Atopický ekzém, moře a jaké přípravky?

2806
15.6.15 21:24

Atopický ekzém, moře a jaké přípravky??

Ahojky holky, potřebovala bych poradit. Za 14dní jedeme poprvé s dětma k moři. Oba jsou atopici od raného dětství. Dcera (4roky) je i alergik a astmatik ale ekzém je ted ve stádiu kdy o něm vůbec nevíme. Za to syn (1rok) je na tom hůře…ekzém se mu tedka v posledních měsících zhoršil a jak sleduji, jak je teplo a asi se zpotí více mu to vyleze. každopádně k mojí otázce. Vím, že se to u moře může v prních dnech zhoršit a proto chci být připravena. vy co máte děti atopiky a jezdíte k moři. co vše si s sebou berete? jak a co mažete?? Co mazat na zarudlá místa? Kortikoidy mám též v záloze. ale jak se zachovat a zvládnout to tam aby syn případně netrpěl. je lepší třeba před namazáním UV krémem ješět promazat? a co vlastně s tou solí na tělě…když by ho to nepálilo, nechat uschnout a až večer promastit tělo nebo raději umýt saldkou vodou a hned namazat nebo jak?? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
15.6.15 21:28

S dovolení počkám na odpovědi - my jedeme konec srpna a malý je taky atopik :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 21:31

;) ;) počkáme si. Klidně holky pište co používáte za přípravky. My máme tedka Biodermu atoderm Intensiv, Synderman na suchá místa, kokosový olej, lipobasi repair.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
15.6.15 21:41

Vyzkoušela jsem různé krémy, v podstatě formou testování dětí. Takže jsem jim namázla v obchodě trošku krému pravou ruku, napsala si co to bylo za krém, jiný krém na levou ruku a tak. Z některých jim vyběhla vyrážka, jiný snesly dobře. Pozor další rok, kolikrát se mi stalo že krém který nám nealergizoval jeden rok, druhý rok z něj byly osypaní.

Jinak ráno jsem děti vždycky osprchovala ještě v pokoji, namazala krémem na opalování, v poledne jsme přišli domů, zase osprchovat, nechala jsem je vyspat, po probuzení jsem je znova namazala a šli jsme na pláž. Večer vykoupat na pokoji, namazala jsem je krémem po opalování.

Dětem se nejvíc zhoršoval ekzém v zimě, kdy nosili punčocháčky a v podstatě víc vrstev oblečení. Přes léto kdy běhali jen v kalhotkách a tričku, tak byl ekzém v pohodě. Kortikoidy jsme přes léto nepoužívali vůbec - nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
15.6.15 21:58

@Lééénuša nejvíc pomáhá právě to moře, přípravky jsou oproti přírodě všechny béčkový. Akorát to moře ze začátku štípe (ale musí se to překonat pro dobro věci) - to jsi měla na mysli? Štípou právě ta osypaná místa na pokožce. Asi bych tomu pomohla doma ještě nějakým krémem od Dr. - ta moje mi naposledy namíchala nějaký bez kortikoidů a pomohl taky. (Recept nevím :lol: ) A z lékárny na promazávání Excipial - normální přes den a mandlový na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 22:12

Díkas holky. Já právě myslela, jestli když to dětem zrudne a ten ekzém je hrozný…jak se zachovat?? jestli to prostě nechat být a jen promazávat a nebo zasáhnout už těma kortikoidama? a co ta sůl na těle…je lepší jí tam nechat a jen promastit suchá místa, či celé tělo a nebo až večer po vykoupání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 22:15

@Lééénuša Já bych tedy raději po koupání vždy osprchovala a namazala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 22:22

@SarkaLo jo mě to doktorka taky říkala, že to asi nesnese ze začátku takže osprchovat, ale někde jsem pak četla, že když jsou v pohodě, něchat tu sůl až do večera. ale mazat se stejně musí UV krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
15.6.15 22:26

@Lééénuša Jo, přesně tak se to dělá. Když to nesnesou - osprchovat, když jo, tak nechat. Nech to na dětech a je to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 22:31

@Takyjedna Super, díky moc :-) A jaký používáte opalovací krém pro atopika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
15.6.15 22:37

@SarkaLo těžko říct, ty fyzické - minerální uv filtry jsou šetrnější, ale nejsem si jistá, jak u moře vydrží? :think: http://www.mamastory.sk/…odlive-preco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 22:37

O. k tak to tak udělám. my máme opalovák od Biodermy tento http://www.parfums.cz/…deti-spf-50/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 22:39

A nebo pořídit mrkvový či maliníkový olej…ty mají snad kolem 40 faktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
15.6.15 22:40

@Lééénuša 8o fakt???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.6.15 22:52

Jo tak tady je mrkvový..píší faktor 20-40 http://alternativashop.cz/…5367318.html a malinový http://www.rehabilitace.info/…asi-pokozky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek