodove. Je mi jasne, ze jsme zpozdeni ve vsem, tak i ta mluva asi prijde pozdeji. Jen me nekdy mrzi, ze jen tak nekam ukazuje a vrni si pod nosem neco jako ehmehmpipipibi a ja nemam ani sajnu, co by chtel. :?

Tak tak, Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
19.2.08 23:06

Tak já jen krátce, manža jede na 3 dny pryč, tak se tu neukážu (bere s sebou notebook :evil: )

Markét vůbec to neřeš, náš malý bilingvní není a v 16. měsících a s mluvením to taky není žádná sláva. Velmi často říká táta ( ale tím myslím všechny včetně i mě). Takže je vcelku legrační, když jsme na procházce s dědou a on řve táta (vypadám jako žena s velmi starým mužem (táta má 72)), od „ká“ a „ké“, jsme se přesunuli k pouze „á“. Máma sice vysloví (ale většinou v krizové situaci, brek apod.). Jo a oblíbené je bác a baf (bohužel f ani c zatím nevysloví, takže se musíme domýšlet).

Jinak neteř mluvila skvěle (ta starší), pořád mlela a ta mladší, ještě před nástupem do školky netvořila věty, používala asi 50 slov a v pohodě si vystačila. Po nástupu do ní během týdne začla mluvit o sto šest.

Tak doufám, že jsem tě alespoň trochu uklidnila.

A ještě k tomu znakování Peti - pohybuju se v oblasti výuky jazyků (profesně)a tahle metoda se aplikuje v podstatě i tady (využití pohybu k zapamatování slova) používám ji dost často, hlavně u malých dětí slaví stoprocentně úspěch. Takže souhlasím s tím, že bude účinná.

Jo a Markét, stačí mě oslovat jen Pet, s tou jedničkou a čtyřkou se cítím trochu divně. :oops:

Holky držte se! Ekzém máme v rámci diety zatím pod kontrolou…

Jo a ještě dotaz, včera jsem byla u nás v Ha v nové solné jeskyni (je otevřena teprve od února) a ta sůl na zemi byla krásně jemná a bílá. Asi po 5 min jsem jasně cítila i změnu v dýchání - chtělo se mi smrkat a to nejsem alergik ani astmatik. V té předchozí mají sůl kamennou a takovou prašnější a větší kamínky. Máte s tím někdo zkušenost. Má ta solná vonět po soli?

Tak zatím, ozvu se až koncem týdne, snad to stihnu pak i přečíst, píšete toho dost :lol: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
20.2.08 08:57

Zdravím :)
Market díky za radu ohledně cukety :wink: Ty pupínky netuším, co můžou být, je to zvláštní.
Jinak já atop taky obrečela, sice jen asi 3×, potom jsem si uvědomila, že to není to nejhorší, co nás mohlo potkat. Trochu mi psychicky pomohla spolužačka ze střední, která má atop od dvou měsíců a taky vědomí, jak moc je to dneska rozšířená choroba. Já vím, zní to blbě, jako bych to někomu přála, což tak samozřejmě není. Určitě chápete, jak to myslím. A sklony něco si vyčítat, mám taky :roll: Třeba, že jsem se celý těhu cpala alerg. potravinama nebo že jsem šla k dr. zbytečně pozdě apod. Ale výčitky jsou defacto nesmysl, stejně to nejde vrátit, tak se zbytečně netrapme.

K očkování - mám kamarádku, která nechala syna očkovat až po půl roce věku, protože byl malinký a hubený, nechtěla ho zbytečně zatěžovat. Inna má všechna očkování zatím úspěšně za sebou, nezaregistrovala jsem že by se jí ekzém zhoršil. Díky bohu.

Říká se, že děti, které jsou rychlejší v motorickém vývoji, později mluví a naopak. U dětí z vícejazyčných rodin to asi neplatí, ty to mají těžší. Naše Inna je pohybově spíš pomalejší (zatím se naučila jen přetáčet na břicho, zpět stále neumí), já sama jsem na tom byla podobně, tak jsem zvědavá, jak jí to bude mluvit.

Pet, máme taky notebook (kvůli nedostatku místa), pořídila jsem ho, když jsem šla na MD a stal se ze mě závislák :oops: Nevím, jak to budu dělat, až bude Inna trošku větší, nechci, aby si z dětství maminku pamatovala jen jak sedí u notebooku :lol: :roll: Budu se muset začít víc ovládat a zapínat třeba až večer, když bude spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.2.08 15:06

Seborea, AE

Ahoj holky, přidávám svou zkušenost - na seboreu nám výborně pomohl levandulový olej od Salusu. Olej jsem Marečkovi vetřela do vlásků stětcem, kterým normálně doma potírám koláče (běžně k dostání v kuchyňských potřebách :D ) nechat chvilku působit a pak tím samým štětcem vyčesat proti směru růstu vlásků. Nádherně to voní a levandule má protizánětlivé účinky. Měli jsme stroupky skoro po celé hlavičce, stačilo 2 x aplikovat levanduli a měli jsme pokoj! Štětec je z hygienických důvodů lépe koupit nový, nebo před použitím řádně vymýt.

Jinak moc děkuji za všechny rady které dáváte k AE. My s tím také začínáme bojovat. Máme mast s kortikoidy, ale zatím jsem ještě nesebrala odvahu ji použít. Také mám strach z vedlejších účinků a návyku do budoucna. Teď mažeme měsíčkovou mastí a po dvou dnech mám pocit, že to konečně začalo zabírat. Ještě potíráme Jarischovým roztokem - vždycky natřít tamponkem a nechat odpařit a pak zase znova. Koupeme se teď málo a do koupele přidávám vývar z ovesných vloček. Chystali jsme se chodit do plavání, ale chlorovaná voda v bazénu by teď asi vůbec nebyla to pravé…Místo toho na základě vašich rad uvažuju o solné jeskyni.

Zajímalo by mne za jak dlouho se vám podařilo ložisko AE „vyléčit“. Mně se zdá, že je to otázka spíš týdnů než dnů???

Skvělá diskuze a moc užitečná! Přeju všem hodně trpělivosti - žádná z nás maminek to nevzdáme!

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
20.2.08 16:57

Ahojky,
ten atopák je fakt věčný kolotoč. Nelča chytla rýmu a okamžitě se jí AE rozjel. Škrabe se jak blázen, naštěstí jen v noci. Teď má navíc to období, kdy jí to natírání strašně vadí, tak to je pořád přemlouvání. Něco si maže sama, ale i tak se jí moc nechce.
Už aby bylo pořádně sluníčko, to jí na to pomáhá.
Tu seboreu má Nelča doteď, nikdy jsem to nějak zvlášť neřešila, tam to nějak nevadilo. ALe možná zkusím tu levanduli. Občas jí ji přidávám do koupele nebo do olejíčku, kterým ji promazávám. Chce mít dlouhé vlasy a nosit culíky a od toho věčného mazání je má pořád mastné.
Jediné, co se jí na tom mazání totiž líbí je to, že pak voní.
Heřmánek je taky alergen, takže pozor na něj. Nelči teda zrovna nevadí. Takže kdyžtak místo něj použít řepík, taky je na kůži dobrý.
Zrovna včera jsem četla, jak kortikoidy můžou taky způsobovat zpomalení růstu dětí.
Markét ta paní, co jsem o ní psala, se jmenuje Marta Foučková. Vydala i nějaké knihy, je z Prahy.
Pamatuju si, když jsem poprvé slyšela diagnozu AE, jak jsem vůbec nemohla pochopit, proč zrovna naše holčička musí mít něco tak hrozného. Do té doby jsem si myslela, že nás se to netýká.
A začínám mít pocit, že se tomu nevyhne ani naše druhá, protože už se jí ta vyrážka rozlézá a docela často si ručkou dře oko, tam kde ji nejvíc má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
21.2.08 10:56

Ahoj holky, ahoj Jitko,

…jj, taky díky za založení téhle diskuze, už se trošku dostávám do „pohody“ a obrazu, i když otázek mám pořád plno:

1. konopná kosmetika - co je podle vašich zkušeností lepší - Cannaderm x Cutishelp?

2. jak dlouho byli vaši mimísci čistí po aplikaci kortik. masti? Marťas se mi hned dva dny po vysazení znovu osypal :( tak to asi fakt jako řešení nevidím, kromě zaléčení mokvavých ran. Na ty naše suché zarudlé mapky s pupínky to mělo krátký efekt :cry:

…Seborheu jsem začala mazat olivovým olejem a celkem úspěšně vyčesáváme. Marťas to má potom takové zarudlé a někde se to tvoří znovu, ale už ne v takové míře

…očkování…jdeme příští týden, tak už teď se děsím, jak bude mrňous reagovat. Ale já nejsem jeho odpůrce, takže jdeme do klasické hexavakcíny.

pet14 , gratuluju ke kontrole ekzému, u nás dieta (nejsem tak striktní) zatím moc nepomáhá :( a s tím tatínkem 72 let jsi mě pobavila :lol:
Monettko , přeju ti ať je to u malé Šarlotky planý poplach :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
21.2.08 12:34

Ahoj Jitko, zdravim te a vitam mezi nas. :D
Ptala jses, za jakou dlouho se da lozisko pri mazani kortikoidy „vylecit“. Tim asi myslis uklidnit. No, pokud to neni hodne rozjete, tak by se to melo zklidnit do „normalu“ tak po 3-4 dnech mazani. Tot ma zkusenost. Pokud mas ovsem na mysli mazani jen promazavacimi mastmi, tak to je uplne o necem jinem. Na tuto otazku se neda asi vubec adekvatne odpovedet. Zalezi, co vam na promazavani sedi, v jakem stadiu ten exem je, jak casto mazes, jestli se ti dite do toho skrabe, atd. Nekdy se zadari strefit se spravnym kremem v tom spravnem stadiu a muze se ti to takrka ztratit do par dnu. Nekdy zase mazes jak cvok a mesice se nestane vubec nic, jen se to udrzuje „na voditku“, ale exem je porad aktivni. To je aspon pro me normal a kazdodenni situace. Potom se mi stalo asi dvakrat, ze se exem zniceho nic stahl az takrka zmizel. Byli jsme „cisti“ tak 2-3 tydny, ale porad jsem pochopitelne mazala, no a potom se to zase rozjelo nanovo.

Monettko: prosim te, jeste z toho jineho soudku. Ta pani Fouckova, o ktere jsi psala.....prijima i soukrome klienty nebo jen publikuje a prednasi. Ja jsem si ji tak trochu googla, ale pisi, ze od poloviny devadesatych let se soustreduje jen na prednaseni a potom na publikovani svych knih. :? Ja jsem se taky trochu mrkla na Dragomireckeho a Milu Lukasovou, ale jsou tak vehlasni, ze maji urcite silene cekacky. :cry:

Kalamajko: ja jsem zkousela jen CutisHelp a vyhovuje nam. Potom jsem mela od Cannadermu to mydlo pro deti robatko a balzam po koupeli, ale moc jsem ho nepouzivala. Mela jsem ho odlozeny asi rok a potom jsem si na nej vzpomnela a chtela znovu prubnout, ale asi se zkazil, protoze to uplne zridlo, bylo to tekute jako voda a nedalo se to vubec namazat. To mydlo bylo takove nic moc, mam radsi tu jemnou myci emulzi od A-dermy, ktera vydrzi opravdu dlouho a je praktictejsi na pouziti. Taky si myslim, ze CutisHelp ma vetsi procento toho konopneho oleje v porovnani s Cannadermem. Ale opet musis brat v potaz individualni snasenlivost. Nekomu sedi to, jinemu ono. Nezbyva nez donekonecna plundrovat penezenku a testovat. Kdyz se ti neco osvedci, tak si muzes potom gratulovat a snazit se u toho vydrzet po co nejdelsi dobu. :)

Tak se zatim holky mejte, Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek