Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ygreen píše:
teď zrovna řeším test na opoidní peptidy že bych ho přeci jen nechala udělat, nevím, no
No kolik to stojí? Glycein + Lutein = 1000,– Kč cca? Já myslím, že to za to stojí. Minimálně se dozvíš, že nemá cenu se tou dietou zabývat.
Ještě tedy je otázka, jestli z krve nebo z moči. Krev pokud vím umí hradit pojišťovna, ale dělají s tím prý dost drahoty.
My jsme na to ma stejně jak říká „ygreen“ pediatr mává rukou, že je brzy a nemám to hrotit, musíme nejdřív na foniatrii..pak event. logoped, neurolog a od nich teprve psycholog, kd mi třeba řekou nějaké podezření na něco a já půjdu stejně do Aply, ještě jsem zjistila že diagnostika na special. psychologii kde dítě necháte celý den je od tří let, tak stejně budu dřív v té Aple, prostě jsem zjistila, že nikdo se mnou jen tak bavit nebude…byť jen nějakou kounzultaci, abych věděla jaký má odborník na to názor. já vidím, že vývoj nejde tak jak má a těžko se stejně něčeho dopátrám. Jsou mu dva pryč a neřekne ani jedno slovo,přesto v roce mluvil…je ubulený a vzteklý,brečí ze spaní a nevnímá když na ěj mluvíme, ale slyší. Jsem těhotná a chtěla jsem lecos zjistit než porodím ,pak to samozřejmě půjde hůř, jelikož hlídání nemám. Ale nějak jsem se nikde ničeho nedomohla, je prý na vše brzy.
jj vít že na kasein a gliadin stojí test kus/600, takže 1200,– Nevěděla jsem že to jde i z krve.
@papulka07 Hmm, podle toho, co píšeš, si myslím, že je dobře, že o něco usilujete, zvlášť pokud došlo k regresu.
Jestli ti jde o to konzultovat to s někým, nabízím sebe. Informace o mě viz můj profil, úvodní posouzení dělám za náklady (ty jsi z Prahy, takže bezplatně). Pokud máš zájem, napiš SZ, pošlu podrobnosti a domluvíme termín.
maminky autíků nechcete se k nám přidat do uzavřené skupiny ![]()
https://www.emimino.cz/…ktra-105886/
Zdravim,dcerka má 4.10.4 roky má dětský autismus,máme dvě děti starší bude mít 9 let.Chtěly by jsme ještě třetí,je tu někdo kdo má více dětí a jedno nemocné? Jak to zvládáte?Děkuji za příspěvky
![]()
Dobrý den, Michale,mohla bych se Vás zeptat,kterého odborníka na autismus by jste doporučil?Jsem kousek od Prahy a Apla i paní dr. Krejčířová mají strašně dlouhé lhůty.Mám syna 3 a čtvrt roku.Děkuji.P.S. Jsem tu nová a tak nemohu poslat SZ.A ráda uvítám nějakou maminku se zkušenostmi a s dítětem podobně starým.Hezký den všem ![]()
@Pumii píše:
Dobrý den, Michale,mohla bych se Vás zeptat,kterého odborníka na autismus by jste doporučil?Jsem kousek od Prahy a Apla i paní dr. Krejčířová mají strašně dlouhé lhůty.Mám syna 3 a čtvrt roku.Děkuji.P.S. Jsem tu nová a tak nemohu poslat SZ.A ráda uvítám nějakou maminku se zkušenostmi a s dítětem podobně starým.Hezký den všem
a co třeba Schmidtová z Prahy
já tam volala v dubnu a o prázdninách nás vezmou
Dzarunko, děkuji za typ.Ale tahle paní doktorka má hodně špatné reference.Už nás pár lidí varovalo… ![]()
@Pumii píše:
Dzarunko, děkuji za typ.Ale tahle paní doktorka má hodně špatné reference.Už nás pár lidí varovalo…
aha,a co o ní říkají?mně naše dětská dr a speciální pedagožka tuto dr doporučují a že ona sama má autistického syna
To nevím, jestli má autistického syna.Ale dvě maminky mi říkaly, že šly ještě za jinou dr., protože se jim to nezdálo a diagnoza byla jiná.Na netu, když si najdeš, ji také moc nechválí.Prý najde autismus i tam, kde není ![]()
@Pumii píše:
To nevím, jestli má autistického syna.Ale dvě maminky mi říkaly, že šly ještě za jinou dr., protože se jim to nezdálo a diagnoza byla jiná.Na netu, když si najdeš, ji také moc nechválí.Prý najde autismus i tam, kde není
hmmmm,no my jsme objednaný zrovna k ní
ještě se tedy objednáme ke Krejčířové,ale máme diagnozu už i od psycholožky od nás a v pondělí jdem k neurologovi ![]()
No zkus a uvidíš.Jinam můžeš jít snad vždycky.Krejčířové jsem psala, ale bere objednávky až v listopadu a jsou na příští rok.Objednává jen 2× ročně.Má toho moc ![]()
@Pumii píše:
Dobrý den, Michale,mohla bych se Vás zeptat,kterého odborníka na autismus by jste doporučil?Jsem kousek od Prahy a Apla i paní dr. Krejčířová mají strašně dlouhé lhůty.Mám syna 3 a čtvrt roku.Děkuji.P.S. Jsem tu nová a tak nemohu poslat SZ.A ráda uvítám nějakou maminku se zkušenostmi a s dítětem podobně starým.Hezký den všem
Dobrý den,
záleží dost na tom, co vlastně hledáte. Pokud chcete diagnostiku, obávám se, že v Praze nikoho dalšího neznám. Jak Apla, tak Dr. Krejčířová ve skutečnosti nepředstavují jen jednu osobu, ale poptávka bohužel i tak dramaticky přesahuje nabídku. Pokud vám nejde ani tak o diagnostiku, jako spíš že byste ráda věděla, do jaké míry je syn autistický (to NENÍ totéž co diagnostika), mohu vám nabídnout své služby - kontaktujte mě SZ. Rád bych vám nabídl kohokoli jiného, ale o nikom bohužel nevím (to samozřejmě neznamená, že nikdo takový není). Každopádně 3,5 je věk, ve kterém už lze dítě vyšetřit pokud jde o podezření na PAS. Pokud jde o nějaké konkrétní terapie, pak bych něco nejspíš poradit dovedl, ale záleží na tom, co vlastně hledáte.
Jinak vám doporučuji se na diagnostiku „vybavit“ - pediatr by vás měl poslat minimálně na neurologii, neurolog vás možná pošle na MRI a EEG. Vše záleží na tom, jak na tom vlastně dítě je.
Pokud jde o Dr. Schmidtovou, jsem z ní poněkud rozpačitý. Oslovil jsem jí v rámci připravovaného projektu informačního serveru a první odpověď přišla celkem rychle a byla docela vstřícná, další odpověď už nepřišla ani po urgenci.
P.S. Není mi jasné, proč by neměla jít poslat SZ, ono je to nějak omezené?
@MichalRosky píše:
P.S. Není mi jasné, proč by neměla jít poslat SZ, ono je to nějak omezené?
Ono je pár nových pravidel, je v tom mj. i omezení pro nováčky ohledně založení diskuze nebo psaní SZ.