Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
asi me tu ukamenujete,ale ja si myslim,ze epidemie autismu je diky chemii kolem nas,deti se rodi oslabene a pak staci malo ockovani,kravske mleko ,antibiotika,objevi se alergie na potraviny a muze to vyustit v autismus
mmonica píše:
asi me tu ukamenujete,ale ja si myslim,ze epidemie autismu je diky chemii kolem nas,deti se rodi oslabene a pak staci malo ockovani,kravske mleko ,antibiotika,objevi se alergie na potraviny a muze to vyustit v autismus
Myslíš, že autismus může spustit kravské mléko a potraviny?
mmonica píše:
Kamenovat Tě tu jistě nikdo nebude, jelikož sám výzkum je u příčin autismu v plenkách
!
Když se na to, ale podíváš selským rozumem, u autistů je změna v mozku, která se vytváří v prenantálním vývoji.
Ty všechny věci, které jsi zmínila samozřejmě člověku neprospějí, ale rozhodně si myslím, že nejsou tím, co způsobuje autismus.
Přikláním se k tomu, že třeba takové očkování může být jistý spouštěč, ve smyslu toho, že je to taková zátěž na organismus, že se prostě „rozjede“, ale jedním dechem dodávám, že by se rozjel dle mého stejně
!
Bavila jsem se o tom před týdnem s pracovnicí Aply a ta mi potvrdila, že dětem, kterým šly na očkování a prodělaly nějakou nemoc nebo jsou třeba jen lehce nastydlé či jinak nemocné, by se vakcína do těla vpravovat vůbec neměla, ale to by mělo platit vždy!
Mluvila o tom, že rodiče autistů si zpětně vybavili, že se „nemoc“ rázně zhoršila, ale opět nejde to brát jako šablonu!
Příspěvek upraven 27.01.12 v 12:57
Já nejsem odborník a nevidim do toho takže nemůžu nijak rozumovat jen se přikláním spíš k tomu jak píše Alice s tím očkováním,než že by to způsobovali potraviny.
Alice19761 píše:mmonica píše:Kamenovat Tě tu jistě nikdo nebude, jelikož sám výzkum je u příčin autismu v plenkách
asi me tu ukamenujete,ale ja si myslim,ze epidemie autismu je diky chemii kolem nas,deti se rodi oslabene a pak staci malo ockovani,kravske mleko ,antibiotika,objevi se alergie na potraviny a muze to vyustit v autismus!
Když se na to, ale podíváš selským rozumem, u autistů je uměna v mozku, která se vytváří v prenantálním vývoji.
Ty všechny věci, které jsi zmínila samozřejmě člověku neprospějí, ale rozhodně si myslím, že nejsou tím, co způsobuje autismus.
Přikláním se k tomu, že třeba takové očkování může být jistý spouštěč, ve smyslu toho, že je to taková zátěž na organismus, že se prostě „rozjede“, ale jedním dechem dodávám, že by se rozjel dle mého stejně!
Bavila jsem se o tom před týdnem s pracovnicí Aply a ta mi potvrdila, že dětem, kterým šly na očkování a prodělaly nějakou nemoc nebo jsou třeba jen lehce nastydlé či jinak nemocné, by se vakcína do těla vpravovat vůbec neměla, ale to by mělo platit vždy!
Mluvila o tom, že rodiče autistů si zpětně vybavili, že se „nemoc“ rázně zhoršila, ale opět nejde to brát jako šablonu!
mne kedysi kamaratka z UK spominala, ze autizmus po ockovani je iny ako ten vrodeny. ockovanie posobi aj na neurologicky system,moze prist k nejakym zmenam, zlym prepojeniam a vysledkom je nieco, co silno pripomina autizmus. ale to bolo davnejsie, uz si to tak presne nepamatam ![]()
soldi píše:Alice19761 píše:mne kedysi kamaratka z UK spominala, ze autizmus po ockovani je iny ako ten vrodeny. ockovanie posobi aj na neurologicky system,moze prist k nejakym zmenam, zlym prepojeniam a vysledkom je nieco, co silno pripomina autizmus. ale to bolo davnejsie, uz si to tak presne nepamatammmonica píše:Kamenovat Tě tu jistě nikdo nebude, jelikož sám výzkum je u příčin autismu v plenkách
asi me tu ukamenujete,ale ja si myslim,ze epidemie autismu je diky chemii kolem nas,deti se rodi oslabene a pak staci malo ockovani,kravske mleko ,antibiotika,objevi se alergie na potraviny a muze to vyustit v autismus!
Když se na to, ale podíváš selským rozumem, u autistů je uměna v mozku, která se vytváří v prenantálním vývoji.
Přikláním se k tomu, že třeba takové očkování může být jistý spouštěč, ve smyslu toho, že je to taková zátěž na organismus, že se prostě „rozjede“, ale jedním dechem dodávám, že by se rozjel dle mého stejně!
Jak jsem psala, je to složité, výzkum v tom sám, ještě nemá jasno
.
ano,muze k tomu dojit v prenatalnim vyvoji,dite uz je chemii bohuzel vystaveno v tele matky,ale latky ve vakcinach pusobi na mozek,viz. hlinik a podobne,drive se tolik neockovalo a nejvice autismu je v USA,ktere ma nejvetsi detsky ockovaci kalendar,naopak napriklad Amisi,kterui neockuji autismus neznaji ![]()
Jinak u me 22 mesicni dcery je velka pravdepodobnost,ze muze spadnout do autismu,takze se o to bedlive zajimam,zatim je to s ni cim dal lepsi ![]()
ale mam strach,protoze uz jsem cetla pripady,kdy deti byly do 2-3 let v pohode a pak znicehonic ![]()
mmonica píše:
ano,muze k tomu dojit v prenatalnim vyvoji,dite uz je chemii bohuzel vystaveno v tele matky,ale latky ve vakcinach pusobi na mozek,viz. hlinik a podobne,drive se tolik neockovalo a nejvice autismu je v USA,ktere ma nejvetsi detsky ockovaci kalendar,naopak napriklad Amisi,kterui neockuji autismus neznaji
Všechny nemoci vznikají z nějakého důvodu a ze startovní plochy.My to neovlivníme, protože v takovém prostředí žijeme.
Jestli může nebo nemůže?!
Vzhledem k tomu, že je autismus jednou z nejzávažnější poruch dětského mentálního vývoje a jedná se o vrozenou poruchu některých mozkových funkcí.Porucha vzniká na neurobiologickém podkladě. Důsledkem poruchy je, že dítě dobře nerozumí tomu, co vidí, slyší a prožívá. Duševní vývoj dítěte je díky tomuto handicapu narušen hlavně v oblasti komunikace, sociální interakce a představivosti.
Přít se nebudu, nejsem vědec.Jistě s Tebou souhlasím, že jídlo, které jíme a prostředí ve kterém žijeme je stěžejní a obecně nepřispívá ke zdravému kořenu naší populace viz astmatici, alergici, …
Sariel píše:
Jaké všechny znaky PAS má? Jsem teprve těhotná, ale už teď chci vědět, na co si mám dát pozor.Jaké děti s autismem jsou? A jak se s touto nemocí chová dospělý člověk?
naše malá na nás visí,projevuje city,má oční kontakt,ale sebepoškozuje se, likviduje zařízení bytu ve vzteku , city projevuje …jak to napsat… naučeně,prostě ví,že v té situaci by se měla usmát,tak se usměje,ale je vidět ,že je to naučené
je vybíravá jídle -má etapy- někdy období pouze suché pečivo,někdy pouze suché těstovity,období polévek … cca po 14 dnech-měsíci se to mění. Snese pouze jedno povlečení na posteli (jeden motiv)
mmonica píše:
Jinak u me 22 mesicni dcery je velka pravdepodobnost,ze muze spadnout do autismu,takze se o to bedlive zajimam,zatim je to s ni cim dal lepsi
ale mam strach,protoze uz jsem cetla pripady,kdy deti byly do 2-3 let v pohode a pak znicehonic
Ano, ano, tzv. regres!
Zažila jsem ho u známé s dnes již desetiletým chlapcem a je to něco, co bych zažít nechtěla!
Alice19761 píše:mmonica píše:Ano, ano, tzv. regres!
Jinak u me 22 mesicni dcery je velka pravdepodobnost,ze muze spadnout do autismu,takze se o to bedlive zajimam,zatim je to s ni cim dal lepsi
ale mam strach,protoze uz jsem cetla pripady,kdy deti byly do 2-3 let v pohode a pak znicehonic
Zažila jsem ho u známé s dnes již desetiletým chlapcem a je to něco, co bych zažít nechtěla!
u desetileteho ???
tak to je priserne
myslim ,ze z tohoto nelze rozpoznat autismus,navic je jeste moc maly